icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

crawler
autor
20. črc 2016

Holky,co si prosím myslíte o mém dnešním? Jsem si vědoma té bavorské k večeři,ale dala jsem si jen 34g, což je půlka tenkého plátečku (tuky měla psané, že jsou max.do 30%)
a jinak,co myslíte?

crawler
autor
20. črc 2016

@crawler šmankote, tak edit - musím to předělat - jak to teď čtu, tak vidím, že se mi tam sekaná, holandia a podmáslí hodilo 2x 😠

crawler
autor
20. črc 2016

opravené je to takto- mám si dát druhou véču? případně co? když bych tam nezapsala ten sport, tak to mám ok...

mrkvicka88
20. črc 2016

@crawler Máš to v pohodě, sekaná není nic moc, ale jednou za čas, proč ne..

mrkvicka88
20. črc 2016

@dokument s oblečením je to super, já tahám věci co sem nosila na výšce. A dneska sem oblíkla i kalhoty, co sem nosila v roce 2010. A nejsi náhodou z Brna? Já mám takovej pocit, že sem tě zahlédla ve skupince Brno 🙂

blondynka400
20. črc 2016

@crawler kouskem sekané bych se vůbec netrápila 🙂 Mně jenom osobně těch 5 000 Kj přijde hrozně málo. Plus mně by osobně vadilo, že nemám jakoby plnohodnotné jídlo. Možná tedy ta večeře, ale to bych zase spíš hodila na oběd 😅 Já si u toho všimla už i v jiných dnech. Ale já jsem stará škola, co potřebuje nejlépe k obědu i k večeři teplé jídlo. Navíc mi přijde, že se tak dají živiny nejlépe udržet ve správných hodnotách a člověk se pak hlavně nemá důvod dojídat... Ale asi je to vše o zvyku 🙂

crawler
autor
20. črc 2016

@blondynka400 no,mě to právě trápí taky,ale už jím o dost víc než dřív (před půl rokem jsem měla na den 3 housky a banán a nic víc 😝 ) jenže tápu,kde víc přidat - dneska tedy ty nudle k obědu byly jako plnohodnotný oběd -měla jsem je s dušenou zeleninou, ale máš pravdu, že ne vždy stihnu uvařit....asi podvědomě tam pořád někde je to, že se bojím jíst víc a druhá věc je, že nevím ani co do sebe pořád cpát 😀 přijde mi, že strašně snadno překračuju tuky i sacharidy...

blondynka400
20. črc 2016

@crawler ok, ale proč tedy šmakoun nudle a k tomu toast? Je fakt, že ono je to takto asi zavádějící, kdyby to bylo napsané jako jídlo, připadalo by mi to jinak 🙂
Každopádně toto mi fakt nepřijde jako dostatečné jídlo, když se k tomu ještě hýbeš 🙂
Copak hlava, ta je u hubnutí nejdůležitější... A stále je zakotvené, zhubnout= jíst málo. Já bych se nějakým menším překročením netrápila,hlavně u tuků a sacharidy záleží které překočíš 🙂

mrkvicka88
20. črc 2016

@crawler ja bych se taky netrapila kdyz překročís něco. Spíš aby kj nebyly ve velkým nadbytku. A máš takový pidi porcicky.

crawler
autor
21. črc 2016

@blondynka400
@mrkvicka88 holky díky,snažím se zlepšit, tak snad pomalu postupně to půjde... Ten oběd je fakt takový zavádějící - ty šmakounový nudle mají pěkný hodnoty,ale nevěděla jsem,jak u nich zvýšit sacharidy-žádná příloha se k nim nehodí (je to jako těstovinové nudle, ale nadbytek bílkovin), tak jsem zvolila ten toust. zelenina je jasná a aby to nebylo suché, tak vrchovatá polévková lžíce tatarky,kterou jsem do toho vmíchala...Dřív jsem na tom byla tak, že trochu něco tučnějšího, tak jsem měla do půlhodiny průjem a velké křeče v břiše - teď tu tatarku jsem bez zaváhání spořádala 😲

dokument
21. črc 2016

@blondynka400 je pravda, ze kdyz nemam fakt poradny obed, i co do mnozstvi, tak pak se dojidam neustale, tamto malyho a jeste bych si neco dala, protoze jsem se dostatecne nenajedla a mam jeste hlad a pak zase mam jeste na neco chut, takze si dam to a to a uz se to neda kontrolovat. A jsem v podstate hladova do vecera at snim cokoliv - serii malych svacinek...

@mrkvicka88 jo, jsem 🙂

linetka
21. črc 2016

Ahoj holky, chtěla bych se poradit kolik mám mít příjem , v programu sebekoučink v stob jsem si psala co jím a vůbec tu hodnotu příjmu nedosáhnu je to 7900kj mám si ho snížit nebo musím jíst více? díky za odpověd

dokument
21. črc 2016

@linetka nechces sem dat jidelnicek? ono zalezi taky co jis. kazda potravina ma jine hodnoty a staci nekdy jen mala uprava, aby ti to vyslo. to mas asi spocitane na aktualni data vyska vaha vek atd. ja bych to nesnizovala...

dokument
21. črc 2016

Holky, prosim, poradite mi nejakou upravu obilovin jako prilohu k masu? Divam se na ta videjka Vim co jim, je to moc zajimave. Chtela bych obohatit jidelnicek o ty veci, co moc nejim - pohanka, jahly... no uz jsem psala, ze mi nechutnaji, ale jeste jim dam sanci 😀 Jak to ale upravit tak, aby to bylo chutove dobre? Jako priloha k masu, na obed treba. Jak to ochutim?

mrkvicka88
21. črc 2016

@dokument A dokonce myslím, že bydlíme kousek od sebe. V židenicích 🙂

zuhur
21. črc 2016

@mrkvicka88 já jsem původem ze ŽIdeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic

dokument
21. črc 2016

@mrkvicka88 no vidis, ja jsem takovy asocial tady... 😅 nechce se mi chodit mezi ostatni matky do parku (asi je jich na me moc... psychicky 😀 ), ani do toho centra Karas nee... ale chodime hodne smerem do Julianova, nebo poslu babicku, at kluk socialne nestrada 😅 Driv jsem bydlela v Krpoli, tam se mi libilo, tady si porad nejak nemuzu zvyknout. Ale jako .... zase nemuzu si stezovat, manzel se o nas stara pekne, co se tyce financi, jen to okoli bych uvitala vic prirodnejsi nebo jak to rict... @zuhur

dokument
21. črc 2016

@mrkvicka88 snad mi nenapises, ze od sebe bydlime treba jedno patro... 😀 tady v dome je hodne rodin s malymi detmi, takze netusim kdo vsechno jeste chodi sem na MK 😅

kristynahn
21. črc 2016

Tak vám holky musím mc poděkovat za tuto diskuzi, kde jsem se dozvěděla o kalorických tabulkách. Pořád se mi nedařilo hubnutí, cvičila jsem jak šílená, váha stála, tak jsem pořád zmenšovala porce a pořád nic. A pak jsem se od vás dozvěděla o kalorických tabulkách, začala jsem si zapisovat co a kolik jím a zjistila jsem, že jím úplně špatně. Mnohdy 30% ddp, hodně tuků, málo bílkovin atd..tak se s tím učím pracovat, začala jsem paradoxně více jíst a míň cvičit a včera váha poprvé od porodu ukázala pod 78kg! 🙂 Měla jsem hroznou radost,že se to pohlo, snad to nebyl jenom nějaký klam a opravdu to snad půjde konečně dolů..jenom teda mám fakt problém se dostat na ddp, připadá mi, musím opravdu hodně jíst ale hlídat si co..

crawler
autor
21. črc 2016

@dokument jáhly jsem dělávala k masu- spařit horkou vodou,aby nezhořkly a pak jen sůl a pepř a vařit ve vodě (lze i na sladko v mléko)..je to dost podobný kuskusu,ale ten je snadněji udělaný, takže obecně dávám přednost jemu, ale nezkoumala jsem výž.hodnoty - jáhly budou asi lepší...pohanku na slano nemám zatím bohužel vyzkoušenou...

Jsem ráda, že jsem na ty videa narazila-už včera jsem shlédla asi 4 - mimo jiné ty snídaňové cereálie a kaše a překvapilo mě, že obstojně prošly i nějaké instatní ovesné kaše -mě přitom přijdou tak sladké 😲 tak jsem fakt čučela...

@kristynahn jéé,no tak super,jsem ráda, že diskuze měla/má takový přínos! 😵 jen tak dál a taky se pochlub jídelníčkem a inspiruj nás😉

blondynka400
21. črc 2016

@crawler příště bych místo tatarky volila majonézu a nebo si spíš udělala trošku nějaké omáčky 🙂 Jojo, když tělo funguje tak jak má, tučné mu nevadí.
@dokument u mne to takto s tím obědem a večeří funguje 100%. Jakmile to vynechám (nestíhám kvůli práci), pořád něco jím a stejně se cítím nedojedená. To samé, když mám studené jídlo, pořád to u mne tělo nevnímá jako plnohodnotnou stravu.
Zkus třeba pohankové knedlíky, ty jsou fajn 🙂

mrkvicka88
21. črc 2016

@dokument To nééé. My bydlíme na Gajdošce. Ale do karaska chodím 🙂 já jsem zas nerada sama doma a nějaký procházky do přírody to tady moc není.
@zuhur no vidííš, já tu bydlim asi 3 roky

zuhur
21. črc 2016

@mrkvicka88 tak já tam nebydlím 4,5 roku. Ale sestra v Židenicích zůstala. Ta má pětiměsíčního prcka. Na Karas myslím chodí cvičit.
@dokument zeleně by to určitě chtělo víc. Ale i tak je to celé moje dětství. Já jsem pak s kočárem chodila do Maloměřic - to se aspoň hublo. Za půl roku jsem byla po porodu na své váze a měsíc na to další 2 kila dolů. Ale to bylo po prvním porodu. Po tom druhém vedle mě chodil tříletý prcek a známe to - tři kroky dopředu, pět zpátky a ještě tempem šneka 😀 😀 😀

zuhur
21. črc 2016

Tak a dneska budu muset cvičit jak divá, protože k obědu jsou borůvkový knedlíky.

dokument
21. črc 2016

@crawler no tak ja to zkusim 🙂)) ta videa jsou opravdu moc zajimava, diky zes je sem dala 🙂 A je to jen na chvili, nemam pocit, ze ztracim cas cumenim na pc 😅

dokument
21. črc 2016

@zuhur kudy se odtud da do Malomeric? :-O kolem reky z Tomkova?

dokument
21. črc 2016

@mrkvicka88 podle fotek bych rekla, ze te tady vidam v parku, ale v podobe nez jsi zacala hubnout 😀 takze jsem uplne mimo samozrejme... 😀 Mam park pred okny, do Karasu se divam z okna, kdyz ho myju, vsichni v Karasu me vidi (ale neni to moc casto 😀 ). Vzdy mam ze sebe mindrak, kdyz vstanu, chodim tady v pyzamu a v Karasu uz pul hodiny bezi cviceni maminek s detmi 😀

mrkvicka88
21. črc 2016

@blondynka400 Já taky musím mít teplej oběd, jinak mám celej den hlad, a večer se dojídám.

mrkvicka88
21. črc 2016

@dokument Tam do parku moc nechodím 😀 radši chodím za kostel na hřiště. Tak na cvičení taky nechodím, to je na mě moc brzo.

blondynka400
21. črc 2016

@mrkvicka88 tak to jsem ráda, že nejsem sama. A dnes jsem měla zrovna studený a potom ještě kousek čokolády. A mám pořád na něco chuť 😠

Strana