Jak dlouho trvá, než hubnutí přináší viditelné výsledky?
Pěkný večer všem, toto téma se tu sem tam mihne a ani mně se nevyhne. Potřebovala bych prosím asi nějakou vzpruhu či podporu či zázrak, co některá zázraky na počkání, nemožné ihned? Hubnu, ehm, no chtěla bych hubnout, cíl minimálně pět ideálně osm až deset kilo. Mám nadváhu, nejsem nemocná, mám silně vyvinutou slabou vůli a po čokoládě jdu jak slepice po flusu… Těhotenství a únava a rychle cukry - voila tady mas špíček na pupek a zadku aby to nebylo líto, taky něco přidáme a na vnitřní strane stehen taky můžeme namnozit tukovou tkáň… tak to pro pobavení, aspoň doufám, ze jsem vás trochu pobavila. Dva měsíce se pachtim, ja vim, dopravala jsem si dva roky, tak nečekam, ze mi ráno spadnou gate v pase, spis mi padá brada, když stojím jednou za čas na váze a prsa, ty mi taky padaj… Ale nic, nic se neděje, hlídám si kaloricky deficit, bílkoviny, vařím si krabičky do práce, jim zdravě, cvicim pětkrát týdne cca půl hodiny, kardio střídam s posilováním, ano chtělo by to asi delší dobu, ale dělám, co mi časove dovolí práce, domácnost a dvě děti a jedno školou povinné. Zkrátím to, na váze se mi čísla stále vytrvale vysmivaji a krejčovský metr se stává mým úhlavním nepřítelem. Proč? Hlava? Ale i tak to přece musí být aspoň trochu vidět… Každý den si říkám, nevzdávej to, už se to zlomí a bude ta snaha vidět a ona není… Necekam zázraky, ale když mám náročný den, mám sto chuti se na to nažrat a být dal takhle oplacaná… Potíž je ale v tom, ze se takto necítím dobře a doma opory moc neposbiram, můj manžel je jedním z těch, kterým nejaky kilo sem kilo tam nevadí. Kdy se to třeba zlomilo u vás a začaly jste hubnout? Jak dlouho Vám trvalo, než jste zaznamenaly první výsledky?
Bazální metabolismus 1500 kcal 🤔 - to tedy znamená, že tvůj denní příjem pro hubnutí by měl být kolem 1800 kcal cca, ale střílím hodně od boku, protože záleží na tvých denních aktivitách - ta kalkulačka Michaela Tótha ti spočítá i tvůj příjem, který by se měla dodržovat pro správné hubnutí plus kolik bílkovin, tuků a sacharidů 🙂 v žádném případě nesmíš jít pod svůj bazální metabolismus, protože bazální metabolismus znamená minimální množství kalorií, které tvoje tělo spotřebuje, aby mohlo fungovat, tzn. pro správné fungování základních životních funkcí 😉
@hasara33 díky, díky, ja si říkala, ze je hrozně těžký těch 1200 dodržet 😁 a ano mas odhadem pravdu, našla jsem ještě jednu kalkulačku, kde se zadával i pohyb a vyšlo ti cca na těch 1800, ještě jednou díky, teď mi přijde divný začít tolik jist 🙈
Tak jsme se dostaly k jádru pudla 😅 nedivím se, že se ti váha nehýbala a měla si pořád chutě, tvoje tělo se snažilo jakkoliv přinutit tě najíst se a zároveň přežít na té trošce, co si mu dávala 🙈🙈😅 teď to půjde určitě lépe, držím palce 😊🍀
To jsem ani netušila, že se to dá nastavit špatně. Já tam mám taky jen 1194 kcal. V nastavení jsem prostě vyplnila váhu, výšku, věk a na kolik chci zhubnout. Když jsem hubla zvětší váhy, měla jsem tam o něco více kcal. Každopádně mi se zhubnout podařilo. Ze začátku šlo každý týden kilo dolů, pak se to trochu zpomalilo. Je divné, že se ti to za 2 měsíce ani nehne.

@hasara33 1500 mi to vypocitalo jako bazalni metabolismus, děkuji za rady, ja jsem tedy ty KT úplně nedodrzovala, to bych se s tou hyperglykemii bys se neudržela na nohou, ale neprekracovala jsem to o moc…