Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@misak48 Mě se druhé dítě otočilo hodně pozdě, teď koukám do papírů: 32tt KP, 35tt KP, 37tt PPH. Přesto na mě nikdo sekci nevytahoval, mimochodem. Právě nedávno jsem na to vzpomínala, že jsem to dceřino přetočení ani nezaznamenala (měla jsem placentu vepředu a ona byla zřejmě poměrně klidná). Nicméně jsem se tomu snažila pomoci - denně jsem trávila několikrát alespoň půlhodinu na všech čtyřech, k tomu trochu pohybovat pánví. Tahle metoda je jednoznačně účinná. Případně to samé s tím, že je zadek výš než prsa, ale to už je dost nepohodlné, v tom asi denně pár hodin nebudeš... Jde o to, že tím, jak se břicho prověsí, přibyde dítěti místa k tomu, aby se otočilo. Většina dětí polohu hlavičkou ke konci upřednostní. Takže mě se dost velké dítě (měla přes 4 kila, když se narodila) přetočilo mezi 35. a 37. týdnem. Kamarádku ode mne pozdravuj a ať se nenechá zastrašit, mám pocit, že se v poslední době gynekologové zbláznili. Přála bych všem čekat dítě před patnácti a nebo alespoň deseti lety... Takhle se u nás brzy přestanou rodit děti už úplně... No nic, mám vztek za ní, plánovat hned císař!
Holky, nevíte, jestli to, když mám placentu na přední straně je pro císařský řez nějak komplikované?
Holky, tak já když byla z praktického pro razítko, tak mě jen poslechl, změřil tlak a to bylo vše. Žádné EKG nedělal. Přitom při minulém těhu mě ho dělal. Tak nevím, asi se mu nechtělo 😏.
Jinak dnes jsem byla v poradně. Vše v pořádku, holčička je stále holčičkou a nakonec to bude Nicol. Odeslána na test na cukrovku, tak se musím objednat 😣. Postěžovala jsem si, že mě začíná bolet stydká kost a kyčle, tak říkal, že mám málo vápníku a ty bolesti jsou od toho. Takže předepsán vápník, tak snad se to zlepší.
@andelka Tak já mám šestnáctiletého a patnáctiletou - vlastní ☺. Taky mi teď říkala paní v antikvariátu, že nemohla věřit, že mi ta patnáctiletá říká "mami". Asi jsem omládla tím těhotenstvím, taky jsem zhubla... Ale smála jsem se v duchu, že až tam přijdu za pár let s tím, co teprve čekám, že možná nebude věřit, že mi neříká "babi" 😀. No, trochu černý humor, já mám takový ráda ☺.
Holky, rychly dotaz. Videla jsem dva krasne letni overalky - s kratkym rukavem. Vim je jeste brzo..a pak to diteti nebude a tak.. no, jaky byste vzali velikostne? Velikost 62 nebo 68? Ja mam termin 17.2., tipuju spis tu 62jku? Aby to vyslo na leto, nevite? Samozrejme kdo vi kdy se to narodi, ale dejme tomu v terminu..

@andelka
@beruska125
Mě prave lékař říkal ze neví podle výsledku od minulého lékaře které to jsou protože to laborka nespecifikovala. Bavili jsme se možná o kontrolních ale ze nevidí rizika . Já bych pro kontrolu klidně byla . Kor když chci mít jistotu kvůli porodu