Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@crawler Máš to v pohodě, sekaná není nic moc, ale jednou za čas, proč ne..
@dokument s oblečením je to super, já tahám věci co sem nosila na výšce. A dneska sem oblíkla i kalhoty, co sem nosila v roce 2010. A nejsi náhodou z Brna? Já mám takovej pocit, že sem tě zahlédla ve skupince Brno 🙂
@crawler kouskem sekané bych se vůbec netrápila 🙂 Mně jenom osobně těch 5 000 Kj přijde hrozně málo. Plus mně by osobně vadilo, že nemám jakoby plnohodnotné jídlo. Možná tedy ta večeře, ale to bych zase spíš hodila na oběd 😅 Já si u toho všimla už i v jiných dnech. Ale já jsem stará škola, co potřebuje nejlépe k obědu i k večeři teplé jídlo. Navíc mi přijde, že se tak dají živiny nejlépe udržet ve správných hodnotách a člověk se pak hlavně nemá důvod dojídat... Ale asi je to vše o zvyku 🙂
@blondynka400 no,mě to právě trápí taky,ale už jím o dost víc než dřív (před půl rokem jsem měla na den 3 housky a banán a nic víc 😝 ) jenže tápu,kde víc přidat - dneska tedy ty nudle k obědu byly jako plnohodnotný oběd -měla jsem je s dušenou zeleninou, ale máš pravdu, že ne vždy stihnu uvařit....asi podvědomě tam pořád někde je to, že se bojím jíst víc a druhá věc je, že nevím ani co do sebe pořád cpát 😀 přijde mi, že strašně snadno překračuju tuky i sacharidy...
@crawler ok, ale proč tedy šmakoun nudle a k tomu toast? Je fakt, že ono je to takto asi zavádějící, kdyby to bylo napsané jako jídlo, připadalo by mi to jinak 🙂
Každopádně toto mi fakt nepřijde jako dostatečné jídlo, když se k tomu ještě hýbeš 🙂
Copak hlava, ta je u hubnutí nejdůležitější... A stále je zakotvené, zhubnout= jíst málo. Já bych se nějakým menším překročením netrápila,hlavně u tuků a sacharidy záleží které překočíš 🙂
@crawler ja bych se taky netrapila kdyz překročís něco. Spíš aby kj nebyly ve velkým nadbytku. A máš takový pidi porcicky.
@blondynka400
@mrkvicka88 holky díky,snažím se zlepšit, tak snad pomalu postupně to půjde... Ten oběd je fakt takový zavádějící - ty šmakounový nudle mají pěkný hodnoty,ale nevěděla jsem,jak u nich zvýšit sacharidy-žádná příloha se k nim nehodí (je to jako těstovinové nudle, ale nadbytek bílkovin), tak jsem zvolila ten toust. zelenina je jasná a aby to nebylo suché, tak vrchovatá polévková lžíce tatarky,kterou jsem do toho vmíchala...Dřív jsem na tom byla tak, že trochu něco tučnějšího, tak jsem měla do půlhodiny průjem a velké křeče v břiše - teď tu tatarku jsem bez zaváhání spořádala 😲
@blondynka400 je pravda, ze kdyz nemam fakt poradny obed, i co do mnozstvi, tak pak se dojidam neustale, tamto malyho a jeste bych si neco dala, protoze jsem se dostatecne nenajedla a mam jeste hlad a pak zase mam jeste na neco chut, takze si dam to a to a uz se to neda kontrolovat. A jsem v podstate hladova do vecera at snim cokoliv - serii malych svacinek...
@mrkvicka88 jo, jsem 🙂
Ahoj holky, chtěla bych se poradit kolik mám mít příjem , v programu sebekoučink v stob jsem si psala co jím a vůbec tu hodnotu příjmu nedosáhnu je to 7900kj mám si ho snížit nebo musím jíst více? díky za odpověd
Holky, prosim, poradite mi nejakou upravu obilovin jako prilohu k masu? Divam se na ta videjka Vim co jim, je to moc zajimave. Chtela bych obohatit jidelnicek o ty veci, co moc nejim - pohanka, jahly... no uz jsem psala, ze mi nechutnaji, ale jeste jim dam sanci 😀 Jak to ale upravit tak, aby to bylo chutove dobre? Jako priloha k masu, na obed treba. Jak to ochutim?
@dokument A dokonce myslím, že bydlíme kousek od sebe. V židenicích 🙂
@mrkvicka88 já jsem původem ze ŽIdeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic
@mrkvicka88 no vidis, ja jsem takovy asocial tady... 😅 nechce se mi chodit mezi ostatni matky do parku (asi je jich na me moc... psychicky 😀 ), ani do toho centra Karas nee... ale chodime hodne smerem do Julianova, nebo poslu babicku, at kluk socialne nestrada 😅 Driv jsem bydlela v Krpoli, tam se mi libilo, tady si porad nejak nemuzu zvyknout. Ale jako .... zase nemuzu si stezovat, manzel se o nas stara pekne, co se tyce financi, jen to okoli bych uvitala vic prirodnejsi nebo jak to rict... @zuhur
@mrkvicka88 snad mi nenapises, ze od sebe bydlime treba jedno patro... 😀 tady v dome je hodne rodin s malymi detmi, takze netusim kdo vsechno jeste chodi sem na MK 😅
Tak vám holky musím mc poděkovat za tuto diskuzi, kde jsem se dozvěděla o kalorických tabulkách. Pořád se mi nedařilo hubnutí, cvičila jsem jak šílená, váha stála, tak jsem pořád zmenšovala porce a pořád nic. A pak jsem se od vás dozvěděla o kalorických tabulkách, začala jsem si zapisovat co a kolik jím a zjistila jsem, že jím úplně špatně. Mnohdy 30% ddp, hodně tuků, málo bílkovin atd..tak se s tím učím pracovat, začala jsem paradoxně více jíst a míň cvičit a včera váha poprvé od porodu ukázala pod 78kg! 🙂 Měla jsem hroznou radost,že se to pohlo, snad to nebyl jenom nějaký klam a opravdu to snad půjde konečně dolů..jenom teda mám fakt problém se dostat na ddp, připadá mi, musím opravdu hodně jíst ale hlídat si co..
@dokument jáhly jsem dělávala k masu- spařit horkou vodou,aby nezhořkly a pak jen sůl a pepř a vařit ve vodě (lze i na sladko v mléko)..je to dost podobný kuskusu,ale ten je snadněji udělaný, takže obecně dávám přednost jemu, ale nezkoumala jsem výž.hodnoty - jáhly budou asi lepší...pohanku na slano nemám zatím bohužel vyzkoušenou...
Jsem ráda, že jsem na ty videa narazila-už včera jsem shlédla asi 4 - mimo jiné ty snídaňové cereálie a kaše a překvapilo mě, že obstojně prošly i nějaké instatní ovesné kaše -mě přitom přijdou tak sladké 😲 tak jsem fakt čučela...
@kristynahn jéé,no tak super,jsem ráda, že diskuze měla/má takový přínos! 😵 jen tak dál a taky se pochlub jídelníčkem a inspiruj nás😉
@crawler příště bych místo tatarky volila majonézu a nebo si spíš udělala trošku nějaké omáčky 🙂 Jojo, když tělo funguje tak jak má, tučné mu nevadí.
@dokument u mne to takto s tím obědem a večeří funguje 100%. Jakmile to vynechám (nestíhám kvůli práci), pořád něco jím a stejně se cítím nedojedená. To samé, když mám studené jídlo, pořád to u mne tělo nevnímá jako plnohodnotnou stravu.
Zkus třeba pohankové knedlíky, ty jsou fajn 🙂
@mrkvicka88 tak já tam nebydlím 4,5 roku. Ale sestra v Židenicích zůstala. Ta má pětiměsíčního prcka. Na Karas myslím chodí cvičit.
@dokument zeleně by to určitě chtělo víc. Ale i tak je to celé moje dětství. Já jsem pak s kočárem chodila do Maloměřic - to se aspoň hublo. Za půl roku jsem byla po porodu na své váze a měsíc na to další 2 kila dolů. Ale to bylo po prvním porodu. Po tom druhém vedle mě chodil tříletý prcek a známe to - tři kroky dopředu, pět zpátky a ještě tempem šneka 😀 😀 😀
Tak a dneska budu muset cvičit jak divá, protože k obědu jsou borůvkový knedlíky.
@mrkvicka88 podle fotek bych rekla, ze te tady vidam v parku, ale v podobe nez jsi zacala hubnout 😀 takze jsem uplne mimo samozrejme... 😀 Mam park pred okny, do Karasu se divam z okna, kdyz ho myju, vsichni v Karasu me vidi (ale neni to moc casto 😀 ). Vzdy mam ze sebe mindrak, kdyz vstanu, chodim tady v pyzamu a v Karasu uz pul hodiny bezi cviceni maminek s detmi 😀
@blondynka400 Já taky musím mít teplej oběd, jinak mám celej den hlad, a večer se dojídám.
@dokument Tam do parku moc nechodím 😀 radši chodím za kostel na hřiště. Tak na cvičení taky nechodím, to je na mě moc brzo.
@mrkvicka88 tak to jsem ráda, že nejsem sama. A dnes jsem měla zrovna studený a potom ještě kousek čokolády. A mám pořád na něco chuť 😠

Holky,co si prosím myslíte o mém dnešním? Jsem si vědoma té bavorské k večeři,ale dala jsem si jen 34g, což je půlka tenkého plátečku (tuky měla psané, že jsou max.do 30%)
a jinak,co myslíte?