Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Teda holky vy mě desíte. Ale tak doufám že když mi ten Vlašín do meilu psal že se můžu objednat až po té kontrole, tak tam volno bude.
@cerlada jinak ja byla s dcerkou na tom prvnim screeningu a teda aspon v gennetu pohlavi takhle brzo nerikaji, slo opravdu ciste jen o to, rozpoznat vady. Ani jsem nic neplatila. Ale moje mudra nemela v ordinaci utz, takze kdybych na screening nesla, videla bych dcerku az ve 20tt. Takze u me to bylo jasny. :D
Někde se dá najít seznam těch pár ordinací a lékařů, kteří mohou provádět oficiálně screening a velké ultrazvuky, ale za nic na světě si nemůžu vzpomenout, jak ten odkaz byl :/
@cerlada No to pan doktor říká nesmysly, downa můžeš mít i pokud si se s ním v životě nesetkala a nikdo to v rodině nemá, je to čistě náhodná vada. Rozhodně to není nadbytečné vyšetření, je to jedno z nejdůležitějších v těhu, popřemýšlela bych být tebou nad změnou doktora, jestli ti říká takovéto zcestné věci. Něco o downech třeba tady http://www.downsyndrom.cz/zakladni-informace.html
Ahoj, moc sem teď nekoukám, protože jsem ráda že vůbec žiju, je to fakt děsný ty nevolnosti, úplně jsem zapomněla z prvního těhotenství, jaké to bylo.
Vsem co se musely rozloučit s miminkem přeju hodně sil a ať se brzy zadaří i se šťastným koncem.💛
Já byla dnes ráno na další ko, mám 9+1, miminko v pořádku a už jsem viděla i jak se tam vrtí. To jsou tak zvláštní okamžiky... 2cm a už tančí😊
Jinak k té otázce na prvotrimestrální screening... u prvního těhotenství jsem na všechno koukala jak z jara, dr mi lupla prospekt na genetiku ať se tam objednám a bylo vymalováno. Až později jsem zjistila, že všechna vyšetření jsou nepovinná. Nicméně teď u druhého jdeme na screening taky, prostě chci vědět, že je miminko zdravé. Bohužel v blízké rodině se stalo, že se u mimi na tomto screeningu potvrdil Downův syndrom.
Ale samozřejmě doufáme že všechno bude ok, jako u našeho prvního.
@krisatko psala jsi mu na mail, že se k němu chceš objednat nebo jak? Já chci jít rozhodně jen k němu. Minule jsem byla na Orlí, ale teď prý mám jít na Veveří, ale po pročtených diskuzích chci jedině k němu. Máš na něj kdyžtak kontakt?
@crazy_girl3 psala jsem mu na meil, popsala co všechno se nám stalo a že bych chtěla jedině k němu. Ten meil jsem našla na stránkách prenatalu. Něco jako vlasin@prenatal.cz ale nevím to jistě

@cerlada Já tam jdu jen proto, že beru antidepresiva, jinak bych asi nešla. Při prvním jsem nikde nebyla a všechno bylo v pohodě, teď mám ale přecejenom strach, tak to radši zkusím. Ale kdyby mi i ve Varech řekli, že nemaj místo, tak třeba do Ostravy se kvůli tomu nepoženu, to bych to taky nechala osudu