icon

Kde najít klidné bydlení v Brně blízko přírody?

kkcin
11. bře 2025

Ahojte, rok a pol byvam v Prahe, ale plánujem sa odsťahovať do kľudnejšieho Brna. Vedeli by ste mi poradiť nejaké dobre lokality na bývanie? Preferovala by som blízkosť prírody.

zuzkasim
11. bře 2025

Bystrc, Žebětín, Lesná, Medlánky... Stačí se podívat na mapu. Jen to vše dál od centra, v centru příroda moc není, ještě třeba Kraví hora.

malovani
11. bře 2025

Jeste doplnim @zuzkasim, Jundrov, Komin, Kohoutovice. Jsou to ale velmi ruzne lokality, je treba se zamyslet i nad ostatnimi pozadavky.

hanka_12345
11. bře 2025

líšeň

jana_zofie
11. bře 2025

@zuzkasim Tak Kohoutovice zas nejsou zas až tak daleko od centra. Trolejbus a za 12 minut na Mendláku, 20 úplně v centru. Pravda, já mám Kohoutky fakt hodně ráda, takže asi nejsem nestranná (přesto se mi nepodařilo tam bydlet, lokalita se odráží na ceně). Ale mám to přes kopec, jsem v Novém Lískovci. Což taky není tak špatné, když se vezme v potaz poměrně velký park na Plachtách a celá koniklecová louka a les směrem na Myslivnu (ale je to do kopce, ale to jsou celé Kohoutovice taky). Z těch míst s přírodou má slušné spojení s centrem ještě Líšeň. A dejme tomu Bystrc, ale tam i když je to přímá šalina, tak je to nekonečná cesta mi přijde.

Ještě mě napadly Vinohrady (Akátky) a Obřany.

llola1
14. bře 2025

Líšeň 🙂

ninive211
9. dub 2025

My jsme spokojeni v Kohoutovicích a jediné, co mi tu fakt chybí, je přímé spojení šalinou s centrem, že se musí přesedat (Mendlák za centrum fakt nepovažuju). Jinak rodilá jsem Líšňačka a Líšeň jako taky není špatná, ale už je fakt hodně velká, poštu mají úplně naprd na okraji, ve školkách dlouhodobě šílený nátřesk, oproti tomu Kohoutky relativně v pohodě, do spádové školky se obvykle dostanou i třileťáci narození na podzim či v prosinci (tedy při nástupu dvouletí)- to jinde je úplné scifi

jana_zofie
10. dub 2025

@ninive211 Jo, no. Na ty skolky je dobry jeste Novy Liskovec (syn i dcera unorovi, dostali se s nastupem ve trech letech) a myslim ze Stary Liskovec v tomhle taky docela ujde. Ale co se prirody tyce, na Kohoutky nemaj, no... (Jakoze ono asi Kohoutky, ktere maji vsechny 3 prijezdove cesty a pres les, je tezke trumfnout 😃 )

ninive211
10. dub 2025

@jana_zofie No ono všechno má "něco", letos o prázdninách se má opravovat Pisárecký most a okolí Hlinek, od půlky července do půlky září...už vidím, jak zas budou šílené kolony v tom "trychtýři" u Anthroposu. KOlikrát až nad zastávku Antonína Procházky. Ríáno kje to otázka - jedu před sebmou -relivně pohoda - zdržím se 5 minut - katastrofa a stojím v koloně. Ale od toho Nového Lískovce to asi nebude jiné. Asi budu v létě jezdit na šestou, abych se do práce vůbec dostala včas.

jana_zofie
10. dub 2025

@ninive211 nebude, ale z NL se to da objet pres Campu-hrbitov. Salina dobry, ale auta tam maj tradiční kolonu u hrbitova, no.