icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

adenka84
2. kvě 2016

@pav_la jasně pokud je med ráno.. je to naprosto v pořádku...
já jsem si zvykla na porce až tak po 14 dnech.. první dne jsme to nezvládla a večer se 2x pozvracela.. měla jsem strach, že si nezvyknu.. ale už je to ok... je to Paradox.. jím více a hubnu a je to vidět i na žaludku jak se zmenšuje..
a to je podle mě ta zásadní chyba u většiny lidí.. že prostě málo jí..

adenka84
2. kvě 2016

@crawler hele ne že by nebyl špatný to vůbec ne.. pokud je domácí od včelaře není nic na škodu...
a pokud si ho dáš právě do toho tvarohu je to ok... mě před ním varoval ais z důvodu že sacharidů mám v jídlech co mě vypsal už dostatek.. já se na to neptala.. poslouchám ho a zatím se i bez medu dokážu obejít

crawler
autor
2. kvě 2016

No a můj dnešní- žádná hitparáda...😝 pokus o hubnoucí,ale vyvážený moc není...navíc na mne jdou moje dny,tak mi to netráví tak dobře a mám chutě...😝

SN: bílý jogurt hollandia cca 100g, 50g banánu, 2PL vloček a 2 bebe sušenky kakaové light (-30% cukru)
SV: celozrnný chleba colorado,2PL šunky 91%, trocha eidamu 30%,okurka
SV2: 1/2jablka a kus okurky
O: totéž co včera - polenta+brokolice ve vejci + trocha zeleniny+ káva bez mléka ale se 2lž.cukru
SV: 15g arašídů, zeleninový salát s dresinkem,2knackebroty, ca 50g kuřecího + jsem užrala 2lžičky z narozeninového dortu 😀
Ve:zbytek zeleninového salátu, červená čočka a mozzarella light + NEODOLALA jsem a dala jsem si 1plátek bílého toast.chleba jako topinku 😵

Pohyb: Jillian 1.level

pav_la
2. kvě 2016

@adenka84 mně dělalo ze začátku i problém ta pravidelnost a ze si musím najít čas na přípravu jídla pro sebe. Před tím jsem prostě jedla, kdy mi to umožnily děti. Tak jsem měla pocit, ze trávím hodně času v kuchyni. Vařím zvlášť pro sebe, zvlášť pro manžela a větší děti a zvlášť pro nejmenšího. Ale teď už to jde rychleji. Hodně toho už odhadnu a ta moje jídla nejsou nijak složitá.

adenka84
2. kvě 2016

@pav_la já to tak dělala když jsem držela dělenou stravu.. to byl mazec.. vařit zvlášť pro mě, pro manžela, mladší dceru a ještě i starší... bylo to časově neskutečně náročné...
teď jí obě holky už vše to co my.. takže vařím jen jeden druh jídla.. max holkám jinou přílohu než nám.. dle jejich chuti.. ale není to tak každý den..
takže obdivuji tě, že to tak děláš.. znám to a pro mě to bylo dost náročné... a vydržela jsem poprvé jen 2 měsíce to jsem dala dolů díky dělence 8 kg, ale vše bylo brzy zpátky..

brunetka11
2. kvě 2016

@martina468 Od března 5 kg - to je strašně krátká doba na tak výrazný váhový úbytek. Tělo si potřebuje odpočinout.

dokument
2. kvě 2016

@adenka84 med beru jako synonymum pro cukr. Obojiho vic jak 3 lzicky denne nee 🙂 Dam si max 2, nekdy 1 nebo ani tu ne, zalezi jaka jidla mam po cely den. Proste cukr nebo med, to je jedno. Oboji je rychly cukr.

martina468
3. kvě 2016

Ahojky 😉 takze muj dnesni jidelnicek bude takto;Snidane:dalamanek,sunka 84%,svaca:jablko,OBED:kvetak,brambor,SV2:bily jogurt,VECERe:Dusena ryba,brambor...Mnozstvi si hlidam..Asi by jste vyhodily ten.kvetak ze?

patrusa
3. kvě 2016

@martina468 neni treba vyhazovat kvetak, ale prijde mi to nale mnozstvi. Jablko ke svacine je podle malo.

dokument
3. kvě 2016

Dneska mam:

Snidane - ovesne vlocky 40 g, bily jogurt Basic 200 g, lzicka medu, 1 ks (mensi) jablko. Recept z Brichace Toma, tri ovesne placicky na panvicce potrene peroutkou. Vlocky, vajicko a 30 g jogurtu (original recept jen vajco a vlocky) smicham a udelam na panvicce tri placicky, z obou stran necham chvili udelat. Zbytek jogurtu s medem, preliju placky a nastrouham nahrubo jabko.

Svacina - jabko a mrkev strouhane

Obed - kureci prsa bez kuze dusena 100 g, brambory varene ve slupce 150 g, dusena zelenina 50 g

Svacina - chleb zitno spaldovy 70 b (2 tenke krajice), 20 g veprova dusena sunka 92 %, maslo 10 g, cervena paprika 50 g

Vecere - fazolovy gulas 300 g

Druha vecere - Jablko (mensi) 1 ks, syr Eidam 30 % 30 g.

A co vy? 🙂 Piste piste.... prijde mne, ze jim furt to samy 😅 (jim i jiny maso, ale gulas zbyl od vcera a maso mam v lednicce, tak dnes proste nuda 😀 )

martina468
3. kvě 2016

@patrusa ano,a co myslite ze bych mela svacit? 😉,napada me jogurt?

martina468
3. kvě 2016

@dokument pekne 🙂 me taky prijde,ze jim.furt to same

dokument
3. kvě 2016

@martina468 kvetak na jak?

dokument
3. kvě 2016

@martina468 jo, dej si bilý jogurt k tomu jabku. Nebo kousek tvrdyho syra (Eidam 20 % podle me se neda jist, nechutna vubec jako syr, tak jim 30 % ) Ovoce nejlip s bilkovinou 🙂

martina468
3. kvě 2016

@dokument mozecek 🙂 zapomela jsem uvest

martina468
3. kvě 2016

@dokument dekuji za tip 🙂,a prosimte a co je vhodne k odpo svace?

dokument
3. kvě 2016

@martina468 ten jsem dlouho nemela, to zkusim 🙂

no cokoliv je dovoleno 😀 ovoce s jogurtem, celozrnne pecivo se syrem, nebo sunkou nebo zelenina, tvaroh, tvaruzky jsou nejlepsi, maji hodne bilkovin (je to vlastne tvrdy tvaroh, jsou hrozne moc zdrave a ja je teda miluju odjakziva) a zadny tuk, nebo skoro zadny, ted nevim. Ruzne tvarohove pomazanky (nedavam do nich maslo), taky muze byt polivka jako presnidavka nebo misto vecere... , vajicka, muzes i salat s troskou olivovyho oleje, proste ruzne 🙂

dokument
3. kvě 2016

@martina468 podmasli! 😀

martina468
3. kvě 2016

@dokument a jeste mi prosim.poradte s obedy,mohu jist bezne jidlo po mensich porcich a nebo bych si mela varit jinak

dokument
3. kvě 2016

@martina468 podle toho co jis. Kdyz to neni neco smazeneho nebo tucneho (veprovy maso, tucny maso), tak muzes i normalni porce, normalne, aby ses najedla. Muzes zkusit ty kaloricke tabulky. To te samo navede, casem zjistis jak si poskladat jidelnicek, abyses normalne najedla. Taky to teprve zjistuju, zacala jsem s nima nedavno. Je treba lepsi napsat si celozrnne pecivo nez bily rohlik. Celozrnny ma vlakninu a bilkoviny a najis se pak jeste dalsich veci. KDyz si zapises bily rohlik, tak uz ti nezbyde misto na jine veci a cely den budes mit nakonec vic tuku ve strave.

martina468
3. kvě 2016

@dokument jojo jedu pres kaloricketabulky,hlidam si to 🙂,ale prave resim,ze vaha mi ted stoji,uz mi tu holky neco teda k tomu psali..ale stve me to,a odrazuje od cviceni :-/

patrusa
3. kvě 2016

@martina468 na svaciny jsi uz odpoved dostala 🙂. Na obed jim vsechno, pokud je to neco kalorictejsiho, tak si dam min a pak odpo 2 zdrave svaciny.

brunetka11
3. kvě 2016

@martina468 dávám si třeba nakrájenou zeleninu (papriku, mrkev, okurku, řapíkatý celer atd.) s dipem z avokáda s česnekem nebo z kysané smetany s kořením čím česnekem - tzatziky apod. Jinak jogurt, nebo tvaroh s mandlemi (příp. lžičkou vanilkového cukru), ovocný jogurt. Nebo ovoce (i když to dost lidí haní, že fruktózu jen dopoledne) - hubnu s tím a jak mám náročné zaměstnání, prostě cukry potřebuji. Jinak klasika - nesčetně saláty - viz můj fotoblog. Miluji třeba hlávkový salát s kysanou smetanou a Balkánským sýrem, posypaný vlašskými ořechy. Různé kombinace s polníčkem nebo rucolou. Případně celozrnné pečivo se zeleninovými či rybími pomazánkami.

@martina468 Květákový mozeček je dobrá volba. Přidala bych k tomu třeba ještě čerstvou papriku.

brunetka11
3. kvě 2016

@martina468 Obědy jím normální, ani v množství se extra neomezuji. Jen si místo knedlíků nebo třeba bramborové kaše (když jím doma a ne v práci) dám tepelně upravenou zeleninu, max rýži, těstoviny nebo brambory.

mcellinka
3. kvě 2016

Ahoj holky tak už rychle čtu co jste jedli a chystáte se jíst 🙂
Já dnes : SN- 2 vejce, zeleninový salát
SV- ovesné vločky, jogurt, kešu a ovoce
OB- kuře a brambory + zeleninový salát
SV- jogurt milko řecký, ovoce
VE- Asi celozrnné těstoviny s polpou, kuřecím a bazalkou

A chtěla bych jít běhat. Když ne tak to vidím na cvičení T Shaun 25 🙂

Vypadá to že bude hezky tak toho chci využít. Včera jsme si dali s mužem procházku s dětmi

dokument
3. kvě 2016

@martina468 nenech se odradit, hlavne, ze nejde nahoru, ne? 🙂 zase se to hne treba za cas

dokument
3. kvě 2016

@brunetka11 rapikaty celer syrovy? Ja ho koupila na duseni k file (neobaluju a taky dusim), ale moc mi nejel a pulka mi jeste zbyla tak nevim co s nim. Takze i normalne jak mrkev syrovou, jo?

martina468
3. kvě 2016

@dokument to doufam 🙂 chtela bych do leta aspon jeste 5kg doku

brunetka11
3. kvě 2016

@dokument jj, s tím dipem a mrkví to je výborné 🙂)

crawler
autor
3. kvě 2016

@martina468 za mě - k dopo sváče přidat celozrnnou sušenku nebo kefír/podmáslí/sojové mléko,k obědu ještě přidat vejce nebo omeletu z bílků,do jogurtu odpoledne bych nasypala semínka a vločky a večeře super 😵

Strana