Kde najít klidné bydlení v Brně blízko přírody?
Ahojte, rok a pol byvam v Prahe, ale plánujem sa odsťahovať do kľudnejšieho Brna. Vedeli by ste mi poradiť nejaké dobre lokality na bývanie? Preferovala by som blízkosť prírody.
líšeň
@zuzkasim Tak Kohoutovice zas nejsou zas až tak daleko od centra. Trolejbus a za 12 minut na Mendláku, 20 úplně v centru. Pravda, já mám Kohoutky fakt hodně ráda, takže asi nejsem nestranná (přesto se mi nepodařilo tam bydlet, lokalita se odráží na ceně). Ale mám to přes kopec, jsem v Novém Lískovci. Což taky není tak špatné, když se vezme v potaz poměrně velký park na Plachtách a celá koniklecová louka a les směrem na Myslivnu (ale je to do kopce, ale to jsou celé Kohoutovice taky). Z těch míst s přírodou má slušné spojení s centrem ještě Líšeň. A dejme tomu Bystrc, ale tam i když je to přímá šalina, tak je to nekonečná cesta mi přijde.
Ještě mě napadly Vinohrady (Akátky) a Obřany.
Líšeň 🙂
My jsme spokojeni v Kohoutovicích a jediné, co mi tu fakt chybí, je přímé spojení šalinou s centrem, že se musí přesedat (Mendlák za centrum fakt nepovažuju). Jinak rodilá jsem Líšňačka a Líšeň jako taky není špatná, ale už je fakt hodně velká, poštu mají úplně naprd na okraji, ve školkách dlouhodobě šílený nátřesk, oproti tomu Kohoutky relativně v pohodě, do spádové školky se obvykle dostanou i třileťáci narození na podzim či v prosinci (tedy při nástupu dvouletí)- to jinde je úplné scifi
@ninive211 Jo, no. Na ty skolky je dobry jeste Novy Liskovec (syn i dcera unorovi, dostali se s nastupem ve trech letech) a myslim ze Stary Liskovec v tomhle taky docela ujde. Ale co se prirody tyce, na Kohoutky nemaj, no... (Jakoze ono asi Kohoutky, ktere maji vsechny 3 prijezdove cesty a pres les, je tezke trumfnout 😃 )
@jana_zofie No ono všechno má "něco", letos o prázdninách se má opravovat Pisárecký most a okolí Hlinek, od půlky července do půlky září...už vidím, jak zas budou šílené kolony v tom "trychtýři" u Anthroposu. KOlikrát až nad zastávku Antonína Procházky. Ríáno kje to otázka - jedu před sebmou -relivně pohoda - zdržím se 5 minut - katastrofa a stojím v koloně. Ale od toho Nového Lískovce to asi nebude jiné. Asi budu v létě jezdit na šestou, abych se do práce vůbec dostala včas.
@ninive211 nebude, ale z NL se to da objet pres Campu-hrbitov. Salina dobry, ale auta tam maj tradiční kolonu u hrbitova, no.

Bystrc, Žebětín, Lesná, Medlánky... Stačí se podívat na mapu. Jen to vše dál od centra, v centru příroda moc není, ještě třeba Kraví hora.