icon

Jak snížit tuk na bocích bez cvičení ve fitku?

21. únor 2023

Hezky večer,
chci se poradit , nebo zjistit Vaše názory na to, jestli se s tím podbřiškem a boky dá něco dělat bez toho, abych chodila do fitka.
Fotky ve spodním prádle Vám tu raději nedávám.
Něco k tomu, jak žiju: týdne nachodim mezi 5 - 6 hodinami, jím, řekla bych, normálně - uzeniny výjimečně, raději sýry, každý den ovoce, zeleniny míň, pečivo spíš tmave, alkohol minimálně, když už, tak víno, moc nesmazime, sladké pití vůbec, dostatek vody, černý čaj s citronem, nesladim. Mám ráda sladké, takže zákusek občas, nebo něco doma upeceneho.
Přesto ten tuk na bocích a v podbřišku drží - když jsem se dnes podívala zboku, připadala jsem si opravdu jako těhotná. 🙂 Ale určitě nejsem.
Připadá mi dokonce, že je to stejné, jako když jsem nenachodila těch 5-6 hodin týdně.
Štítnou žlázu mám prý ok. Dítě mám jedno. 165 cm/65 kg.
Díky za Vaše rady, jak si třeba pomoci.
Omlouvám se za ty odpadky na fotce, šla jsem ven, takže jsem si nachystala odpad. 🙂

Jak snížit tuk na bocích bez cvičení ve fitku?Jak snížit tuk na bocích bez cvičení ve fitku?
Strana
z3
martt
22. únor 2023

@marketa1218 Jmenuje se ta aplikace cvičení na 30 dnů. Stáhla jsem ji má Google play. Nejvíc se mi líbí, že je v češtině.

gbp
22. únor 2023

ja sem zhubla diky jidelnicku od Macingove. vyhovuje mi to. prvni mesic je trochu ocistec, je to hodne detoxikacni, ale pak uz sem nikdy nemela chut na sladke. premyslim, jestli spis nejis malo a nemas tu diastazu. protoze jinak vaha a i takhle od pohledu je to podle me uplne v pohode. ale chapu, ze se v tom treba necitis.

autor
22. únor 2023

@gbp V roce 2021 jsem chodila k fyzioterapeutické a ten to zkoušel. Říkal, že diastázu nemám. Necítím se, před porodem jsem měla cca 62-63 kg, nevím přesně, když jsem rodila, měla jsem 72. Za týden jsem zhubla 8 kg, pak dvě kg přibrala, takže 66 a posléze kg zhubla, což je nic. Takže jsem stále na 65.

dashyyy
22. únor 2023

A co třeba zajít na inbody a nechat se pořádně změřit? Břicho se vaří v kuchyni, tam ti cvičení bez úpravy stravy nepomůže.. pokud jsi za dva měsíce na KT neshodila ani cm, zřejmě měla špatně nastavené poměry výdej/příjem.. já chodím denně na procházky se psem a za mě je to na pohyb k hubnutí málo.. jasně lepší než sedět na gauči, ale dokud se nepotím, tak je to bez efektu

sorboni30
22. únor 2023

@martt ano já vím, mám to taky v mobilu, ale cvičila jsem nejdýl týden v kuse..pak jsem onemocněla, musela jsem toho nechat atd atd furt dokola. Tak zas začnu a uvidím. Já cvičením zhubnu vždy..jen na to mít čas. 🤭

blondynka400
22. únor 2023

Nemůžeš porovnávat, co ti stačilo před 3 lety. Metabolismus a tělo se bohužel těhotenstvím a věkem mění a to co předtím bylo v pohodě, pak už není a bude ještě hůř. Bohužel. Určitě změnit stravu, tím co píšeš, tak nezhubnes a chce to začít posilovat, klidně i doma. Chůze je fajn, ale je to strašně málo. A ty potřebuješ zpevnit, budovat svalovou hmotu. Dle těch fotek jsi komplet povolená. A uvidíš, že potom si i ten zákusek budeš moct občas dát a nikde to vidět nebude

mysh_me
22. únor 2023

Podle me nepotrebujes vyslovene zhubnout (kdyz jsem videla fotky tak me trochu namichlo, ze “zase nekdo hubenej si stezuje na neexistujici speky”, protoze ja mam a potrebuju shodit o hodne vic), ale zpevnit. Ten povoleny podbrisek ala paty mesic je typicky nezpevneny bricho, chce to posilit core aby to telo “drzelo”. Pak to i se stejnou vahou vypada na pohled uplne jinak. Pokud nemas diastazu tak je to super, pak muzes ty vnitrni i vnejsi brisni svaly posilit a uvidis ze to bude videt. Jinak tuk se na tomhle miste zenam uklada a s tim se nic moc nenadela, ale na tom zpevnenem brise to vypada jinak… takze spis nez shazovani “poslednich 5-10kg”, ktery jdou vzdy uplne nejhur, bych se zamerila na to zpevneni a delat nejakou fyzickou aktivitu, ktera te bavi. Ja vim ze se to lehko rekne, me samotnou zadny sport nikdy nebavil a nebavi, ale je lepsi zamerit se spis celkove na to jak chces zit a byt tak spokojena, nez se trapit s dietou a otravnym fitkem jen proto, abys dosahla nejakeho cisla na vaze - to nestoji za to…

autor
22. únor 2023

@blondynka400 Souhlasím se cvičením, dnes jsem začala. Ale jídlo už prostě upravovat nemůžu, jim tak zdrave, až na občasnou sladkost, že si toho každý všímá, jak jsem na jídlo tip top. Ale povolena jsem hodně. :D

autor
22. únor 2023

@mysh_me Problém je, že žiju fakt zdravě. Na jídle už nemám skoro kde ubrat, dále jezdíme na bazén, chodím do sauny, 5 x týdne vycházka, v sobotu výlet, ráno studená sprcha, občas masáž , nekouřím, téměř nepiju. Dneska jsem začala cvičit doma, ale to je takové sudlani... Jako snažím se, ale výsledky jako ve fitku určitě nebudou. Ale docela jsme se u toho s dcerkou nasmaly, tak aspoň k něčemu to bude.

autor
Autor odpověď smazal
mysh_me
22. únor 2023

No a proto rikam, zamer se spis na to, abys delala co te bavi a uzivala si zivota, nez abys obsesivne resila cislo na vaze 🤷🏻‍♀️ Sama pises ze zijes zdrave a nemas se v cem dalsim omezit, tak mozna si uvedomit ze to neustale omezovani neni nejudrzitelnejsi cesta a nez hledat co kde jeste ubrat, si uzivat to zdrave jidlo a zivotni styl ktereho jsi dosahla 😉
Nedostatky na postave se daji vyresit posilovanim a zpevnenim svalu, to uz ti tu napsalo vic lidi. Tak proste pridej obcas nejake posilovani, nemusis do fitka a honit nejake “vysledky”, ale zacvicit si tak aby ti to bylo prijemne a citila ses dobre… no a nejtezsi asi bude dovolit si, ze uz nemusis vazit tolik kilo jako kdyz jsi byla bezdetna dvacitka, a mit se rada i s temi 65 😉

mysh_me
22. únor 2023

Znam jednu inspirativni holku na IG, ktera vysvetluje proc maji zeny celulitidu a proc je to stejne normalni mit na tele jako mit treba lokty 😉 je to v aj ale pokud s ni nemas problem rada poslu odkaz. Ty pripravky jsou akorat na tahani penez z nespokojenych lidi, bohuzel. Sama uz jsem si jich dost koupila, abych mela pocit ze s tim “neco delam”, ale clovek si fakt zaplati jen za ten pocit, vysledky naprosto zadne a pak se citim jeste hur 😒
Jinak naposledy napisu, ze podle fotky zadnou silenou nadvahu ani problem s postavou nemas. Jasne kazda mame neco co chceme zlepsit a je to fajn o neco usilovat, ale ne za cenu uhnat si nejakou poruchu prijmu potravy nebo byt tim posedla a podrizovat tomu cely zivot…

autor
22. únor 2023

@mysh_me Díky za odpověď. Já to tak asi prijmu, budu si to muset přenastavit v hlavě a samozřejmě se pokusit vydržet u cvičení. Jinak jsem si myslela, že věci z lékárny na toto jsou většinou ztrátou peněz.
Pro pobavení přidávám fotky v oblečení, připadá mi, že oblečení hodně maskuje, tady to není taková hrůza. Ale když se svléknu... Nosím proto plavky v celku a přiznám se, že mi není příjemné být v plavkách na veřejnosti, ale to má asi více žen.
Tak moc děkuji, a kdyby byl nějaký výsledek cvičení, napíšu sem. 🙂

pavlinar
22. únor 2023

Souhlasím s @mysh_me. A ta poslední fotka v body je úplně na nasráni. Doporučuju běh, ke kterému se sama nemůžu dokopat. A/nebo nějaké to domácí cviceni.

autor
22. únor 2023

@pavlinar To spíš to cvičení zkusím. Běhám jak postřelená koza. I když zase chodím tak rychle, že by se to možná dalo považovat za pomalý běh. :D

pavlinar
22. únor 2023

Jo hele já taky raději chodím. Kdysi jsem i běhala a bavilo mě to. Rozhodně je to efektivnější než pouhá chůze.
Já jsem začala cvičit doma 3 tydne (no spíš jak sezadari) 30 min jógu. Něco na sobě cítím. Okolí komentuje, jak jsem zhubla.. ale oni jsou divní, furt něco komentují, když já si připadám víceméně stejne

autor
22. únor 2023

@pavlinar Jo, to znám. Občas mi někdo řekne, že jsem zhubla, přitom pořád 65. No je fakt, že jsem měla v létě i 66, ale pochybuju, že lidské oko zachytí jeden kilogram.
Tak to tě obdivuji za výdrž a trpělivost. 🙂

blondynka400
23. únor 2023

Tak ono jídelníček nepíšeš, možná máš naopak málo, třeba bílkovin, na to by to tak odpovídalo. Každopádně věta ovoce každý den a zeleninu málo mi o dobrém stravování nic moc neříká 🙂

autor
23. únor 2023

@blondynka400 Upřesním tu větu: každý den si dávám do tvarohu mango a občas borůvky. Zeleninu sice jim taktéž každý den, ale v malém množství, nejčastěji k večeri. Příklad rukola, salatovka, salát listový, ředkvička. Rajčata a paprika mi dělají blbě na trávení. Uvědomuji si, že zeleninu bych měla jíst ve větším množství.

blondynka400
23. únor 2023

Hlavně tu tepelně upravovanou. Protože ty syrová a hlavně večer moc dobrá není. Zkus schválně napsat příklad jídelníčku, protože jestli začneš víc cvičit, chce to mír dobře postavené, aby to mělo efekt.

autor
23. únor 2023

@blondynka400 Přiznám se, že tepelně upravovana zelenina mi absolutně nechutná. Navíc tepelnou úpravou ztrácí vitamíny, zelenina by se měla jíst čerstvá, syrova.
Dám příklad jídelníčku:
1. příklad:
Snídaně je pořád stejná.
Snídaně: půl krabičky polotučného tvarohu s trochou holandského kakaa, mango, hrst směsi ořechů, káva s mlékem
Svačina: někdy není, díky tvarohu nemám hlad, ale někdy si dám řecký jogurt, výjimečně skyr, kousek ovoce typu pár kuliček hroznů, nebo tak něco.
Oběd: Dušená mrkev s hráskem, libové hovězí, brambor.
Svačina: Grahamovy rohlík, trošku másla, káva. Na odpolední svačinu si dám daleko častěji jogurt, než na dopolední - nejčastěji bílý, do toho třeba borůvky.
Večeře: Grahamovy rohlík, nebo ciabatta, nebo něco podobného, trocha másla, sýr, rukola, paprička nakládána apod.

2. Příklad:
Snídaně: viz výše
Svačina: viz výše
Oběd: Losos, řapíkatý celer, cibule, mrkev - na pánvi s tím lososem - tahle tepla zelenina mi chutná, dávám tam ještě citron, příloha mačkany brambor.
Svačina: bílý jogurt s ořechy, borůvky
Večeře: chléb žitný, pomazánka z tvarohu a paloučku, troška česneku, rukola, okurka salátová
Jindy třeba na večeri toust - tam si dám do každého ze dvou plátek šunky nejvyšší kvality a třeba plátek goudy - dvou dvou toustů půlku plátku.
Nebo někdy jen pečivo s máslem a zelenina, jakou uvádím. Je to plus mínus pořád stejne.
Včera jsem třeba večerela bulgur s cizrnou, to mi moc nechutnalo. 🙂
Včera jsme třeba měla dvě tortilly, kde jsem si dala do každé plátek sušené šunky, kousek mozarelly, olivy, rukolu, jarní cibulku , dip z bílého jogurtu. Ale to jsme si dělala poprvé, byla to rychlovka.
Občas si teda dám zákusek a v neděli kousek něčeho, co upeče babička.
Takže to je můj jídelníček, občas si také dám ráda špagety, výjimečně pizzu, maso jím, ale moc mě na to neužije.
Myslím, že můj jídelníček není vůbec špatný, ale to je můj pohled. 🙂 Nemáme v lednici nic vyloženě nezdravého.
Partner snídá každé ráno mussli, ale na mě je to strašně sladké, takže to mi dělá blbě.

autor
23. únor 2023

@blondynka400 Píšu to trošku jako tatar - už jsem unavená, ale ty tortilly včera byly na oběd.

blondynka400
23. únor 2023

S tou zeleninou je to omyl. Dobře upravená zelenina moc vitamínů neztratí a naopak je pro tělo lépe stravitelná a zdravější. Hlavně v zimě by se syrová zelenina moc jíst neměla a určitě ne večer, to je úplně špatně.
Ten jídelníček není vyloženě špatně,chápu, že se ti zdá, že jíš dobře, ale za mne má řadu chyb a není úplně vyvážený (ač bez uvedené gramáže je to spíš odhad). Je tam šíleně pečiva - obilovin, dost mléčných výrobků. Naopak nedostatek bílkovin, zdravých tuků, oříšků, semínek, zeleniny, luštěnin. Hlavně ty večeře by potřebovala změnit, to samé ráno snídaně.

autor
24. únor 2023

@blondynka400 Promiň, ale nesouhlasím. Dva Grahamové rohlíky nebo dva plátky žitného chleba za den se ti zdá moc pečiva? Mléčný výrobek - ráno polovina tvarohu z 250 g, to máme 125 g a odpoledne trocha bílého jogurtu či řecký, ale to není každý den. To se mi také nezdá, že je moc mléčných výrobků.
Oříšky každý den, na snídani, často i svačina.
Luštěniny - indická čočka, občas, uznávám, že luštěniny moc nemusím.
Souhlasím s tím, že masa bych mohla jíst víc. Rybu mám 1x týdně, víckrát to nezvládnu, zas tak mi nechutná.
Myslím si, že potřebuju posílit břicho a nohy cvičením, už jsem začala a cítím na břiše každý sval, jaký je to nezvyk.
Ale skutečně si nemyslím, že mám hodně pečiva. Někdy jim i takové ty krekry. A něco přeci jíst musím.

blondynka400
24. únor 2023

Ano, to se mi zdá hodně a ještě k tomu odpoledne a večer? Navíc ani ne čistě celozrnné pečivo či žitné, ale obsahující bílou mouku. Proč si nedáš normální večeři, kde se lépe drží správné živiny?
Mléčné výrobky jsou otázka pohledu, když do toho přidáš ještě nějaký sýr, co jsi psala, není to úplně málo. Navíc ráno ten polotučný bych vyměnila za netučný a ne půlku, ale celý. Ta snídaně je chudá, obsahuje málo bílkovin a celkově i sacharidů, za to těch máš přebytek večer.
Jestli chceš efektivně posílit potřebuješ k tomu doladit obsah jídelníčku. A to hlavně více bílkovin (a nejde jenom o maso), kvalitní sacharidy, ale v dopoledních hodinách a ne večer. Přidat víc vlákniny, zeleniny, luštěnin, ryb.

autor
26. únor 2023

@blondynka400 Děkuji za odpověď, nicméně nevím, co je normální večeře. Nebudu si míchat nějaké kaše z ovesných vloček, dělat avokadove pomazánky, jíst chia semínka, luštěniny, vařená vajíčka, to všechno nesnáším. Nema cenu jíst něco, u čeho mě natahuje na zvracení. Vidím uvařené vajíčko a je mi špatně.
Ráno jsem jidavala místo toho tvarohu bílý jogurt, pak netucny, ale měla jsem hlad.
Co jím polotucny, hlad nemám.
Udělám si to podle sebe, uvidím, co udělá to posilování břišních svalů. Když to nepůjde, tak se s tím budu muset smířit.
Děkuji za diskuzi. 🙂

blondynka400
26. únor 2023

Jogurt má málo bílkovin, netučný je úplně hnus (když se nebudeme bavit o řeckém). Polotučný tvaroh má dost tuku i bílkovin, pro budování svalové hmoty je ale tuk( hlavně živočišný) zbytečný. Proto jsem psala netučný a navýšit množství. 125 g polotučného tvarohu ti nedá potřebné množství bílkovin.
Popravdě nechápu, proč jsi sem dávala nějaký dotaz. Vlastně poradit nechceš, jíš "dobře" , všechno ostatní přeci jíst nebudeš, protože ti to nechutná... Posilování břišních svalů neudělá vůbec nic, budeš mít pořád vanu co máš. Břicho je zrovna hlavně o jídle a mysli si co chceš, ale jíš prostě špatně. Hezký večer .-)

dura175
27. únor 2023

Ráno bych nechala tvaroh i polotučný, ale přidala bych třeba ovesné vločky, nebo rýžovou/jáhlovou/kukuřičnou kaši. Obědy vypadají dobře, jen bych upravila poměr masa a přílohy. Obecně to vypadá na méně bílkovin, pokud moc nemusíš maso, jde hodně udělat dobrou volbou mléčných výrobků. Takže tvaroh odtučněný, řecký netučný jogurt, nízkotučný sýr, syrečky. Eventuálně si vypomoct proteinovým práškem, i když nejsem jeho fanda. Pečivo je OK, není potřeba se ho zbavovat za každou cenu.
Zkus přehodnotit ty kalorické tabulky, člověk snadno podlehne pocitu, že jí správně, ale tvrdá data můžou vypadat jinak. Před rokem jsem na KT najela opravdu striktně a zhubla jsem asi 5 "posledních" kilo, které jsem před tím nemohla dát dolů 15 let. Mám podobnou postavu jako ty, zhubnutí bylo poznat i na spodním břiše a stehnech. Teď cílím na zpevnění, takže cvičím hlavně jógu, pilates a barre. Jídlo si stále hlídám, i když už nejedu podle KT. Porce a gramáže už mám v hlavě, pokrok hodnotím dle oblečení, ne dle čísla na váze.

autor
27. únor 2023

@dura175 Díky za názor. U mě je problém, že věci jako ovesné vločky, spaldu, jahly a podobně nemůžu, ptz z toho mám pak kyselé šťávy. To mám po babičce. Beru i Helicid na reflux, takže si jídlo musím hodně vybírat, abych zjistila, co mi sedne. Nemůžu si dát cokoliv. Vločky jsem samozřejmě zkoušela, ale měla jsem z toho v puse jak v polepšovně, viz výše. Co se pečiva týče, nemyslím, že pečivo se nemůže jíst, když to není ve velkém. Já jim graham nebo žitný chléb v počtu 2 ks za den. Nevím, k čemu bych ten sýr apod měla jíst.
Taky si k večeri kupují tuňák Rio Mare růžový, to mám na dvě večeře.
Nemůžu za to, že když vidím vařené vejce, které obsahuje dost bílkovin, chce se mi zvracet. Jsem schopna sníst maximálně bilek, žloutek mi smrdí, od mala to bohužel nesnáším. Luštěniny, jak jsem psala, tak občas červena čočka, můžu kuskus, ale jinak luštěniny mi také nechutnají.
Ale zas to kompenzuji tím, že nejím prasárny typu vlasak, paštika, vysočina, pomazánkové máslo a podobne věci, které má většina Čechů na pokladnim páse, což vidím každé úterý v Lidlu, když nakupuju.
Zítra tedy vyměním polotucny tvaroh za odtučněny. A ten proteinový nápoj mám pít jak často, prosím? Protože já si taky myslím, že mám málo bílkovin.
Děkuji. 🙂
PS: to břicho vypadá na fotce hrozně, ale fotím se z boku každý den a pokaždé to není taková hrůza. Za nějaký čas tu dám foto na srovnání.

barmil
27. únor 2023

Kuskus není luštěnina, ale těstovina.

Strana
z3