Jak zvládnout hubnutí po čtyřicítce s chutěmi?
Já už fakt nevím, možná je to kombinace obojího. Je mi 45+, možná to souvisí s hormonálními změnami, ale současně dřív jsem byla schopná mít nějaký řád, dneska týden ok a pak ...
Potřebuju tak pět kilo dolů, jenže zmrzlina, chipsy, oříšky....
Je to problém, celý život jsem štíhlá, najednou +7kg. Jím stejně. Začala jsem cvičit, intenzivně, jen aby se to hnulo, musela bych upravit i stravu, ještě víc než teď.
Je to problém, celý život jsem štíhlá, najednou +7kg. Jím stejně. Začala jsem cvičit, intenzivně, jen aby se to hnulo, musela bych upravit i stravu, ještě víc než teď.
@lv presne:( od noveho roku zacinam a je fakt boj. Stravu si hlidam poradne od dubna,2xtydne fitko..KAZDY prohresek se mi hned vrati.. je to vzteku,ale neda se nic delat. Je ze me kejda a musi to dolu. Chci dolu 15kg-nekompromisne…
Co mi pomaha-nekupovat co neni dobry domu(ale tomu se nevyhnu-deti a manzel proste zerou…), nejim nic sladkeho. Obed normalni v podstate taky ne,pac je tam kalorii jako prase. Ke kazdemu jidlu si davam větsi mnozstvi zeleniny-to fskt zasyti a mam pocit ze jsem plna.
Já bych se poradila s nutričním terapeutem. Mě se to zatím netýká (i když otázka, jak budu shazovat po tomhle těhotenství), ale co jsem tak pochopila, tak v tomhle věku tělo funguje jinak a je potřeba tím jídelníčkem trochu zamíchat. Když si vezmu, jak dlouho mi trvalo si najít režim, co pro mě funguje od dospělosti, tak teď bych asi tou cestou pokus/omyl jít nechtěla

mně přijde dobrý na to jít tak, že člověk pohlídá ty hlavní jídla, aby byly co nejmíň tučný a byly výživný, a pak je tam prostor i na trošku těch chipsů nebo zmrzliny, protože režim, kde si člověk upře všechny "radosti", je dlouhodobě neudržitelnej