icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
1. lis 2018

@andelka
@beruska125

Mě prave lékař říkal ze neví podle výsledku od minulého lékaře které to jsou protože to laborka nespecifikovala. Bavili jsme se možná o kontrolních ale ze nevidí rizika . Já bych pro kontrolu klidně byla . Kor když chci mít jistotu kvůli porodu

bombat
1. lis 2018

@misak48 Mě se druhé dítě otočilo hodně pozdě, teď koukám do papírů: 32tt KP, 35tt KP, 37tt PPH. Přesto na mě nikdo sekci nevytahoval, mimochodem. Právě nedávno jsem na to vzpomínala, že jsem to dceřino přetočení ani nezaznamenala (měla jsem placentu vepředu a ona byla zřejmě poměrně klidná). Nicméně jsem se tomu snažila pomoci - denně jsem trávila několikrát alespoň půlhodinu na všech čtyřech, k tomu trochu pohybovat pánví. Tahle metoda je jednoznačně účinná. Případně to samé s tím, že je zadek výš než prsa, ale to už je dost nepohodlné, v tom asi denně pár hodin nebudeš... Jde o to, že tím, jak se břicho prověsí, přibyde dítěti místa k tomu, aby se otočilo. Většina dětí polohu hlavičkou ke konci upřednostní. Takže mě se dost velké dítě (měla přes 4 kila, když se narodila) přetočilo mezi 35. a 37. týdnem. Kamarádku ode mne pozdravuj a ať se nenechá zastrašit, mám pocit, že se v poslední době gynekologové zbláznili. Přála bych všem čekat dítě před patnácti a nebo alespoň deseti lety... Takhle se u nás brzy přestanou rodit děti už úplně... No nic, mám vztek za ní, plánovat hned císař!

jessulka
1. lis 2018

@andelka Mne ho stejně budou dělat před tou operací, ale teď nevím, jestli to není třeba to EKG miminka. Nebo myslíš, že to má být moje EKG? Jsem z toho jelen

bombat
1. lis 2018

@yvonneullmann Co je to zborcení pánve v těhotenství 😵??? Zní to tedy strašně...

bombat
1. lis 2018

@jessulka Tvoje EKG. Mě to taky dělali jenom jedno nebo dvě těhotenství, tak nevím, jak moc je to nutné.

jessulka
1. lis 2018

@bombat Já se na to zeptám na příští kontrole Dr. Ale určitě mi to EKG budou dělat před plánovanou sekcí. Budu muset mít papír o předoperačním vyšetřením do nemocnice.

andelka
1. lis 2018

@bombat já bych asi kp rodila normálně,když by jinak bylo vše ok. Však už je to potřetí. Jedině když by zůstalo příčně tak logicky ne. Ale na cs by se mi moc nechtělo,i proto že mám vepředu placentu. Kamarádce se malá též přetočila až takhle pozdě. Až po 36 tt.

jessulka
1. lis 2018

@andelka Taky mi přijde, že furt jenom hubuju a zvyšuju hlas. Ale zase si říkám, že si jí nenechám přerůst přes hlavu. Je někdy oprásklá jak ešus, drzá jak stádo opic 😂

andelka
1. lis 2018

@bombat
@jessulka jako úplně nutné to není. Ale tak je to chvilka,nic to není a už jsem na EKG dlouho nebyla,a není mi 20 takže proč ne.

jessulka
1. lis 2018

Holky, nevíte, jestli to, když mám placentu na přední straně je pro císařský řez nějak komplikované?

andelka
1. lis 2018

@jessulka já mám doma uřvanou demoliční četu 😀 a hlavně se rozčiluju při úkolech. No teď budu mít kluky od soboty do příštího čtvrtka,tak jsem ráda,že teď budou dvě odpoledne a večery u ex. To bude kliiiid.

bombat
1. lis 2018

@andelka No on není konec pánevní jako konec pánevní 😀, tam je hodně různých podvariant a některé se rodí špatně. Ale jasně, chápu určitě, jak to myslíš.

andelka
1. lis 2018

@jessulka tak záleží jak přesně bude umístěná. Předpokládám že řezem se jí musí vyhnout. A mimco je vlastně až za ní. Ještě jsem to moc nestudovala.

jessulka
1. lis 2018

@andelka Verunka jede na víkend k tátovi, tak budu mít doma také klídek. Musím umýt ta okna, ještě jsem se do nich nepustila (ostuda). A budu odpočívat.

andelka
1. lis 2018

@bombat jj,proto říkám že když Dr povolí,když to bude ta lepší možnost,která se porodit dá líp.

bombat
1. lis 2018

@andelka Jak moc to vyžadují v porodnici, nevíš (tedy EKG)?

andelka
1. lis 2018

@jessulka no na mě tu špinavá okna hledí furt. Ale jste počkají,ještě mi není fyzicky dobře.

andelka
1. lis 2018

@bombat no když jsem u druhého nic takového neměla,tak nikdo neřekl ani popel. U prvního jsem byla takový poctivý sběratel razítek 🙂

bombat
1. lis 2018

@jessulka Žádná zvláštní komplikace, je to pro chirurga trochu náročnější, víc to krvácí. Ale stále rutina, zvlášť dneska. Pro Tebe v tom není rozdíl.

bombat
1. lis 2018

@jessulka Co ta Verunčina kyla? Něco nového? Stihnete to řešit do porodu? Buď jsem to propásla, nebo jsi o tom už nepsala.

val333
1. lis 2018

@jessulka
@andelka tak na moje okna už se třepe tchyně 😀 snažila jsem se jí to sice diplomaticky vymluvit, ale nenechala se ... A neeee, že by mi to tak úplně vadilo 😀😀

andelka
1. lis 2018

@val333 no já myslím že u nás bude na okna manžel. Já bych na ně stejně dosáhla dost blbě. Naštěstí máme jen dvojité. Na starém bytě jsem měla trojité a ještě balkón.

vilmic
1. lis 2018

@jessulka @andelka @val333 Já si je nechám umýt od týpka co uklízí v baráku. Meje je pravidelně sousedce jako melouch, tak mi ho prej dohodí. Já se totiž na nějaký okna můžu vyprdnout 😂😂

bombat
1. lis 2018

@andelka Přesně, úplně jsi mě rozesmála 😀. První dvě děti vzorná (naštěstí to můj doktor nepřeháněl), další dvě děti jsem to měla úplně na háku, no a teď už zas cítím, že jsem starší, dělám si víc starostí...

val333
1. lis 2018

@vilmic tyjo, tak to taky dobře zařízené 😀
@andelka no já už to na manžela nechávat raději nebudu, tento týden se stěhujeme a už tak toho dělá hodně... To už bych si netroufa chtít po něm ještě okna 😀

andelka
1. lis 2018

@bombat jj,jsem to říkala sestřičce,že chodím na všechno radši,že už mám svůj věk. Tak se smála,že stejně furt vypadám jako holčička ( no moji vyvdanou 13 letou dceru mi nikdo nevěří,syny zatím jo). Ale o tom to není že jo. Můžou být zdravotní problémy které nejsou vidět.

basice
1. lis 2018

Holky, tak já když byla z praktického pro razítko, tak mě jen poslechl, změřil tlak a to bylo vše. Žádné EKG nedělal. Přitom při minulém těhu mě ho dělal. Tak nevím, asi se mu nechtělo 😏.

Jinak dnes jsem byla v poradně. Vše v pořádku, holčička je stále holčičkou a nakonec to bude Nicol. Odeslána na test na cukrovku, tak se musím objednat 😣. Postěžovala jsem si, že mě začíná bolet stydká kost a kyčle, tak říkal, že mám málo vápníku a ty bolesti jsou od toho. Takže předepsán vápník, tak snad se to zlepší.

bombat
1. lis 2018

@andelka Tak já mám šestnáctiletého a patnáctiletou - vlastní ☺. Taky mi teď říkala paní v antikvariátu, že nemohla věřit, že mi ta patnáctiletá říká "mami". Asi jsem omládla tím těhotenstvím, taky jsem zhubla... Ale smála jsem se v duchu, že až tam přijdu za pár let s tím, co teprve čekám, že možná nebude věřit, že mi neříká "babi" 😀. No, trochu černý humor, já mám takový ráda ☺.

andelka
1. lis 2018

@bombat nevím jak u vás,ale naše 13 letá vypadá na víc. Navíc je myslím už i vyšší než já nebo stejně,velikost nosíme stejnou a má o 3 čísla větší nohu.

jednaholkaa
1. lis 2018

Holky, rychly dotaz. Videla jsem dva krasne letni overalky - s kratkym rukavem. Vim je jeste brzo..a pak to diteti nebude a tak.. no, jaky byste vzali velikostne? Velikost 62 nebo 68? Ja mam termin 17.2., tipuju spis tu 62jku? Aby to vyslo na leto, nevite? Samozrejme kdo vi kdy se to narodi, ale dejme tomu v terminu..

Strana