icon

Dokojila jsem a tloustnu

adacokolada
2. lis 2015

Milé maminky, mám malého synka, kterého jsem kojila do jeho 13 měsíců, z toho už pár měsíců jsem kojila jen jednou denně, váha se mi krásně držela. V srpnu mě však odstavil a už nechtěl pít z prsu. Po celou dobu kojení jsem neměla menstruaci, v září jsem začala lehce špinit a v říjnu se dostavila ms naplno. A v říjnu to taky začalo :( příšerně se mi zhoršila pleť a začala jsem tloustnout, během pár dní se mi naskočila 4 kila a začaly kynout boky a stehna. A tak jsem nelenila a začala se pořádně hýbat..a nic, váha roste víc a víc. Už nevím co dál, nebo spíš se bojím o kolik ještě přiberu..Stravuju se zdravě, protože mám dlouhodobé problémy s trávením. Prakticky ani nemám z čeho přibírat..nevím jestli to je díky těm rozházeným hormonům. Připadám si hrozně :( Ráda bych slyšela vaše příběhy, zda je na tom někdo jak já a pozitivně se podpořit..mně se to zatím moc nedaří ☹

Strana
z3
adacokolada
autor
3. lis 2015

@blanka.k je to droga coo!!! já jsem hlavně na koláče a buchty..za jablečný závin dám život :D Snažím se péct aspoň zdravě z celozrnné mouky, třtinového cukru, karobu apod. No ale stejně jsou to furt zbytečné kalorie..ale opravdu jsem to teď omezila.

blanka.k
3. lis 2015

@adacokolada moc nepeču, syn s manželem na to moc nejsou (teda možná tak "průměrně", není to jak u nás doma, kdy se vytáhla buchta a za 5min. jsme ji s tátou snědli na posezení) , takže bych to stejně zas musela většinu sníst já.... takže si občas koupím nějakou sladkost v obchodě a nenakupuju nic domů - neb koupím "na horší časy" a ty přijdou tak 5 min. potom, co ty sladkosti uložím do komory, a během 2 dnů to vše "sežeru" 😅 Pracuju z domu, tak je to s těma lákaldama horší, když mě to chytne, tak chodím lednička, komora, zmrzka z mrazáku.....a už jedu....

dokument
3. lis 2015

@ajka198 vis jak ja sleduju tu Cajthamlovou, jak jsem ji i psala, jestli si vzpominas, tak ona mi napsala, podle vahy a kolik merim atd., ze kdyz jsem zacala kojit, byla jsem na dolni hranici vahy u kojicich maminek. Jinymi slovy, ze jsem byla podvvyzivena a moc hubena, aby to telo mohlo ukojit dite. Coz je mozna pravda. Podle cisel, vahy, jsem nevazila nijak extra malo. Ale je fakt, ze jsem nikdy moc nejedla a byla jsem drobna. A rikam si, ze to telo musi mit nejaky program, aby to kojeni zvladlo. Nekoho kojeni dost vysiluje a pak se treba to telo musi nejak sebezachovne zaridit... co clovek vykoji, o co prijde, ziviny a vsechno, to pak asi doplni. A ja to mela hned, protoze nebylo z ceho brat. No a opacne pripady treba maji z ceho brat, ale pak to telo musi vsechno dohnat. Tak si to nejak laicky vysvetluju. Ale stve me to neskutecne. Nastesti doma mi nikdo nedava najevo, ze jsem "tlusta". Ale to okoli...to bych vrazdila.

adacokolada
autor
3. lis 2015

@dokument já byla před těhu štíhlá..za celé těhotenství jsem přibrala jen asi 6 kg a dalších 6 až v 9.mesíci a když jsem přenášela..po porodu mi zůstalo těch 6 kg a začala jsem mít šílené chutě a váha nějak stoupala, tak jsem si řekla dost. Začala jíst jako normálně a dobrý, do čtvrt roku jsem byla na své váze, pak ještě klesla, a když jsem začala míň kojit a přikrmovat váha se držela stabilně okolo té mé klasické váhy. Po dokojení se to pořád drželo, a až teď kdy se mi vrátila menstruace se to začalo nějak rozjíždět :(

adacokolada
autor
3. lis 2015

@blanka.k to znám, taky jsem na sladké hlavně já..ano, člověk nesmí nic mít doma!!

ajka198
3. lis 2015

@dokument já jsem teď ráda, že nejsem doma, mezi těma lidma, kteří mě znají. Stačilo mi to v létě, když jsme tam byli měsíc. Takové ty kecy, jak "vypadám dobře" a že se "nemáme špatně" mě fakt vytáčely. Jako kdyby nikdo nikdy nepřibral. Ale je to těžko. Švagrovka s tchýní váží 40 kilo i s postelí, tak se na mě dívají trochu skrz prsty. Navíc švagrová po 7 měsících kojení zkončila na infekčním s 47 kily a dvě měsíce se z toho dostávala. Teď čeká v prosinci další dítě a strašně si stěžuje, že přibírá víc, než při prvním. A to by měla být ráda, když má za sebou blbou zkušenost, když její tělo už nemělo z čeho brát.

blanka.k
3. lis 2015

@ajka198 Taky mě dokáže vytočit rodina, X let jsem se léčila se střevy, měla bolesti, hrozně zhubla.... ale říct jim, že jsem ráda, že se vyhýbám antidepresivům, mám jakžtakž díky lékům pod kontrolou hormony a št.žlázu, bojuju s únav.syndromem.... pro ně to prostě nejsou "nemoci" , AD berou jen magoři, únav.syndrom je výmluva pro líné huby.... 😅 Nejhorší je, že do očí ti nic neřeknou, pomlouvají jiné, ale stejně se k tobě donese pak vše 😝

pincola
3. lis 2015

@dokument To je hodná, že ti takhle odpověděla🙂 Ty doktoři jsou sprostí. Tohle byl vyloženě hajzl, že ti řekl, že moc jíš a málo se hýbeš. I kdyby si to myslel, ráda bych viděla jeho, jak jí a jak se hýbe. Já teď chodím na masáže a ten masér říká, že vůbec, že hormony změněj uplně metabolismus tuků a že k němu choděj holky, co jim lezou žebra a přitom maj zadek . stehna boky a jinak jsou hubené a držej dity a nehubnou. prostě po porodu to tělo takhle je. Jenže dneska je prostě IN POSTAVA dospívajících dívek (útlá, skoro chlapecká jen s náznakem ženských rysů). Podle Dr. Máslové nikdy nebylo postavení žen horší. Dřív, když ženy byly dobré mámy a hospodyně, tak to stačilo. Dne smusí být ženská, krásná, upravená, nepřiměčřeně hubená i po porodu a ještě pracovat a živit půlku domácnosti. že jsou ženský vyčerpaní a přetížený a maj deprese z tohodle. A není cesta. Dneska, když ženská je jen hospodyně a dobrá máma a vůbec neřeší ten zbytek, tak její muž prostě začne toužit po těch holkách , co vidí v práci, co jsou finančně soběstačné ( i když je to tím, že nemaj dítě a výplatu maj jen pro sebe, na kosmetiku a hadry), co jsou hubené, hezky oblečené, veselé. Ona říkala, že nikdy postavení ženy nebylo tak zlé a kruté.

beruna84
3. lis 2015

Tak já mám stejný problém.. od tý doby, co už kojím jen jednou denně (a teď už to bohužel vypadá, že definitivně končíme), váha mi leze nahoru. A to lítám 2x denně 1,5 h za kočárem a jednou týdně cvičení. Na váhu doma radši nelezu, páčto bych byla akorát zoufalá a nasratá. Ale vidím to na věcech co mi v pohodě byly a pomalu nejsou :( Stehna, břicho, ale i ruce, štítnou žlázu mám v pohodě, stravuju se zdravě, hejbu se.. mám pocit, že podbradek mi sahá už na prsa, když skloním hlavu.. :D doufám, že jsou to jen hormony a že se to časem spraví..

dokument
3. lis 2015

@pincola podle me si s tim nevedel rady a neni na to specializovany,tak mi nejak vyhybave odpovedel... Jo a jeste mi rekl, ze to mame v rodine, moje mati k nemu chodi a je silna (ale daleko vic nez ja a celozivotne)

dokument
3. lis 2015

@pincola s tim uplne souhlasim, dneska je jina doba, v tomto uplne postavena na hlavu. Manzel nastesti rika, ze se mu libim, ze jsem stavnata 😀 A docela se po mne chlapi otaceji, kdyz nekam jdeme (a stihnu si toho vsimnout 😀 ) . Ono hodne zenskych zustane hubenych i po detech, ale to jsou typy, ktery maji spis tu chlapeckou postavu. Coz taky neni uplne vyhra...

adacokolada
autor
3. lis 2015

@beruna84 no tak to jsme na tom zcela stejně :( taky mě to akorát stresuje..to oblečení co tlačí, člověk si připadá jako buřt. Kdybych se válela na gauči s brambůrkama tak neřeknu, ale když snaha není odměněna tak co nás motivovat...

adacokolada
autor
3. lis 2015

@pincola souhlasím, doba je hrozná, já mám někdy pocit že kolem sebe vidím jen obezní nebo anorektické ženy..a kde je ten střed?

ajka198
3. lis 2015

@adacokolada já mám dojem, že moje tělo je strašně přizpůsobivé a rychle se adaptuje na danou situaci. Na jaře už jsem trošku běhala a cvičila (jen trošku) a teď si tělo řeklo, že to už tady bylo, tak se toho hned neleknu a ani po měsíci se ty špeky nehly ani o píď a běhat ob den je fakt dřina pro mě (i když mě to už trošku začíná bavit 🙂 ) Tak jsem si to teda nepřestavovala. A když tady některé holky píšou, jak po měsíci mají dole tolik a tolik cm, tak o tom já si můžu nechat jenom zdát ☹

adacokolada
autor
3. lis 2015

@ajka198 asi to tak i bude..stejně je to i se zátěží, člověk si musí postupně přidávat. A někdo se adaptuje asi dost rychle. Možná to prostřídávat s jinou sportovní aktivitou? No je to hrozně demotivující, když někdo jiný má výsledky a ty ne. Ale každý máme jinou stavbu těla..ale taky bych ocenila aspoň něco málo, aspoň nějaký ten centimetr dolů ☹

melodygirl
3. lis 2015

@adacokolada myslím si, že v tom hrají roli hormony, tím, že jsi začala menstruovat. Já kojila 20 měsíců a menstruaci jsem dostala 8 mesíců po porodu, přesto, že jsem kojila určitě 10x denně. Do té chvíle jsem si váhu relativně držela, ale jakmile jsem poprvé odmenstruovala během měsíce váha stoupla o 10!!! kg, u mě šlo opravdu o zadržování vody. Byla jsem na celkovém vyšetření a vše v pořádku. Od doby co jsem kojit přestala, se mi podařilo shodit za dva roky 13 kg, ale spíš to přisuzuji homeopatikům, které pomáhají odvodňovat. Protože se stravuju po celou dobu stejně zdravě a začala jsem se více hýbat jen trochu.

adacokolada
autor
3. lis 2015

@melodygirl jéé a můžu se zeptat jaká homeopatika? něco na odvodnění bych zkusila, ale určitě do sebe nebudu cpát léky, takže homeopatika by mě dost zajímala..

melodygirl
3. lis 2015

@adacokolada já chodím k homeopatce, která mě zvolí konstituční homeo a vybere ředění, které ani v lékárně neseženeš. To znamená, že každému sedne trochu něco jiného, pokud jsi z Prahy, tak ti na ni mohu dát kontakt

adacokolada
autor
3. lis 2015

@eanie ach jo, no já taky ne, koukám že zatím žádný pozitivní příspěvek na výhled že by se to mělo extra vylepšit :(

adacokolada
autor
3. lis 2015

@melodygirl bohužel Brno..asi budu muset někoho tady najít..

eanie
3. lis 2015

@dokument ja zacala kojit pri 50kg, zhodila som na 46kg a kojila som rok a 3/4 s 53kg. Dieta bolo plne kojene do takmer 6 mesiaca. Moja vyska + vaha = somalske BMI 😎 a kojila som najdhsie zo vsetkych mamiciek ktore poznam. Cajhmanova pekne keca.

eanie
3. lis 2015

@adacokolada ja som tiez nahnevana na tu vahu 😠 som mrzuta ze priberam a nic strava je 1/2 z toho co bolo pred dietatom.

dokument
3. lis 2015

@eanie v cem keca? 🙂 napsala mi akorat hodnotu BMI vhledem k vysce a zaradila to do nejake stupnice. Pak napsala moznosti cim by to tloustnuti mohlo byt. Stitnou zlazu mam podle doktora OK. Zalezi jak se stravujes taky. Ja jsem nejedlik a myslim si tez, ze jsem byla podvyzivena. Z hlediska slozeni potravy. Ale taky pises, ze jsi shodila a pak mela vic, no to je podobne jak jsem to mela ja. Napred slo neco dolu a pak to slo pozvolna nahoru. U tebe se to zastavilo, u me ne, ale podle toho co pises mi to prijde hodne podobny.

eanie
3. lis 2015

@dokument BMI je nezmysel. Pretoze kazde telo je inak stavane. Ak ma niekto siroke ramena a boky tak jeho BMI sa bude pohybovat niekde uplne inde ako u niekoho kto je utly. Podvyziva je akutny nedostatok zivin bez ktoreho ma telo problem fungovat. A nie nizsie BMI 😠 Tabulky su zavadzajuce a uplne zbytocne robia vela zien nestastnymi. Nemam ich rada 😠 😠

Ja mam tiez OK stitnu zlazu a mam ukazkove vysledky zdravotnych testov. Moja vaha bola cca 58 kg a teraz mam 55kg. Ale mam hroznu postavu 😖 brucho, stehna, boky 😕 vobec to nejde dole 😢

dokument
3. lis 2015

@eanie jo, tak ja BMI beru jen jako orientacni. Psala jsem ji vic veci, ona ma porad v nejakym regionalnim radiu, maji i prepisy na netu /u toho poradu/, tak ja kdyz si vzpomenu a mam cas, tak si to bud poustim nebo ctu. Zabyva se tam stravovanim. Posilala jsem dotaz, kam jsem napsala vsechno, co bylo dulezity a jak se ta moje vaha vyviji tedka. Ohledne BMI mi psala akorat, ze jsem byla pri zacatku kojeni na spodni hranici a pak ze tedka podle te stupnice mam nadvahu, to vim taky 😀 a ze to bude trvat dyl to shodit. Taky i vekem...je mi 39. Privni dite a jediny jsem mela v 37. Tak i to muze hrat roli. To mi taky psala. Zjistila jsem, ze kdybych zhubla 3 kg,tak uz mam normalni vahu 😀 ale to me vubec neuklidnuje, protoze proste mam o 15 kg vic a do niceho se nevejdu ani kdyz zhubnu jen 3 kg.

adacokolada
autor
3. lis 2015

@eanie BMI opravdu nic nevykazuje, i štíhlý člověk může mít těžké kosti a hodně svalů a tím má vysoké BMI. Já taky nevážím moc, ale postava žádný zázrak. Taky břicho, boky, stehna..úplně jsem se dole nafoukla. A ta celulitida 😖

adacokolada
autor
3. lis 2015

Jinak holky jsem volala na výsledky testů krve a mám všechno ok až na bílé krvinky..ale to trvá už nějaký půlrok, nevím jestli to může mít nějaký vliv. Mám snížený počet..doktor říkal že jestli se to nebude měnit tak by se měla asi vyšetřit kostní dřeň..

adacokolada
autor
3. pro 2015

Ahoj maminy, tak já se po měsíci hlásím, jak se máte? Já ještě šla na dodatečné testy a opravdu štítná žláza v pořádku. Stále cvičím a váha pomalu roste :( Není to nějak radikální, ale přece..Jinak z části je to asi voda, protože večer mám vždycky o nějaký ten centimetr víc než ráno a pobolívají mě lýtka. Ach jo, takhle před Vánocemi fakt paráda 🤐

verzus
3. pro 2015

Mně pomohl DETOX těla (přírodní) na bázi Molekulárního vodíku, přikládám zajímavý článek z časopisu - snad se to dá přečíst 🙂

adacokolada
autor
4. pro 2015

@verzus Děkuji da se to přečíst🙂 a jak ti pomohl?s cim si mela problém? Se zavodnovanim?

Strana
z3