Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@vilmic tady se to tak dělá běžně. Nemáme nikoho z daleka, všichni v okruhu cca 20 km. Takže přesně jak píšeš - dostali pozvánku na 11 na obřad a pak na 17 na párty. Ty dvě akce byly stejně 15 km od sebe. Mezi tím jede většina lidí normálně domů. Z daleka byl jen jeden kamarád, takže jsme to dohodli s jedním společným kamarádem a strávili ten čas mezi tím spolu u toho, který bydlí tady. Samozřejmě kdyby byla půlka pozvaných přes půl republiky, tak to tak udělat nepůjde. Kamarádka se vdávala před měsícem a systém stejný. Ale prostě jsme všichni "místní". Nezajišťuje se tím pádem ani potom nocleh pro hosty, měli jsme prostě domluveného řidiče s autem, který večer rozvezl každého domů 🙂
@misak48 Ono je to asi čímdál běžnější, už jsem to slyšela několikrát, ale zatím nezažila. Tak uvidím v pátek. Hned druhý den v sobotu se mi vdává kamarádka a ta to bude mít normálně - jeden oběd pro všechny atd.. Na tu svatbu se moc těšim, bude to mít určitě nádherný. Jenom já se nesmím moc zpotit v pátek, abych si mohla vzít stejný šaty i druhej den.. :D
@misak48 Já si právě k týhle příležitosti koupila těhotenský, protože už jsem prostě kulička. Ale když o tom teď tak přemýšlím, tak větší problém než že bych se zpotila bude to, abych se nezaprasila. Já jsem na to fakt talent. :D Při nejhorším od šesti pojede pračka sušička a já s žehličkou, ale tahle varianta se mi moc nelíbí.. :D :D
My se taky brali, ze jsme chteli, a taky jsme slyseli tu "naranupesti" otazku - a to jako musite??? Prijde mi to jako neskutecna drzost, se nekoho takhle zeptat. Vam ne?
A obed jsme nemeli, meli jsme obrad ve 13:00, pakdojel autobus, co odvezl hosty do restaurace a tam byl rovnou svedskej stul, grilovany prasatko a ani stoly jsme nemeli s jmenovkama, byly tam v podstate nechany tak jak je meli normalne, jen par jich bylo odsunutych na stranu aby mohli lidi trsat🙂 naznala jsem ze 90%svateb je otravnych v tom, ze vas posadi k nekomu cizimu... a pak se stejne vsichni rychle naji a pak postavaji vsude mozne a stoly jsou prazdny... takhle jsme je nechali, at si sednou kam chcou a s kym chcou🙂
Co se to tu stalo s tema svatebnima fotkama? 🙂)) nee, pekny! ;)
@silwiin Tak to je stejny jako otazka “a kdy bude svatba” po te co nekomu oznamis tehotenstvi 🙂
@jednaholkaa pravda, ja zazila tu prvni variantu, ale stvaly by me obe:D
Takovy ty otazky, ktery ten dotycny proste MUSI polozit, protoze lidi jsou svine a musi furt nejak rejpat...
V dnešní době te potřebě být vdaná před dítětem nějak nerozumím.. Kdysi beru, že bylo nějaké uspořádání společnosti, že děti mimo manželství čekal těžký život (i z ryze praktických důvodů obživy) a že to manželství bylo takové pojištění sociálních jistot. Dlouhou dobu je to už jinak, ale asi to v nás (asi spíš ženskejch) přetrvává nějak podvědomě dál...
Pokud by mi někdo s potřebou brat se před dětma napsal Proč to tak má, budu ráda🙂
@zuzekk já jestli jsem to doma dobře pochopila, tak mému manželovi jde především o to stejné jméno. Symbolizuje to pro něj takovou sounáležitost, to, že k sobě prostě patříme. To si myslím, ze je hlavní důvod, proč chce, aby se lidi vzali, když už dojdou tak daleko, že spolu mají dítě... Jak říkám, on je v tomhle takový dost ortodoxní 🙂 já to za sebe cítím podobně, ale chápu, že někdo to tak prostě nemá a rozhodně nepovzuju svatbu za nutnost... A třeba si myslím, že je lepší chvíli počkat a vzít se až časem, než dělat svatbu na rychlo ve vyšším stádiu těhotenství...
@zuzekk My jsme třeba oba dva věřící 🙂 Tak u nás hraje důležitou roli víra 🙂 Od toho se pak vše odvíjí 🙂 Ale i mimo víru to tak cítím... Pokud dva chtějí mít rodinu, tak je podle mě dobré a moc pěkné, aby byli rodina i papírově se vším všudy, co k tomu patří 🙂 Ne jen že spolu bydlí a žijí, ale že to opravdu myslí spolu vážně 🙂 Samosebou se můžou lidé rozvést/rozejít za 3 roky, za 10, za 20... Nikdo nemůže vědět jak to všechno dopadne, ale proč vše hned vidět černě? 🙂 Kdyby se všichni lidé báli dělat důležité životní kroky, tak bychom tu třeba ani my nebyli 🙂 Jsme v tomto prostě staromódní 🙂
Já jsem se též poprvé vdávala celkem brzo,po 4 ročníku VŠ, bylo mi čerstvě 24. Než přišly děti a samostatné bydlení bylo to fajn. Rozvedli jsme se po 7 letech. Naštěstí spolu teď dobře vycházíme,tak jsem ráda. S ex se jako s partnerem nedá žít,on je hodně specifická povaha,ale jako otec funguje.
@zuzekk já sem asi staromódní, ale chtěla jsem první svatbu a pak dítě. Přijde mi to prostě rozumný model rodiny, nechápu moc to žití na hromadce. A hlavně by se mi nelíbilo kdyby se syn jmenoval jinak, kdyz uz spolu dva ziji, miluju tak že se a planuji deti, tak nevim proc se nevzit. Já se ve 24 vdávala a pak za rok se narodil malý. A takhke jsme to.chtěla. Dítě bych bez svatby nebylo. Ale chápu, že každý to má jinak. A taky vím ze svatba něco stojí a ne každý na ni má peníze.
My jsme se brali když mi bylo 23 a letos to bylo 10 let. Mne by opravdu nebylo příjemné ze má každý jiné příjmení, já a děti. Nebo ze musím mít papír na to kdo je otcem, čí by asi bylo😂 ale samozřejmě celková důvěra a kvalita vztahu je důležitější než papír ale podle mě to s tím úzce souvisí...🙂
@arielka222 občas mi přijde ze všichni jen říkají jak to pro ne není důležité a přitom je jim to pak nepříjemné... mám kolegyni v práci která se napr. Do telefonu představuje jiným příjmením (otce, jako má dite) aby nemusela vysvětlovat ze se jmenuje jinak ale ze je máma. Vždyť je to na hlavu postavene🤪
@beruska125 přesně tak. Tim se teď nechci nikoho dotknout, ale většinou co znám i od mych kamarádek tak to, ze svatbu nepotřebují a nechtějí tvrdí jen ty, které si ten jejich vzít nechce. Moje kolegyně porad tvrdila ze svatbu nepotrebuje a nebude se vdávat a jako proč já chci tak brzo děti atd..no ptz ten její si ji nechtěl vzít, rozešli se. Našla si jiného a najednou po pár měsících je zasnoubená a tehotna a už otočila jak je svatba super atd. Já nevím no, jsou to přesně jen silacke řeči podle mě.
No já teď zažívám to,že moje děti se jmenují jinak než já. Není to nic moc. Lidi co mě znají pod původním jménem neopravuju. Uvažovala jsem nechat si obě,ale bylo by to moc dlouhý.
My,když jsme se s manželem dali dohromady tak jsme oba měli stejnou ,,vizi,, do budoucna . Žádné děti ani svatba (kus papíru) . :D :D :D
Jsme spolu osm let z toho tři roky manželé .
3létý prcek a další pindík na cestě :D
Mě je 25 a manželovi 26let. A když mě požádal o ruku, bylo to něco úžasného ! Vdávala jsem se v 7měsíci s prvním synem. Neměnila bych .
Jak se říká: Odříkávaného chleba největší krajíc 😉 .
@arielka222 a vidis ja jsem treba ten pripad,kdy ja svatbu nechci,myslim ze pritel by si me i vzal,kort kdyz cekame ted druhe dite, navic bydlime v mem baraku, ale ja proste nechci a on to vi
A jdu Vam tady zborit myty ohledne HCG a srdecniho tepu, protoze cekame KLUKAAAAAA!!!!! 😅😅😅
My jsme se chtěli vzít tak nějak společne, bydleli jsme spolu mněli společné cile a sny...tak nějdrív svatba,postavení domečku a miminko...a pořád je muj užasnej ❤
@skretik Tak velká gratulace k chlapečkovi ...
@skretik tak říkám ze většinou. Mame taky jedny známe kdy se nechce brát ona, bydlí v jejím domě atd. On by možná i chtěl, ale ona ne 🙂 ale takových je fakt málo ;)
@skretik Nekeceeeej!!!! Jezismarja 🙂))) Tak to je vtipny 🙂))) A gratuluju moc 🙂
S tou svatbou, no jmeno je samozrejme super mit spolecny a je dost mozny, ze se kvuli tomu treba nakonec taky vezmem, protoze s detma uz by to bylo praktictejsi. Ale zase jenom kvuli jmenu se clovek nevdava, ze jo. To je totiz levnejsi a jednodussi si jenom zmenit na matrice, bez svatby.. I kdyz napriklad kamaradka se vdala a jmeno si nechala svoje.
Zatim hledam logicky argument proc, spis se mi zda, ze je to emocionalni romanticke rozhodnuti, protoze se to ve spolecnosti tak dela.. a z lasky a tak. A ze je to hezky 🙂 Ale jinak nevidim co je divneho na ziti bez manzelstvi. A joo, dite me prijde mnohem vetsi zavazek..
@arielka222 To je nas pripad, pritel svatbu vytahoval uz skoro po pul roce a jeho mama ted uz taky nekolikrat 🙂) A je fakt, ze si to umim predstavit. Ale uvidime casem.. rozhodne jsem nikdy nepremyslela, ze bych se chtela vdavat, spis jsem byla vzdycky zvykla se starat sama o sebe a byt docela nezavisla..Tak moc zatim nechapu k cemu ta svatba vlastne je :D

@vilmic no to jo 😀 má je schovaná v šuplíku, než se rozhodne co snima