icon

Kojim a nehubnu

hop_ita
3. kvě 2017

Ahoj, vim ze je tady pat podobnych diskuzi, ale zadna neni aktualni. Tak jsem se odhodlala zalozit novou. Tehu jsem pribrala silenych 22kg, 10zustalo v porodnici, 2sla dolu a dal vubec nic. Jsem pet mesicu po porodu. Kazdy den chodim na prochazky, prumerne ujdu tak 8km, nekdy vic nekdy min, o vikendu klidne 15-20. Kdyz je hezky, vytahnu brusle, nebo pracuju na zahrade, nebo jedeme lézt, obcas jdu plavat...proste jsem myslim si celkem aktivni. Jim snad nejinteligentneji za svuj cely zivot. Snidane ovesna kase s ovocem, nebo zitny ci vicezrny chleba se syrem nebo vejcem, svacina ovo ne smoothie s trochou vlocek, obed vetsinou polivka a nejaky maso s prilohou, svacina zase chleba s necim nebo ovoce, vecere salat s tunakem, nebo neco obeda, deuha vecere trocha tvarohu nebo mleka. Chute na sladky nemam, pecivo jim jen obcas, piju vodu nebo neslazenej caj. Proste to nechapu! Muze to byt kojenim? Nebo delam neco spatne?
Jak jste na tom vy? Jake mate zkusenosti s hubnutim po porodu?

Strana
z3
dokument
3. kvě 2017

@hop_ita 😀

no kdyz nemam hlad (to je vyjimecne) tak vydrzim i treba od 20 do tech 23 - 24 nejist, vetsinou si teda neco dat musim, taky neco takhle maleho, to uz nad tim nepremyslim, proste mam i na to chut a vic nepotrebuju, tak mi staci treba kousek syra a jabko nebo to mliko, malou sklenicku, nebo kefir, ja spis piju kefir, mliko mam rada, ale davam si na nej pozor, protze z toho jsem taky pri kojeni tloustla - to jsem ale vypila litr plnotucneho denne. Citila jsem v tom ten cukr, tak proto. Ted si dam tak jeden hrnek za cely den.

anazuzzuzana
3. kvě 2017

Já jsem začala hubnout až po odstavení... když jsem kojila, tak jsem prostě nebyla schopná se nepřežírat... kamarádka si vykojila během pár měsíců nejlepší postavu za život a já jsem kromě toho, co jsem v podstatě nechala v porodnici, začala zhubnout až dva měsíce po odstavení.. nešlo to samo, ale konečně jsem byla schopná se kontrolovat 🙂

daisy1
3. kvě 2017

v prvnim tehotenstvi jsem nechala vsechno v porodnici, zadny kilo navic, pri druhem tehotenstvi jsemjsem ze 12 kg navic prisla domu se 6 kg a vaha dolu nesla, dokud jsem hodne kojila. I kdyz jsem jedla normalne, zadny prejidani, obcas jsem sla behat, dlouhe svizne prochazky s kocarem tak nic. Pak mi nekolik kamaradek reklo, ze nekdo to tak ma, ze telo se pri kojeni brani hubnuti a at se na to vyprdnu, coz jsem udelala. Po 6ti mesicich, kdy kojim jen castecne, slo dolu 5 kg behem 2 mesicu a vubec nevim jak. Presne, jak jine moudre matky rikaly.
Fakt je, ze jsem si do te doby rikala, ze kojenim se hubne.... ale neni to tak vzdy.

babanci
3. kvě 2017

Neznám nikoho, kdo by kojením zhubnul. Naopak, já se vždycky vypasila, kojila jsem svoje tři děti každou 1,5 roku a moje dcera teď kojí rok a za tu dobu se taky pěkně zakulatila. Dolů to dáme až po kojení.

hop_ita
autor
3. kvě 2017

@anazuzzuzana no to bych se pak tak nedivila 😀 ale ja jim myslim.si v pohode, hybu se a nic...

hop_ita
autor
3. kvě 2017

@babanci ja jich znam dost😒

lv
3. kvě 2017

Já zhubla až po ukončení kojení, jedla a jím jsem běžně, nesnažila se to redukovat. -10kg a předtím ani ťuk. Ale ty máš ještě brzy po porodu, uvidíš až bude miminku rok..

yerry
3. kvě 2017

@hop_ita jo to mne taky trápí. Mám kámošky které kojením krásné hubky a to jsem byla svědkem toho kolik toho dokázaly sežrat .... Většinou šly hodně pod svou startovací váhu..... Tak jsem se na to taky těšila... No sice jsem byla hned na své startovní váze ale dále už nic.... Moje postava je hnusná, na břiše mám pneumatiku a váha stojí.... A najednou mi všichni tvrdí že kojením se nehubne 😋

linee
3. kvě 2017

Holky, jak to, ze hubnete po odstaveni? Ja kdyz jsem prestala kojit, tak prave vaha sla nahoru:( Kdyz jsem kojila, aspon stagnovala, postupem kdyz jsem snizovala pocet kojeni sla nahoru a po odstaveni hruuza. A to se kontroluji a za ditetem litam jako diva:(

dokument
3. kvě 2017

@linee no ja protze uz jsem nemela ten hlad a chute jak pri kojeni

hop_ita
autor
9. kvě 2017

@dokument ja uz se v tom ztrácím 😀 takze jsi nehubla, ptze jsi neovladala chute, nebo jsi jedla dobre, ale skrz asi hormony to neslo (muj pripad)?

hop_ita
autor
9. kvě 2017

To jsem ja ns zacatku brezna a minuly tyden. Rozdíl tam nejaky je, ale váha porad stejna.

dokument
9. kvě 2017

@hop_ita skrz hormony neovladala chute a hlad a nejen, ze jsem nehubla, ale jeste jsem tloustla

dokument
9. kvě 2017

@hop_ita nejedla jsem dobre, jedla jsem blbe

hop_ita
autor
9. kvě 2017

@dokument jj jsem to tedy pochopila sprave

absintka19
9. kvě 2017

@hop_ita nejde jen o vahu, ale o cm a slozeni tela !

hop_ita
autor
9. kvě 2017

@absintka19 jo ale vim jakou váhu a slozeni tela jsem mela pred tehu 🙂 a ze obleceni pred tehu nenarvu ani pres prdel. Ale aspon ze se neco deje

bordeaux_zuzka
9. kvě 2017

Ahoj, nabrala jsem v tehotenstvi 15kg a zustalo mi 6kg, jsem 3 mesice po porodu druheho ditete. Ja teda kojenim nikdy nehubnu (ani u prvniho), jim zdrave, hybu se. To kojeni te proste nepusti, drzi to, abys mohla kojit. Ja jsem taky nestastna, ale co nadelam. Urcite se to zacne hybat az po ukonceni kojeni. Moje doktorka tomu rika "hormonalni kila". Je to hormony. A menzes uz jsem dostala.

bordeaux_zuzka
9. kvě 2017

Jo a jeste jedna zajimava vec - mam nekolik let hypofunkci stitne zlazy, dobre kompenzovanou, nemela jsem problem zhubnout, kdyz jsem chtela. A ted to mam po porodu rozhazene a mam hyperfunkci - u te by se melo hubnout, clovek je prilis aktivni, je mu vedro atd. A nic, nehubnu. Proste se to telo musi cele srovnat a pak zacne zase normalne fungovat. Otazka je, kdy se to stane...

hop_ita
autor
9. kvě 2017

@bordeaux_zuzka st.zlazu taky nemam uplne ok, musim si zajit na odbery kontrolni po tehu. Mela jsem driv velice mírnou hypof., brala jsem horcik a spravilo se to dosti. V tehu mi radsi dali letrox ale jen 25mg/den = nejmensi mozna dávka. Ted beru zase jen hořčík, ae na odberech jsem nebyla. Takze uz me napadlo, ze by to mohlo byt i tim, nebo spis, ze to tomu celkovemu stavu moc neprilepsi. Ale hYper z hypo to je fakt zajimavy.

alex01
9. kvě 2017

@hop_ita Ahoj, já začla hubnout, až když jsem dostala menstruaci (cca po roku a neco), a poté přestala kojit 🙂 Užívej si miminka, na hubnutí a sport budeš mít času dost pak 🙂

hop_ita
autor
9. kvě 2017

@alex01 ve ct jsem.byla u dr, delala mi utz a říkala, ze to asi uz kazdym dnem dostamu, ze mam vysokou sliznici. Dnes je utery a nic 😒 taky si rikam, ze ms by mohla pomoct trichu se odvodnit a celkove jsem ted takova nafoukla, proste jak kdysi kazdy mesic pred ms 🙄 akorat ze to netrvá par dni, ale nekolik mesicu

alex01
9. kvě 2017

@hop_ita no ja si to moc dobre pamatuju, ze to bylo v lete a mela jsem brutaaaalni navaly, porad se potila, a pak jednou ta menstruace prisla a prestoze mi bylo spatne, tak jsem citila, ze to moje telo to proste potrebovalo. Castecne si myslim, ze to bylo i zavodnenim organismu. Pridala jsem pak vice pohybu a stravu jsem taky upravila a mam postavu jako nikdy. Vsechno chce svuj cas, telo se kazde srovnava jinak. A pokud jsi sportovec, tak bych se vubec nebala. Vim, ze te to otravuje, ze bys chtela zhubnout, mela jsem to uplne stejne, takze s tebou soucitim a drzim ti pesti 🙂❤👍

hop_ita
autor
9. kvě 2017

@alex01 dekujuuu 😘 ten malej poklad za to samozrejme stoji, ale prijemny to proste neni

dokument
9. kvě 2017

@hop_ita aspon ze se neco deje 😀 ty ses dobra 😀 no tak moje cm byly v pase asi 10 cm vice nez ted a ted mam jeste trochu vic nez driv pred deckem. Takze cm urcite taky blbe, stejne jako vaha 😀 Ted uz je to lepsi, ale mam 3,5 roku od porodu.

hop_ita
autor
10. kvě 2017

@dokument tak me prijde, ze trochi zmena tam je, ale zadny zazrak ja vim :-\ netusim,kolik cm jsem mela driv a ted se merit taky nechci, by me kleplo 😀 ale tipuji taky pas tak10a boky mozna o 20cm rozdil 😖 kdyz si přiložim stary gate tak na kazde strane hooodne prebyva

mo_nick_a
10. kvě 2017

Ahoj. Jak kdybys psala o me. Kojeni,zdravy zivotni styl a nic. Po kojeni jsem se trochu srovnavala a az ted 13 mesicu po porodu je to dole,ale bojuju dal,kazdy kilo jde hrozne tezko,jakoby si to telo nechavalo kvuli tomu celodennimu zaprahu. Tak hlavu vzhuru,ono to pujde.

dokument
10. kvě 2017

@hop_ita jako na fotce? jo, to je urcite zmena, na te fotce jak jsi z boku je to videt 🙂
Mne zpetne prijde nesmyslne se tim trapit, nez jsem sla do prace, byl cas to zhubnout zpet. Ale uplne chapu jak se asi citis, je to neprijemne. Blbe je, ze dnes je uplne nenormalni predstava o tom jak ma zenska vypadat. Neustale se vsechny snazi vypadat, jako by nikdy nemely dite, myslim fyzicky. Coz proste nejde.

hop_ita
autor
10. kvě 2017

@dokument ja vim, jak to myslia a prezit se to urcite da, ale kdyz se vidim na fotce..chtela jsem mit pekne fotky se synem a jsem jak hroch. A me to krome vzhledu docela omezuje i jinak. Mame hodne radi sport a jsem ted takova neohrabana,tezkopadna...s muzen oba lezeme a tam ty kila teda pocituju nejvic 😠 do prace jdu v necelých trech letech, tak mam co delat 😀

tortojs
10. kvě 2017

Tak pokud jíš s takovou aktivitou jen kolem basálního metabolismu tak se nediv že nehubneš. Jíš málo. Basální metabolismus je spotřeba těla v absolutním klidu, takže to co máš aktivitu už tvé tělo dostává do nouzového režimu. Navíc kojení tukové zásoby potřebuje. Udělej si pořádný výpočet potřebného příjmu. Tedy basál, připočti kardio (ale hlavně upozorňuji že ba kardio cvičení si tělo velmi rychle zvyká a brzy ho v hubnutí nebere v potaz) a z hodnoty která ti vyjde odečti 10%. V době kojení by jsi podle mě neměla být ve velkém deficitu oproti příjmu aby tělo mělo dost energie na tvorbu mléka. Základ jídelníčku by ti mělo dělat maso, vajíčka, přílohy, zdravé tuky takže ořechy a semínka. Úplně vynechat by jsi měla cukr (ne sacharidy) a bílou mouku. Ovoce jen minimálně a kousek spíš ráno, nebo dopoledne. Polévky jsou zbytečné tuky navíc bez výživové hodnoty. A tvaroh občas neuškodí, ale dlouho se tráví, takže není třeba.

Strana
z3