icon

Autosedačky Be Safe a jiné proti směru jízdy i nad 9kg

annaluciapetrzel
22. kvě 2015

ahojte, uz jsme se davala dotaz, ale nikdo se neozval. tak zkusim znova. Je tady nekdo, kdo vaze dite PROTI smeru i pkd ma dite nad 9kg? Mam klasicke vajicko, ale nechci kupovat sedacku po smeru, na zaklade vyzkumu to neni bezpecne a napr. ve skandinavii se musi jezdit proti smeru az do 2 let. Vyber sedacek tohoto typu je dost maly v CR. A jsou strasne drahe. http://babycar.cz/autosedacky-0-18kg-bez-isofix... ma nekdo zkusenosti? prip. ocenim jakekoliv typy na sedacky proti smeru jizdy u ditete nad 9kg, idealne moznost vazani obema smery. dikec zeny!

Strana
z4
plamenka84
20. srp 2015

@verdos nase dcera v protismerne ji a pije, sedacka je samozrejme na zadnim sedadle a vetsinu cest jedeme jen ve dvou. Jak jsem uz psala, cestovani do roka bylo pro nas utrpeni, ale vekem se to asi zlepsilo, takze ted uplne v pohode. Dat penize za sedacku pro nas neni problem, ale chapu, ze pro hodne rodin zvlast s vice detmi je. Ale tak si rikam, ze cim budou vice rozsireny, tim pujde cena dolu a budou dostupnejsi.

annaluciapetrzel
autor
20. srp 2015

ZENY diskutujme sedacky a ne piti a jidlo 🙂. U nas je tedka Maxi Cosi Opal a zatim spokojenost. Ale kdybych mohla jdu do Romer nebo Be Safe, ale ty se na predni sedadlo nejvedou, pak nevidim do zrcatka.

annaluciapetrzel
autor
20. srp 2015

@plamenka84 urcite. problem je, ze proste v CR se hned dite otoci a supne po smeru. proto tady vyber sedacek kt jsou dele proti smeru jizdy je maly.

rebe
20. srp 2015

@verdos U nás je teda jídlo a pití za jízdy samozřejmá záležitost, díky kuličkám hroznového vína jsme v pohodě přežily již několik dlouhých cest jen ve dvou. A i z hlediska podávání u mě vítězí protisměrné sedačky, protože mám dceru hned za sedadlem, byť zády k sobě, takže snadno dosáhnu. Kdyby seděla až u opěradla zadního sedadla, by't čelem ke mně, nic jí nepodám, protože tam prostě bez otočení nedosáhnu a otočit se při řízení nemůžu. Cena je šílená, ale ta sedačka vydrží dlouho a dceřino zdraví a bezpečnost je pro mě víc než pár ušetřených tisíc, tak moc naštěstí počítat nemusíme.

bumik1
21. srp 2015

@verdos tak my to děláme tak, že zastavíme např na benzině, dítě nevytahujeme, podáme mu láhev s pitím. ale prostě za jízdy se nepije.... no a jídlo, věřím tomu, že při tříhodinové jízdě stačí dítěti například jedna jídelní zastávka... jinak je protisměrná sedačka od klippanu za asi 12tis od 6 měsíců do 12 let 🙂 tak myslím, že 12tisíc na dvanáct let není zas tak hrozná investice ;)

kaci81
25. srp 2015

Maminky píší do této diskuze, jelikož celkem marně hledám protisměrnou sedačku. Zatím je jich málo. České online obchody zatím na normu iSize skoro nereagují, stejně tak na možnost vyhledávání podle výšky dítěte .. takže se opravdu dost špatně hledá. Určitě chci protisměrnou viděla jsem pár německých videí s crash testy a ty po směru jsou tak na to, aby dítě skončilo na vozíku, protože mu jeho těžká hlava zlomí vaz. Našla jsem krásnou Concord Reverso isize 2015

https://www.youtube.com/watch?v=WaHEKO3wCJg

nebo zde

https://www.youtube.com/watch?v=TOyP-AGReOM

Nemáte ji už někdo? Našla jsem jen jednu recenzi na heurece, paní dává 100% a pak několik videí na Youtube, kde maminky také dobře hodnotí. Nemohu se rozhodnout zda jít do BeSafe nebo Concordu. (Concord máme kočárek a jsem s ním maximálně spokojená, takže asi i proto dost koukám po této značce.)

bumik1
25. srp 2015

@kaci81 byla jsem v jednom obchodě a měla besafe v ruce, zkoušela tam děti, bavila jsem se s prodavačkou a říkala, že co se značky týče, volila vždy besafe (vozila v nich děti). že je to právě firma besafe, která se specializuje hlavně na sedačky, ne na padesát dalších věcí okolo, že je to hlavně tato firma, která udává tu laťku bezpečnosti, prvků atd. že ostatní značky se ji vlastně snaží akorát dohnat a vyrovnat se jí ;)

my přemýšlíme buď nad besafe izi up - je do 25kg. anebo nad klippan triofix, který je do 36kg. http://www.bezpecnaautosedacka.sk/products/trio...

kaci81
25. srp 2015

@bumik1 děkuji ten klippan vypadá také dobře, hlavně je výhoda, že by se v případě nutnosti dal přendat i do jiného auta, než jen do toho, které má izofix, ale s tou značkou jsem se setkala nyní poprvé. Popravě vůbec nevím, asi budeme muset vyrazit to zjistit v terénu na živo.

plamenka84
25. srp 2015

Jj, nejlepsi videt na zivo a vyzkouset v aute instalaci. My se rozhodovali mezi Britax Romer a Besafe a mnohem vice se mne libily sedacky od Besafe a taky jsme vybrali, nehlede na to ze se na tyto protismerne fakt specializuji.

annaluciapetrzel
autor
25. srp 2015

kdybych mohla vozit vzadu - jedine BE SAFE. bohuzel vepredu nejde, neni pres ni videt do bocniho zrcatka

bumik1
26. srp 2015

@kaci81 ten klippan je prostě severní značka - tam dělají skoro jenom protisměrné sedačky už mnoho let. zatímco u nás je to novinka, tam se v protisměrných sedačkách vozili už naši vrstevníci ;) té značky bych se nebála. ale tady v obchodech na ni nenarazíte, leda fakt psát na co nejvíce for, skupinek, stránek a ptát se, kdo ji má koupenou z eshopů a jit se na ni podívat k nekomu nazivo....

kaci81
26. srp 2015

@bumik1 děkuji 🙂 no popravdě možnost isofixu i pásu je se super vím, že i besafe jednu takovou má. Ještě jedna otázka kdo máte BeSafe .. Nepoti se v ní děti popř. Mají nějakou speciální vlozku? Líbila se mi taa concord reverso, že tvdi, že ma dobře odvětrávání.

rebe
26. srp 2015

@kaci81 V Be Safe jsme jeli 600 km domů v těch největších vedrech, dceři jsem pod záda dala bavlněnou plenu, to jsem dělala už ve vajíčku. A byla jsem dost překvapená, když jsem tu plenu chtěla vyměnit a ona byla suchá. Takže odvětrání za mě super.

plamenka84
26. srp 2015

U nas se dcera teda poti i v besafe, hlavne okolo hlavicky a i na zadickach, ale taky davam plinku, ono v tech vedrech co byly toto leto i pres klimatizaci na plny vykon tomu lze asi tezko zabranit 😒

bumik1
27. srp 2015

hele holky tak na to pocení doporučuju funkční oblečení z materiálu OUTLAST od české firmy LIttle Angel 🙂 ale bacha, na eshopu mají i bez outlastu, takže mrknout na složení ;) ale fakt skvěle funguje. i na nošení v šátku 🙂 i v létě byly děti suché, oproti obyčejnému oblečení..

kaci81
28. srp 2015

@bumik1 ano potvrzuji little angel také používáme, máme z outlastu i vložku do kočárku a funguje

masenka88
19. zář 2015

Ahoj holky.Vybírám protisměrnou autosedačku.Akorát syn nesnáší jízdu v autě,nevím,zda je to autem,sedačkou,protisměrem...,ale asi bych u nové sedačky uvítala i možnost otočení po směru jízdy.Další věc je,že v půl roce má přes 9 kg a 73 cm,takže jakou váhovou karegorii mám vlastně koupit,abych nemusela za rok kupovat novou?Nemáte některá zkušenost s výběrem pro malého obříka? 🙂

ada22
19. zář 2015

My meli be safe tu combi, ale po směru jízdy na pasy drzela divne, ale je mozne že to bylo i typem sedačky v autě. Chce to ozkoušet. Jinak se nam tam dcera vazne vesla do tech 105 cm a 18 kg. Moc jsem tomu neverila když jsme ji v roce zkoušeli.

rebe
19. zář 2015

@masenka88 BeSafe Izi combi je do 18 kg, to by vám mělo chvilku vydržet, a jde umístit proti i po směru. U nás pláč při cestování ustal, jakmile dcera viděla ven. Čemuž tahle sedačka pomohla, protože v ní dcera sedí výrazně výš než ve vajíčku. Protisměr problém není, spíš asi naopak, protože jí krajina tak rychle neubíhá, takže může věci líp pozorovat a tolik ji to neunavuje.

plamenka84
19. zář 2015

Ty od besafe jsou dobry vsechny, mrkni na jejich stranky a vyberes a urcite zajdi do prodejny a vyzkousej s malym i autem. Jak zacnes s prikrmama a maly zacne behat, uz by ti tolik nemel pribirat na vaze. My mame doma drobka, takze v roce skoro 8kg, kupovali jsme besafe izi kid i-size do 18kg, ale uz cekame druhy, takze jak druhy vyroste z vajicka, pujde do besafe a dceri budeme kupovat vetsi, uz asi po smeru. U nas rev v aute v 11.mes. presel a ted cestuje dobre. Hodne stesti pri vyberu!

masenka88
19. zář 2015

@rebe já četla takový chytrý článek a tam se právě psalo, že při jízdě v protisměru se jim kouká líp +další výhody a hlavně je to bezpečnější...jenže u toho našeho ďábla člověk nikdy neví.. 😃

@plamenka84 Děkuji.BeSafe vypadají nejspolehlivěji.Akorát to bude chtít opravdu vyzkoušet naživo, abych viděla, kolik tam je místa.

@ada22 Já mám právě strach, že my tu sedačku budem mít tak na rok, když roste jak po smetánce ☺No kdyžtak ji pak prodám...

ada22
19. zář 2015

@masenka88 oni pak rostou pomaleji (-: ta naše z ni sla ve třech letech a trech mesicich. Je spíš na svuj vek větší a bylo to na hrane aby rozumem zvladla sedacku na autopas. Celkem jsem prosla obchody s tim, že ji ještě koupime tu kategorii 9-36 s tim aby ještě chvili mela klasický pětibodový a krom sedačky od recara jsem větší nenašla, ale bylo to pred rokem. Ted muze byt lepší výběr

masenka88
20. zář 2015

@ada22 tak to je dobrý do tří let a tří měsíců, když uvádějí do čtyř let..To není takový rozdíl.Je pravda, že jak leze, tak už nepřibírá kilo za měsíc ☺Tak už mám jasno, díky všem za rady..Teď ještě aby je měli na prodejnách k vyzkoušení..

bumik1
20. zář 2015

my půjdeme asi do izi plus, bo je až do 25kilo, tedy 5 let 🙂 možná i více :D naše žabka má 4,5let a 16kilo :D až nám opraví auto (snad tento týden), chceme ji pořídit. budeme teď vozit do školky trošku dál, tak její starou posměrnou bude mít asi manžel v autě, protisměrnou bych měla já ve svém. protože ráno budu holku vozit já, vyzvedávat manžel.... a taky se nám má narodit miminko, které bude mít tu protisměrnou hned, jak odroste z vajíčka.... vlastně ji cheme koupit kvůli tomu miminku, jen ji zatím využijeme, než do ní miminko doroste. tak vám potom poreferuju, jak se do ní takový cahoun vleze. jinak dcera má asi 108cm

elib
23. říj 2015

Ahoj, přidávám se do diskuze. Na základě tohoto článku http://petsvestek.blogspot.com.es/2015/07/detsk... jsme se s manželem rozhodli pro pokračující autosedačku proti směru jízdy. Dneska jsme se byli podívat na BeSafe IZI Combi X3 ISOFIX 2014.
Docela se mi líbila, ale ještě jsme nekoupili, chci si nechat čas na rozmyšlenou a projít si ještě další možnosti. Jen se trochu bojím, že když je autosedačka jen do 18kg, aby nebyla brzy synovi malá, bude mu 5 měsíců, ve čtyřech měsících měl 68cm a skoro 7kg. Ještě by byla možnost 0-25kg, ale ta zase nemá isofix a ten já upřednostňuji před pásy.
Začínám z toho mít hlavu jako pátrací balón, jestli jít do BeSafe, nebo se zajet mrknout ještě na Cybex nebo Britax Römer.

ladyhacek
23. říj 2015

Prosím také o radu ohledně autosedačky proti směru jízdu koukala jsem na maxi cosi a Romer - potřebuji aby šla dát i na přední sedadlo.

Vy co už autosedačky máte jak vám vyhovují? Nějaké recenze?
Já si příjdu jak Alenka v říši divů

plamenka84
23. říj 2015

@ladyhacek ja se byla taky divat na romer, ale besafe mne prisla mnohem lip propracovana a celkovr lepsi. Myslim, ze nenajdes protismernou, kt by se dala dat na predni sedadlo. Ony jsem fakt velky a zabiraji do prostoru a to by te omezovalo ve vyhledu. Ja jezdim hodnr sama a dcera sedi v zadu uplne v pohode a vrele doporucuji zpetne zrcatko.

kaci81
24. říj 2015

Dobrý den, @ladyhacek my jsme nakonec koupili Concord Reverso a jsme moc spokojení a syn konečně taky. Je na izofix, tedy dopředu do auta ji asi nedáte, ale je lehká a dobře řešená, není obrovská (je taková hranatá), takže dítě má dost místa a na vedlejší prostřední zadní sedačku auta nezasahuje. Také bohužel nevím o protisměrné, která by se dala dát na přední sedadlo. Vím, že BeSafe mělo jednu, která nebyla na izofix, ale jen na pásy, ale jestli je možné ji umístit i dopředu si nepamatuji.

@elib viz. výše + Concord Reverso je podle nové normy do 105 cm. (Má i vložku a jde používat od narození a pak podle potřeby vyndáte a přejdete na větší.) Kolem půl roku začne dítě sedět, lézt a už tolik neroste.V těch prvních měsících děti rostou opravdu rychle. Při výběru autosedačky bych se být Vámi, neřídila už moc kily ale výškou dítěte, tak jak to bude podle iSize normy. Průměrné dítě má těch 105 cm kolem 4 let věku. Já doufám, že nám vydrží alespoň do 3 let, protože syn je dlouhán.

https://www.youtube.com/watch?v=wfTXFv9cq3A
reinne
24. říj 2015

Máme Romer Dualfix. Je to sedačka otočná. Do 13 kg se dá použít proti směru, kdž dítě povyroste, tak může cestovat po směru jízdy. Byla dražší, ale investice se vyplatila. Dítko v ní jezdí od půl roku a spokojenost. Váhová kategorie 0-18 kg. CCA do 4 let. Upoutává se pomocí isofixu. Jediá nevýhoda je, že zabere trochu více místa.

elib
24. říj 2015

@kaci81 díky moc za doporučení, určitě vyzkoušíme i Concord, podle videa mě hodně zaujala ;)

Strana
z4