icon

Jak zvládnout hubnutí po čtyřicítce s chutěmi?

22. kvě 2025

Já už fakt nevím, možná je to kombinace obojího. Je mi 45+, možná to souvisí s hormonálními změnami, ale současně dřív jsem byla schopná mít nějaký řád, dneska týden ok a pak ...
Potřebuju tak pět kilo dolů, jenže zmrzlina, chipsy, oříšky....

verciiik
22. kvě 2025

mně přijde dobrý na to jít tak, že člověk pohlídá ty hlavní jídla, aby byly co nejmíň tučný a byly výživný, a pak je tam prostor i na trošku těch chipsů nebo zmrzliny, protože režim, kde si člověk upře všechny "radosti", je dlouhodobě neudržitelnej

lv
22. kvě 2025

Je to problém, celý život jsem štíhlá, najednou +7kg. Jím stejně. Začala jsem cvičit, intenzivně, jen aby se to hnulo, musela bych upravit i stravu, ještě víc než teď.

lukaaaa
22. kvě 2025
@lv

Je to problém, celý život jsem štíhlá, najednou +7kg. Jím stejně. Začala jsem cvičit, intenzivně, jen aby se to hnulo, musela bych upravit i stravu, ještě víc než teď.

@lv presne:( od noveho roku zacinam a je fakt boj. Stravu si hlidam poradne od dubna,2xtydne fitko..KAZDY prohresek se mi hned vrati.. je to vzteku,ale neda se nic delat. Je ze me kejda a musi to dolu. Chci dolu 15kg-nekompromisne…

lukaaaa
22. kvě 2025

Co mi pomaha-nekupovat co neni dobry domu(ale tomu se nevyhnu-deti a manzel proste zerou…), nejim nic sladkeho. Obed normalni v podstate taky ne,pac je tam kalorii jako prase. Ke kazdemu jidlu si davam větsi mnozstvi zeleniny-to fskt zasyti a mam pocit ze jsem plna.

suzanna123
22. kvě 2025

Já bych se poradila s nutričním terapeutem. Mě se to zatím netýká (i když otázka, jak budu shazovat po tomhle těhotenství), ale co jsem tak pochopila, tak v tomhle věku tělo funguje jinak a je potřeba tím jídelníčkem trochu zamíchat. Když si vezmu, jak dlouho mi trvalo si najít režim, co pro mě funguje od dospělosti, tak teď bych asi tou cestou pokus/omyl jít nechtěla