icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

adenka84
2. kvě 2016

@mcellinka díky

martina468
2. kvě 2016

Ty jo holky ja se asi pod 75kg nedostanu :-/

tulikiss
2. kvě 2016

pozitivum pro dnesni den rano na snidani byla jahlova kase z mleka s burakovym maslem a bananem 😀 konecne jsme nezacala necim nezdravim

adenka84
2. kvě 2016

@martina468 ale neboj dostaneš... chce to čas.. nabraná kg taky nebyla hned, ale postupem času .. tak to bude i u hubnutí.. možná o něco delší... ale půjde to..důležité, že první krok k tomu si už udělala

patrusa
2. kvě 2016

tak jsem se teda dneska hecla. K snidani tmave pecivo s lucinou. Ke svacine jogurtovy napoj a k obedu kure s ryzi. Na muj predchozi jidelnicek, je tohle vyborny. Zelenina bude holt az k veceri :(.

Vecer 10km behu a nejake to posilko 🙂

Kraasny slunecny den!

dokument
2. kvě 2016

Rada se pripojim. Jidelnicek si sestavuju sama (kaloricke tabulky kontrola...) a dnes mam:

Snidane - ovesna kase - 40 g vlocky jemne Emco, 100 ml 3,5% mleko, 100 ml voda. Kasi nesladim, trosku strouhaneho kokosu a skorice, jedno nahrubo strouhane jablko.

Svacina - slunecnicova bulka 70 g, vejce slepici na tvrdo 50 g (1 ks), 5 - 7 g masla, cervena paprika 50 g

Obed - fazolovy gulas 300 g, chleb spaldovo zitny 70 g

Svacina - jablko 1 ks, tvaroh odtucneny 100 g, lzicka medu (do tvarohu, nebo troska cukru, tak 2 g staci)

Vecere - kureci maso dusene (prsa bez kuze) 60 g, ryze paraboiled varena 100 g, arasidy nesolene 5 g, k tomu salat - ledovy sal. 80 g, okurka salatova 50 g, rajce 1 ks, cervena paprika 30 g, olivovy olej kavova lzicka.

Kdyz nesnim salat k masu a ryzi, dam si ho jako druhou veceri. Mozna tam dam i kousek syra (eidam 30%), to se uvidi jak budu mit hlad 🙂

crawler
autor
2. kvě 2016

@tulikiss úúúžasná snídaně 😵 jaké přesně bur.máslo kupuješ? Já ho miluju, ale čoveče,ještě mě ho nenapadlo dát do kaše, takže skvělý nový podnět 😵

crawler
autor
2. kvě 2016

@martina468 100% dostaneš!!!😉

crawler
autor
2. kvě 2016

@patrusa no holka, paráda - je skvělý, že jsi se takto hecla 😵Super a jen tak dál 😵 !!!

crawler
autor
2. kvě 2016

@dokument Vítám Tě a děkuji moc za jídelák - v mých očích je bezchybný 😵 Ještě napiš,pokud chceš, zda hubneš,jaké máš cíle a tak? Jen ať víme 🙂

crawler
autor
2. kvě 2016

@dokument
@patrusa
@tulikiss
@martina468
@adenka84

A holky - mám strašnou chuť si do práce na oběd uvařit ovesnou kaši. Jak ji udělat, abych tam dostala maximum bílkovin,co půjde??? Máte pro mne rady? Vím,že by byla vhodná víc ke snídani,ale to nestíhám.

dokument
2. kvě 2016

@crawler dekuju. Bezchybny? nevim no, snazim se podle tabulek. Pisu teda jen to, co mam rada a jim a ne co bych nikdy nesnedla 😀 Ty tabulky mi to hlidaji.

Mam 166 cm, pred tehotenstvim 58 - 60 kg (nevazila jsem se hned od zacatku, tak nevim presne), po porodu a asi pulce sestinedeli 63 kg, za dobu kojeni (kojila jsem 18 a 1/2 mesice) 73 kg. Temer rok po odstaveni porad 73 kg. Ted hubnu od 17. 3. dle kalorickych tabulek, necvicim nebo sporadicky (ale hodne chodim, tak tezko rict) a hlidam si slozeni stravy. Cil mam 60 kg (byla bych spokojena i za 63 - 65) a zatim do dnesniho dne ubytek 4 kg, tj. mam 69. Mam jedno dite, v tehotenstvi jsem pribrala 12 kg (72) a to prvni a jedine dite jsem porodila v 37 letech. Pro predstavu... asi nekdo ve 25 ma jinou rekonvalescenci, metabolismus a tak, nez ja ve 39 ted...

brunetka11
2. kvě 2016

@dokument Přijde mi, že v našem věku to je těžší kvůli úbytku energie. Na stranu druhou - je to takové zvláštní uvnitř - jak člověk s věkem k sobě dokáže být laskavější a méně kritický, tělo se najednou formuje mnohem lépe.
Vždy jsem měla silné nohy, měla jsem z toho zaděláno na mindrák. Teď nechápu, mám je lépe po tom půl roce formované, než před 20 lety a témeř o 15 kg lehčí.

martina468
2. kvě 2016

@crawler asi neporadim :-/ ja si namocim
vlocky do vody pres noc,rano si je rozmixuju a bud na plotne si ji umicham a nebo si.ji dam.do mikrovlnky,ochutim ovocem nebo skorici...

brunetka11
2. kvě 2016

@crawler Den předtím - ráno namočit v mléce, večer uvařit a druhý den si ji vzít s sebou.

martina468
2. kvě 2016

Holky chci se zeptat,stravujete se jen dietne?Prave tak premyslim,jestli se nestravuji spatne :-/ Vyradila jsem bile pecivo,nejim sladke,a spoustu veci jsem nahradila.Treba snidane: misto sladkeho peciva si delam ovesne kase,mugcake...Obed jim.normalni,ale mensi porce,vecere se snazim lehci,treba dusenou rybu,2knackenbroty treba se sunkou,vejcem...Je pravda,obcas vynecham svaciny...zhubla jsem od brezna 5kg a ted mi vaha 14dni stoji..:-/

terezapetrova
2. kvě 2016

@crawler mas to hezky akorat Flora light by u nas okamžitě letela, vždyť v tom neni nic dobrého at uz hubnes nebo ne

adenka84
2. kvě 2016

@martina468 no sladké také nejím, ale to jen díky tomu, že na to nemám chuť a hlavně místo.. jsem plná natolik, že bych ho ani nedala.. jinak ho mohu... já mohu úplně všechno...
dodržuji minimum pravidel.. jako, že ovoce max ráno a dopoledne.. pečivo téměř vše kormě čistě pšeničných výrobků... uzeniny jen kvalitní, ale ty jsme jedly vždy...
nesladím.. ale to jsem nesladila ani před tím..

martina468
2. kvě 2016

@adenka84 koukala jsem na tvuj.blog,na jidlo 🙂 krasa 🙂,sem tam.kouknu,jako inspirace,super 🙂Mozna by nebylo na skodu,kdybych si nechala.jidelnicek taky sestavit 🙂

adenka84
2. kvě 2016

@martina468 zítra mě čeká po 4 týdnech první kontrola.. jsem zvědavá na výsledek.. kolik kg je dole a kolik z toho je tuk..
mě to vyhovuje na maximum... jím to co jsem jedla před tím.. omezení téměř řádné a o to mě šlo. protože omezovat se jde jen po určitou dobu.. jak se člověk vrátí k běžnému stravování je hubnutí konec..
jím co mě chutná, na co mám chuť... jen si porce vážím dnes už něco i odhadnu..

jinak na fotkách v albu nemám vyfocené polévky.. ty jím každý dne.. jsou nezbytností..

martina468
2. kvě 2016

@adenka84 teda super 😉 a zitra pisni,jak si dopadla 🙂takhle by Mi To taky vyhovovalo 😉 prosimte,co je to ten vecerni chleb,teda spise..kde ho sezenu?

adenka84
2. kvě 2016

@martina468 jé to chléb který je vhodný bez obav jíst večer spolu s kneckebrotem.. jinak by se nemělo večer jíst žádné jiné pečivo
chutná v celku dobře.. ale jinak než běžný chléb.. musí se více kousat..což také není od věci..
já ho kupuji v Makru, mají ho v Bille, Tescu (spíše ve velkém Tescu), Albertu, Globusu

adenka84
2. kvě 2016

@martina468 vypadá takto

pav_la
2. kvě 2016

Ahoj holky. Ja jedu také podle jídelníčku. Mám sestavený rámcový od vyzivove poradkyně. Jím mnohem víc než před tím a hubnu.
Snídaně mi nejvíc chutná ovesna nebo jahlova kaše s javorovym sirupem/medem, orechy, rozinkami/goji.
Svačinu např. Ananas s cottage, jahody s ke firem, atd.
Na oběd mám taky asi 25 variant.
Odpoledne např. Z itny chléb s kozim sýrem a rajčata a večeře např. Cockovy salát s hlivou.
Na každé jídlo mám několik variant. Mám tam hodně zeleniny a dost mléčných výrobků. Musím říct, ze mi všechna jídla chutnají a nemám vůbec chuť na sladké.
Skoro každý den cvicim 15-20 min. Podle Kynychove.
Jím takto od konce února a mám dole 11,5 kg tuku a cm také hezky ubývají.

adenka84
2. kvě 2016

@pav_la souhlas já také jím mnohem více a hubnu... a doufám, že to tak půjde každý měsíc...
nehladovým netrpím, nic si neupírám.. já tedy nepoužívám ani med. před tím mě poradce také varoval.. nepotřebuji ho tedy a nikde mě nechybí... jinak to bude asi dosti podobný jako to mám já 🙂

crawler
autor
2. kvě 2016

@martina468 já jsem osobně toho názoru, že občasné vykopnutí si z kopítka jedině prospěje, takže pokud miluješ třeba na snídani crossanty, tak proč si je třeba 1* týdně nedopřát? Můj synovec je fitness trenér a on má 1* týdně prasící den = resp. ke snídani a dopo svačině toho zpráská, aby nakopnul metáč a líp to spalovalo - po zdravé snídani sní třeba hned za sebou, tatranku,snickersku,kit kat😉 Jinak celý týden má velmi striktní jídelníčky a hodně silového pohybu. Tělo i mysl ukojí a rozhodně nepřibere. On má metabolismus úžasně rozjetý - já bych to v našich případech nedělala takto extrémně, ale vyhradila bych si 1 v týdnu,kdy si prostě povolím trochu uzdu 😉
A dál mne napadá, že Ti váha stagnuje jen z toho důvodu, že si tělo chce chvilku od hubnutí odpočinout. Vytrvej a ono se to zase spustí směrem dolů😉

crawler
autor
2. kvě 2016

@terezapetrova děkuji a máš svatou pravdu - já margaríny běžně vůbec nekupuju - spíš si kupuji lučinu a i pravé máslo,ale nevím proč - zkusila jsem po ní sáhnout a ani mi nechutná, takže podmazávám jen tak minimalisticky, aby se mi na to přilípla zelenina a šunka, ale abych necítila tu umělou chuť...no až kelímek vyplácáme, tak půjdu zase do lučiny-miluju tu česnekovou 😵

crawler
autor
2. kvě 2016

@adenka84 jé, ten vůbec neznám 😲 zkusím ho někdy,děkuji za tip!

pav_la
2. kvě 2016

@adenka84 mně právě také poradkyně zjistila, ze jsem "podvyzivena" a ze začátku jsem měla problém i ty porce snist.
Jam mám ten med jen ráno u kaše a to 5g. Vyhovuje mi, ze tam mám také vše, na co jsem byla zvyklá, např. všechny druhy masa. Samozřejmě jsem zařadila i potraviny, které jsem nepouzivala.
Jsem fakt spokojená, ještě bych tak 7 kg dolů chtěla a pak se to může zastavit.

crawler
autor
2. kvě 2016

@pav_la to je taky skvělý váhový úbytek- smekám a fandím dál! 😵

@adenka84 nevíš proč ten med nee?já ho mám ráda na doslazení tvarohu (samotný ho nepozřu) a občas na nervy si dám večer hrnek teplého mléka a lžičkou medu...

Strana