icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
15. zář 2018

ahojky všem, tak slibovali jak zvýší rodičovský příspěvek a teď čtu, že asi až od července příštího roku, to ať se jdou bodnout 😀 říkali od ledna nedávno..

priefi
15. zář 2018

@halasovci007 ale to pak myslim zvysi vsem plosne, ne? Navic nektere z nas, co maji pozdeji terminek v lednu a maji narok na ppm budou zadat rp az v cervnu. Doufam, ze u nas, co budeme zadat o neco driv, to taky navysi 😅

Holky, nase miminecko mi ukazalo prvni svoji skytavku 😍 5x si skytl. Doufam, ze nebude tak uskytany jako syn, ten, kdyz ho to chytlo, tak chudinka jel pekne dlouho

halasovci007
15. zář 2018

@priefi to si nemyslím, že to pak navýší já teda tomu moc nerozumím, ale v létě psali od ledna teď v týdnu už od července. Já myslela, že ten první příspěvek je 6-8 týdnů což jsou dva měsíce ne?

1nelinka
15. zář 2018

@kikika87 dekuju tak uvidim co mi rekne😂😂ale rikam si ze spousta holek na 1screening ani nejde tak by ji snad melo stacit ze mam v prukazce napsano ze byl negativni..muj mudr se na me urazil kuli tomu ze jsem se obednala na 2screening do genetu a byl na me hnusnej..uz jsem prestoupila jinam ale vysledky na papire samozdrejme nemam:/ ale tak domu me snad neposle 😅

priefi
15. zář 2018

@halasovci007 ppm je 28 tydnu, z toho 6 az 8 je pred predpokladanym terminem porodu. Ale nekde jsem cetla, ze mozna jde na md (resp.ziskat ppm) nastoupit i pozdeji, ale toto jsou pro me nezname vody, ZP uvadi 8 az 6 tydnu pred terminem porodu a u jednoho ditka je celkovy pocet tydnu MD (PPM) 28 tydnu, u dvojcat a vicecertat je to vic (tusim 37, ale cisilkem si ted nejsem tak uplne jista)

bemo
15. zář 2018

@laola takovou reakci také znám. A jak máš velké ty kluky? S námi se nebavil syn, když jsme mu zavolali z porodnice že má třetí sestřičku, tak složil ruce, nafouknul se a s nikým nemluvil. Ale vydrželo mu to jen do té doby než ji poprvé uviděl, pak už to byla jeho milovaná holčička 🙂

priefi
15. zář 2018

https://www.finance.cz/512209-rust-rodicovske-d...

Vynatek z textu viz odkaz 😊 Jen doufam, ze stihneme i tu 2.vlnu navyseni. Prvni navyseni bude k 1.7.o 40tis a jeste by melo byt i druhe o dalsich 40 tis, tak snad taky v roce.2019 😊

Kdo dosáhne na vyšší rodičovský příspěvek?

Na rodičovský příspěvek dosáhnou rodiče, kteří na něj budou mít nárok po polovině roku 2019. Navíc na rodičovský příspěvek dosáhnou i ti rodiče, kteří již budou pobírat rodičovský příspěvek v době jeho navýšení.

laola
15. zář 2018

@priefi taky u nás dnes ve tři ráno proběhla skytavka 😁

priefi
15. zář 2018

@1nelinka pri prestupu si mas vyzadat svoji kartu, nebo vypis z ni. Pokud chces neco ze sve karty, musi Ti to rovnez poskytnout, nekteri udelaji kopii bez kecu, nekteri chteji poplatek. Ale neboj, na 2.scr.nepotrebujes vysledky z 1., ja u syna na nem.v podstatne nebyla, muj dr.to nevedl. Bral jen scr.krev a cau. Ted jsem byla poprve na screeningu. Mela jsem papiry s sebou (byli jsme v sede zone) a vubec to po me nechteli. Jen jsem upozornila na to a dr.screening provadel o to pecliveji a zkoumal vse

laola
15. zář 2018

@bemo 9 a 6 let. Ale věřím, že to bude dobrý... nic jinýho než se s tím smířit jim nezbyde 🙂

kikika87
15. zář 2018

@1nelinka No tak já myslím, že ti nic neřekne. U nás ji to bylo úplně fuk, prostě pro ni total rutina. Vůbec, ale vůbec neřešila, ze jsme měli zvýšené riziko rozstepu...ani slovo. A ty výsledky mi říkala sestra pri objednání, že máme mít s sebou. Mám doporučení na důkladný screening ještě ve 30.týdnu od geneticky, tak to pak jdu do profemy. Tady jako to nemá smysl, to můžu zůstat u své doktorky.

kikika87
15. zář 2018

@bemo Jee dekuju, jako zatím se neroztykam, jen to břicho leze, takže jsem ráda. Čekala jsem, že budu nabírat jako blázen a zatím to tak není. Takže super.
@priefi My jsme tam šli úplně v klidu, protože já sem věřila v ten detailní UTZ co jsme si platili. Ale pokud bych měla čekat ty tři týdny a pak tam měla tuhle znudenou doktorku tak asi trochu vysiluju. No tak kdoví co mi vyroste za další 3 tydny😂 a děkuju...Třeba to bude kluk😊

sarkoc
15. zář 2018

Tak.my máme s manželem jasno, ten Dalga Lift je uuuuzasny. Manžel z něj sice nebyl tak okatě nadšený jako já, ale viděla jsem na něm, ze se mu líbí...s podvozkem byl spokojen, co se kvality týče, a co víc, akorat houpe a je ještě vyšší a prostornejsi než ten Firkon Vesta...😍 Už nic nehledam a v listopadu objednávám ☺

bemo
15. zář 2018

@laola nás syn bude v lednu mít 8 a nejstarší dcera na jaře 10. Pak máme ještě holky 4 a necelé 2 roky. A paradoxně nejhůř variantu toho že by to byla holka nese naše 4 letá dcera. Kdykoliv o tom mluví tak řekne že holku prostě už nechce. Dokonce jsem ji už 2x přistihla jak pláče v posteli a když jsem zjišťovala co se děje, tak že chce aby to byl kluk. Tak to mě dostalo a i mrzelo. Ale chápu ji. Ale jak píšeš ty, co to je už je jasný a budou si na to muset děti zvyknout. Já si připravím věci na kluka a holčičí nachystam manželovi na vyprání a vyžehlení až budeme v porodnici 😀

priefi
15. zář 2018

@bemo ale teoreticky na dalsi kontrole by dr.mohl prohlasit, ze to je chlapecek a budete mit jasno. Teda pokud se bude promenadovat 😊

bemo
15. zář 2018

@priefi já už tomu moc nevěřím. Příště jdu a to budu 26 tt a já si myslím že kdyby se trochu snažil tak by to tam snad i vykoukal. Ale i ten jeho utz není nic moc. Ale my jsme tam teda toho kluka, kterého nám potvrdili na tom placeném superkonziliarnim utz, taky viděli a buď to bude pravda nebo ne. A kdybych se neptala druhý den toho svého dr. , tak bychom s tím klukem prostě počítali. No, nechám to koňovi. Nikdy jsme si to říct nenechali, tak to teď taky vlastně nevíme 😀

tsasenka
autor
15. zář 2018

@priefi Ségra si byla vyřizovat rodičák a na sociálce jí říkali, že počítají, že to zvednou od ledna na 300 tis. Takže to asi bohužel nestihnou. Mohli by to zvednout i víc, já bych se rozhodně nezlobila, protože ten pád oproti výplatě je docela citelný.

priefi
15. zář 2018

@tsasenka jj, oni to meli zvysit od ledna, ale zase to posunuli. Aspon, ze i my dosahneme na to zvyseni. Doufam, ze se nas bude tykat tech 80tis a ne jen 40. Mozna v roce 2020 budou opet zvysovat, to by se mi taky libilo. Ale tak aspon, ze je v planu 40 a 40 😊 Pokud to je rozvrzeno na 3 roky, tak to je hrozne znat.

bemo
15. zář 2018

Tak dnes vybouchly moje těhotenské chutě, úplně jsem dnes prasila. Usmažila jsem si domácí brambůrky. No ale, jak je jí teď dobře 😀 co vy a vaše choutky?

1nelinka
15. zář 2018

@priefi ja vim ja jsme prestoupila ted nedavno a tomu svemu jsem to jeste nevolala..ma takovou sestru ze te serve na 2doby za cokoliv a ja mam ted citlivejsi obdobi tak se teprve odhodlavam

priefi
15. zář 2018

@1nelinka jasne, to chapu... bez tam kdyz tak s manzelem, oni si to pak nedovoli.

priefi
15. zář 2018

@tsasenka tak jsem to dneska prepocitavala a slevu na manzelku za rok 2019 manzel nema sanci ziskat 😕 no co... rok 2020 a 21 to jisti 😅

malecek
15. zář 2018

Ahojte, pijete některá gravimilk??

Včera jsem koukala na netu na malé lásky, na díl ze středy, kdy otřesná paní furt otravovala v porodnici, že chce rodit dříve a pak se mi celou noc zdálo, to samé, jen že jsem v té roli byla já a nemohla pak normálně v termínu pořád porodit a jezdila jsem tam a zpět.
a zase mě u toho pořadu přemohl takový hrozný strach, že to nedám ☹ blázen už 🙂

halasovci007
15. zář 2018

@priefi aha takže se vyplatí spočítat si to jak to vychází 🙂 já mám TP 12.1. tak by mi to mohlo taky vyjít 🙂 to je dobré vědět 🙂 a tahle část se počítá z platu jestli to všechno dobře chápu. U nás je problém, že s náma zaměstnavatel zametl a krom toho, že nám dával smlouvu na dobu určitou, jsme pracovali i na dvě smlouvy, tak jsem zvědavá z jakýho základu se to bude počítat :-/

halasovci007
15. zář 2018

@priefi tak to jsem teda zvědavá..hlavně, jestli to teda těm co budou žádat o něco dřív to taky přiznají. Víš jak je před volbama a slibují se hory, doly, černej les..Já se v těchhle věcech ještě neorientuji, ale moc tomu nevěřím 😀 I když bylo by to prima, na ty dětičky je všechno tak drahé, že každá kačka bodne. 🙂 Mimo to se pořád zdražuje i jídlo, všimly jste si toho taky? vždycky po pár kačkách a člověk to ani neřeší, ale teď mi příjde, že zase zdražovali..

halasovci007
15. zář 2018

@bemo jo chutě jsem měla včera večer po dlouhý době na slané a naštěstí byly ve spíži brambůrky..Celý týden se těším na pátek večer, dávají mi oblíbenou První republiku a celý velký pytel slaných PomBair jsem zdolala 😀 ale ty jsi to domácíma teda dotáhla k dokonalosti 😀 😀 😀

bemo
15. zář 2018

@malecek taky jsem ten díl po očku sledovala, tak nevím co tam všechno paní říkala, měla jsem tu kámošku zrovna na návštěvě, máme stejně termín porodu, tak jsme to sledovali na půl a teda zírala jsem jak byla paní neodbytná a vůbec jí to asi nebylo blbý.
Já mám šíleně živé sny o tom že porodím doma. S každým dítětem byl ten porod rychlejší a rychlejší. Moje známá porodila jedno dítě v autě před porodnicí a druhé na D1, normálně na zadním sedadle za jízdy.
@halasovci007 jo , brambůrky byly skvělé. Fakt jsem si pochutnala. Ale musím se trochu držet, ale teda teď jsem upekla tvarohové svatební koláčky, tak nevím, snad dětem budou chutnat a na mě nezbyde 😀

zuzekk
15. zář 2018

@halasovci007 souhlasím jak se slibama, volbama atd., tak s nenápadným zdražováním. Moje platová tabulka se nehnula ani o píď už hodně dlouho, nějaké navýšení od Nového roku se mě zase týkat nebude, za to krabici z krámu nosím čímdáltím menší za čímdál tím víc peněz. Dneska jsme byli na trhu po dlouhé době spolu s manželem, který u každého stánku platil (zelenina, maso, ryby, pečivo), a nestíhal čumět - vždycky se rozčiluje, kolik jsem zase utratila, že určitě zbytečně, a když pak vidí, kolik jídlo stojí, s odchodem z práce si to prý pořádně rozmyslí 😵

zuzekk
15. zář 2018

@malecek kde se dá na programy z novy koukat dodatečně? (umím jen čt 😉 )

halasovci007
15. zář 2018

@bemo mňáám koláčky a ještě tvarohové asi budu muset jít něco najít do spíže 🙂 teda do včera jsem takové chutě neměla, ani nějak už moc nevnímám, že mě po všem pálí žáha a jsem jak nenažranec 😀

Strana