icon

Do léta postava snů i při kojení, s koktejlem nebo bez?

88jani
13. únor 2017

Ahoj holky,
mám 3 měsíce po porodu, dole mám 17kg a do léta chci shodit ještě 13kg. Jenže moje váha už 14 dní stojí na stejném čísle. Tak mi to trošku štve. Denně chodím na 1-2hodinky s kočárkem, koupila jsem si závaží na nohy, kočár schválně tlačím do největších kopců 🙂. Je tu někdo, kdo se snaží zhubnout podobně? Před otěhotněním jsem hodně cvičila, pila koktejly jako náhražku třeba večeře, tím jsem neměla chuť ani na sladké. Ale co kojím, tak bych vraždila i pro blbou čokoládu 🙂 všude čtu, že koktejly se při kojení nesmějí, tak to neriskuji, nebo máte nějakou zkušenost s nimi?

Strana
z4
dokument
7. dub 2017

@hop_ita o tom zhubnuti po ukonceni kojeni jsem taky citavala tak po diskuzich a doufala jsem, ze to prijde, protoze pri kojeni jsem tloustla. To bylo jedine obdobi v mem zivote, kdy jsem mela problem s vahou. Pribrala jsem 10 kg za dobu kojeni. V tehotenstvi jsem pribrala predpisovych 12 kg a predtim jsem mela vahu taky dobrou (spis mensi, byla jsem na spodni hranici BMI, tesne nad podvyzivou). V sestinedeli jsem asi nejak samovolne "zhubla", pak po ukkonceni kojeni jsem mela 12 kg navic proti vaze pred tehotenstvim. Takze jako bych vlastne nezhubla nic ve vysledku. A bohuzel s ukoncenim kojeni zadny zazrak neprisel. Ale stalo se to, ze mi opet vratily stare chute. Zmenily se proti kojeni, pri kojeni jsem mela chut na veci, co normalne nejim a nemam rada (treba testoviny). Nehubla jsem samovolne, ovsem prestala jsem tloustnout. Pri stejnem rezimu. Pak jsem teda zhubla a mam zase klid. No a pak je hrozne moc zen, ktere prave pri kojeni hubnou a mysli si, ze jim to zustane a az skonci s kojenim, tak rychle naberou. Nebo i vic. Podle me hubnuti jen z kojeni neni hubnuti v pravem smyslu slova.

dokument
7. dub 2017

ale o to zhubnuti jsem se musela pricinit, neprislo to samo jen s ukoncenim kojeni

zhubla jsem tak, ze jsem zacala hlidat stravu, abych nebyla zase podvyzivena (jak pri kojeni) A jedla jsem opet co do mnozstvi stejne jako vzdycky. Jen jsem nejedla ty testoviny a banany a ryzi a takove veci...

westie
7. dub 2017

@88jani Jsem ctyri mesice od porodu; rodila jsem se 106kg, v porodnici nechala jen 6kg a ted jsem na 81kg; chtela bych se dostat pod 80, idealne pod 70, ale to do leta nevidim a nechci se z toho zase moc stresovat, takze letni cil je co nejnizsi cislovka zacinajici sesmickou, to bych byla maximalne spokojena. Taky plne kojim a mam pocit, ze mi to spis pomaha. Na prochazky se snazim chodit kazdy den, ale zvladam max 1,5 hod. mezi kojenim - v tomhle pocasi si netroufnu kojit venku. Ale napriklad dnes manzel prijel domu s tim, ze objevil novou super cukrarnu, takze jsem snedla jedno linecke kolecko a pulku vetrniku - ale snazim se myslet pozitivne, takze jsem na sebe pysna, ze jsem dokazala ten vetenik rozpulit a nesnist ho hned cely😉
Ja zatim nemuzu chodit na skupinove hodiny, protoze jsem po cisari a nemuzu posilovat prime brisni svaly, tak cvicim doma na bricho a panevni dno pod dohledem lektorky - musi se to cvicit kazdy den, tak se snazim to poctive dodrzovat, protoze kdyz pak prijede lektorka, tak je mi blbe rict, ze jsem necvicila🙂

hop_ita
8. dub 2017

@dokument to je presne ono, ja jsem celkove z tech veci kolem těhotenství,kojeni a jejich vlivu na telo docela zmatena. Podle me jak se ti v tele zblazni hormony, tak toho moc nezmuzes. Napr se vsude doctes, jak zeny s idealni vahou a aktivním stylem zivota moc nepriberou a brzy se dostanou do formy. Haha ja jsem otehotnela v opravdu paradni kondici (viz vys a myslim, ze takovou uz nikdy nebudu mit), do sedmyho mesice jsem chodila po horach, lezla po skalach a pribrala jsem pres 20kf, wtf?! Jsem 4 mesice po, kila dolu vubec nejdou i kdyz kojim. Pravda, prvni tydny po jsem jedla dosti sladke, mela jsem silenej porod, do toho pece o syna, dlouho jsem se vzpamatovavala. Ted uz ale jim s rozumem, kazdej den ujdu s kocarem 5-10km a vaha stagnuje. Moje telo se proste asi rozhodlo, ze nic nepustí, aby nahodou synacek nemel malo mlicka, nebo fakt nevim 🙄
Uplne eliminaci potravin bych se rada vyhnula,jedla jsem vzdycky vsechno, jen proste s mirou a kdyz jsem potrebovala shodit, omezila jsem vecere.

blackhole
8. dub 2017

Ahoj, já na porod zatím jenom čekám, ale váhu jsem už s doktorem řešila. Jsem na konci 6. měsíce, přibrala jsem 14kg a on mi řekl, že dál už přibírat nemusím, protože je to zbytečné. Začínala jsem na 61kg při 178cm. Myslím že hodně udělalo, že nedokážu odolat sladkému. Z minulosti mám pozitivní zkušenost s absolutním vyloučením přidaného cukru ze stravy. Pokud někde na obalu potraviny vidím "cukr", případně "glukózo-fruktózový sirup", tak si ji nekoupím. Samozřejmě to zahrnuje i veškeré sladké pečivo a pod. Povedlo se mi takto zhubnout za půl roku 15kg. V ostatních věcech jsem se moc neomezovala, ale je fakt, že ani na tučné moc nejsem. Sladkosti jsou moje droga a jediné řešení je pro mě nejíst je vůbec, protože se vždy po nějaké době strašně rozežeru. Nemluvě o tom, že jejich konzumace u mě zvyšuje chuť na další jídlo. Takže nyní jsem opět bez přidaného cukru (t.j. cukr jím pouze v ovoci) a čekám co to udělá 🙂

dokument
8. dub 2017

@hop_ita z me zkušenosti osobní si taky myslím, ze to je otázka hormonu. Viz změna chuti. A byla jsem kojením a taky denními 10 km procházkám i vyčerpaná asi az moc. A tu chybějící energii jsem musela hned doplnovat . takže jsem nejedlá moc výživné. Pak jsem si začala jídlo kontrolovat v kalorickych tabulkách a najednou to šlo dolu. Ale az skoro rok po úplném odstavení.

hop_ita
8. dub 2017

@dokument tak jsem to mela taky, zaplacla jsem se v rychlosti nejakym kokinem a v klidu se najedla az vecer, kdyz syn spal. Az jsem si uvedomila, ze jen kojenim a prochazkama asi nezhubnu, tak jsem zacala jist inteligentne a rozdil zadny. Takze at se snazim nebo jsrm jak cune, je to jedno😒 jsem z toho celkem nestastna, Ptze k zivoti potrebuji sport, ale kdo se ma tahat s deseti kg navic? 🙄

Strana
z4