icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

ababunk
13. říj 2016

@zuhur břicho začalo splaskávat až naposledy a zpevňuje se až teď, tzn. po 9 měsíčním cvičení...miluju Extreme shred..level 2 masakr 😀 😀 a killer buns and thing....to je taky dobré a právě že na dupku a nohy...

ababunk
13. říj 2016

@terezapetrova já už se s tím netrápím jako na začátku.Pořád jsem to řešila a myslím, že jsem byla i otravná.Teď se sem tam zvážím, píšu do KT a cvičím 5 x týdně doma....a nejím hlouposti(jen někdy čokoládu a křupky - toho se nevzdám ani za nic) 😀 😀

terezapetrova
13. říj 2016

@ababunk njn ja jsem asi extra pripad - magor na diety uz asi 25 let. 😀 takze asi jen tak to nezmnenim ale rozhodne jste rozumnejsi Vy tady nejak hlidat stravu a pohyb k tomu. /uz jsem si tady o tom před casem psala s tusim, ze zakladatelkou tyhle diskuze/ Ale taky mam svoje hresici chvilky třeba dnes vecer 🙂 tak jsem si radsi uz asi před hodinou cistila na noc zuby abych uz nemela nutkani nic futrovat 😀 ale tezko mi ted tedy je, zaludek narvanej blbostma 🙄 🙂

broskvicka6791
13. říj 2016

Mě se zase břicho docela splasklo po 6 weeks, šle zadek a nohy a ruce moc vidět nejsou. Ale já mám ten typ postavy hruška, tak u mě půjde zadek nejhůř...
Teď jsem konečně fit, tak jsem zase začala cvičit. Bože, jak mě bolí nohy😀.
Jinak váha lítá i o 2 kila nahoru dolů a nejmíň co jsemnaměřila je -13 kg. Tak ještě 12 a bude to v cajku😉

zuhur
13. říj 2016

@ababunk ten cvičím taky. Vždycky trpím v tom podřepu jak máš jednu nohu ve vzduchu a ruce nahoru ........uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuf.

eternnity
13. říj 2016

@ababunk Ale co jo? co míváte k odpoledním svačinám?

xvitk101
13. říj 2016

@eternnity Nejdřív bych upravila jídlo. K snídani nějaká kaše s ovocem a dostatek tekutin. Na dopolední svačinu kousek ovoce (já to dopoledně nestíhám, takže mám rovnou oběd). K obědu dostatek bílkovin (maso libové, ryba, luštěniny, tofu) a příloha (celozrnná rýže, celozrnné těstoviny, brambory, kuskus, bulgur aj.) a samozřejmě zelenina- Řídím se pravidlem 1/3 - bílkovina, příloha a zelenina. Na svačinu si dávám tvaroh s různými obměnami, případně kousek celozrnného pečiva či kousek ovoce. Na večeři už mívám téměř vyčerpané sacharidy, takže jím hodně bílkovin (cottage light, vejce, šunka, kuřecí maso, tofu, mozarela light nebo tvarohová pomazánka), hromadu zeleniny (teď nemám chuť na salát, tak zeleninu tepelně upravuju) a bílkovinový chlebíček.
Klasické pečivo nejím, výjimečně něco celozrnného či žitného.
Vždy jsem mívala večer šílené chutě, ale potom, co si zapisuji hodnoty do KT a jím podle nastavených maker, tak večer už nemám vůbec hlad a nemám žádné chutě. Na hlad mi fungují jen a pouze bílkoviny. Překvapivě 🙂
Začala bych prvně úpravou jídelníčku a pozvolna přidávala nějaký pohyb. Chůze je pro začátek super. A pamatujte na to, že čím víc něco děláte, tím víc musíte tělo nakrmit.

zuhur
13. říj 2016

@eternnity já buď kefír nebo nízkotučný tvaroh (ten třeba s rozinkami a troškou javorového sirupu) nebo si dám 2 plátky knäckebrottu s termizovaným sýrem a nějakou zeleninu.

xvitk101
13. říj 2016

@mimiveru Nemáte po takovém jídelníčku hlad? Chápu dobře, že si k obědu na talíř naložíte 40 g těstovin a 100 g masa? Jen tak málo?

dokument
14. říj 2016

@eternnity kolace a buchty aspon po dobu hubnuti bych nejedla. Maji v sobe hodne tuku, takze kdybys chtela ten den dodrzet doporucenou davku tuku, neni to mozne, nebo je, ale budes mit hlad. Kousek kolace nebo talir cocky, si vyber. Bud dobrutka, ale hodne tucna, nebo se poradne najist. Mne to vychazelo tak, ze denne jsem mela maximalne dva kusy chleba nebo nejakeho celozrnneho peciva (chleba je lepsi, mene tucny, muzes ho snist o trochu vic, u peciva stejne kolikrat nevis jake ma slozeni). Vic ne. Ale to neni zadne hladoveni, ostatni chody byly proste jineho druhu, ne pecivo nebo chleba a bylo to v poradku. Pokud si chces dat buhtu nebo kolac, dej si treba nejakou, kde je aspon tvaroh nebo hodne maku, ty jsou take zdrave. A jen kousek. Ja mam prave buchty moc rada a nejradeji bych si dala pul plechu, jak mi to chutna 😀 Nejim cokoladu, susenky, to vyjimecne, coko vubec, ale ty buchty... 😅

eternnity
14. říj 2016

@xvitk101 Jee, moc děkuji za super popis🙂 co je prosím bílkovinový chlebíček? A jaké obměny tvarohu můžou být? Myslíte zapisování do Kalorických tabulek? To jsem si jednou zkusila, ale nějak mi to nešlo. A co znamená, že jíte podle nastavených maker? Moc děkuji za info.

eternnity
14. říj 2016

@dokument Já se právě cpu hlavně večer sladkým, když děti usnou a můžu vychutnávat. Do teď si s tím tělo kupodivu nějak poradilo, ale teď váha leze nahoru a tukový polštář na břiše se zvětšuje:( A jak velké porce jíst? V tom se taky moc nevyznám. Děkuji.

xvitk101
14. říj 2016

@eternnity Není vůbec zač. K do vysvětlení - tady prodávají chléb, který je z různých semínek a sojové bílkoviny. Takže na 100 g připadá 23 g bílkovin. Jmenuje se to Eiweissbrot. Něco takového je i od Penamu, tuším večerní chlebík se to jmenuje. Tvaroh s rozinkami, s ovocem, s proteinovým práškem, s troškou medu a semínky, s pudinkem, tvarohová pomazánka se zeleninou (paprika či kyselá okurka a šunka a trošku sýra), s bylinkami naslano. Těch varianat je bezpočet, co máte ráda. Ano, zapisuji do aktuálně do kalorických tabulek.
Jde o to, že člověk většinou nemá správný odhad. Když si vzpomenu, jak manžela pošlu pro půl kg rajčat a on místo toho nabere 2 kg 😀 Nemusíte to zapisovat dlouhodobě, ale pro začátek třeba 14 dní až 3 týdny, až pak budete vědět, kolik čeho přibližně je.
Tohle je na vás, zda pro zhubnutí jste ochotná a schopná něco obětovat.
Makra představují vyvážený podíl bílkovin, sacharidů a tuků.
Já se momentálně chci zbavit posledních pár kg tuku a byť cvičím 6x týdně, tak bych si představovala jiné výsledky. Většinou se těm posledním kg už moc dolů nechce. Proto jsem se rozhodla si teď měsíc dva zapisovat všechno jídlo do tabulek. Objevila jsem jádro problému - jedla jsem málo a tělo nic nepustilo, vše šlo pěkně do zásoby, ze strachu před tím ,že bych mu nedala znovu najíst.
Ad cpaní se sladkým, přes den toho asi moc nesníte, co? Myslím komplexní sacharidy a bílkoviny. Právě kvůli tomu jsou ty večerní luxovací nájezdy na ledničku.
Velikost porce se odvíjí od vaší váhy a výšky a denního energetického výdeje.

eternnity
14. říj 2016

@xvitk101 To je úplná věda. No je pravda, že poslední dobou hlavně mlsám a doháním tak energii. Energetický výdej moc nemám - žádný sport nedělám.

xvitk101
14. říj 2016

@eternnity Ono se to zdá, že je to složité, ale když se zapojí selský rozum, tak to myslím jde. Dívala jsi se na složení takových mlsek, nebo když pečeš buchty, tak víš, co tam dáš... takový běžný koláč 150 - 200 g tuku (v lepším případě je ten tuk máslo) a stejný podíl cukru a třeba nějaká šlehačka nebo marmeláda... To potom s pár kousky můžeš lehce vyčerpat svůj celodenní energetický příjem. A je to o tom, dám si něco takového, vylítne mi po tom cukr v krvi a za chvíli budu mít stejně hlad. Nebo už se mi moje tělo nelíbí a chci s tím něco dělat? Takže si to raději odpustím. hubnutí musí začít nejdřív v hlavě a chce to velkou motivaci.

mimiveru
14. říj 2016

@xvitk101 Ano, jen tak málo. Psala jsem tu už, že jsem si nechala sepsat jídelníček od výživové poradkyně. Mám 170kg a začínala jsem na 78kg. Nesportuji, jen sedím na židli a makám 🙂 Nevím, zda to mám správně, nevyznám se v tom...

dokument
14. říj 2016

@eternnity ja jsem pochopila, ze jsi nedavno prestala kojit. Nebo ne? Hodne lidi pise, ze najednou zacne tloustnout ani nevi jak. V tomto obdobi. Sladke na vecer asi uplne neni to prave, aspon to zkus vyvazit nejakou bilkovinou, kefirem (neslazenym) nebo tvaroh mirne oslazeny apod. ted me nic zrovna nenapada. Uz dpoledne aspon jeden kus ovoce a pak v prubehu dne dalsi. Nevyhladovet se, protoze pak clovek rychle potrebuje doplnit energii a ma chut prave na to sladke a tucne. Aspon u me to tak funguje. Velikost porci... no, ja bych rekla, ze tak akorat. Abys nemela hlad, aby ta porce te fakt zasytila, ale neprehanet to. Porce na obed asi jako klasicka porce v nejake jidelne, restauraci. Mensi ne.

linetka
16. říj 2016

@ababunk můžeš dát odkaz na cvičení co cvičíš? je tam toho hodně 🙂děkuji
jinak já teda chodím na aerobik a je to super zítra jdu zase
jak se vám daří dodržovat vyvážený jídelníček o víkendu? mě to teda vůbec nejde zase jsem snědla na co jsem přišla hrůza☹ navíc jsme slavili narozeniny mojí dcery takže byl sice lehčí dort chlebíčky a tak dále.....potřebuji trochu motivace🙂

ababunk
16. říj 2016

@linetka cvičím takto s malými obměnami podle nálady
Pondělí - Banish fat cca 50 min
Úterý - 6w6p
Středa - cardio level 2 + phase 7
Čtvrtek - extreme shed level 2
Pátek Hard body level 2....
Sobota - 6w6p
Neděle - nic

A střídám to s no more trouble zones, cardio kikcbox, cardio 3 z body revolution, killer bun and things....

A hřeším cca 1 za 14 dní......taky si dávám čokošku, čtvereček asi co třetí den, nebo podle chutí.....ale jen nad 85 % kakaa.

Jinak chlebíčky nebaštím vůbec, ani dortíky. Nějak mě opustily chutě na večerní mlsání. Udržuju váhu 3 týden a ještě jsem shodila kilo. Mám 53 kg.....toš to je dobrá motivace. A když se mi nechce cvičit, necvičím a na druhý den je to na cvičení hned poznat.

Ikdyž jsi měla takovou oslavu neboj, však to spálíš, uvidíš 😉

kristynahn
16. říj 2016

Maminky, já jsem zřejmě dohubla, vypadá to na 6tt, ještě tedy nepotvrzeno, ale pokud to tak je tak nehodlám nabrat 15 kg jako u první dcery. Teď jsem měla dost přísný cvičební režim, posledních 14 dní Jill Bodyshred (Launch, Rise a Fire UP carido), jako je to mazec cvičení, ale cvičilo se mi perfektně..teď je otázka zda pokračovat? Zatím se cítím dobře a pokud by to tak zůstalo, chtěla bych dál pokračovat se cvičením, možná třeba trochu snížit intenzitu? Ještě se samozřejme poradím s doktorem, ale cvičila jste některá intenzivně v těhotenství? děkuji 🙂

ababunk
16. říj 2016

@kristynahn gratuluju(a taky trochu závidím 😉 )Copak je to za cvičení Bodyshred?Cvičila bych dál ale asi ne Jill...jen "lehce".

xvitk101
16. říj 2016

@linetka Já cvičím:
pondělí - posilovna nohy a zadek (hodina až 1,5 hod)
úterý - trup a ruce (hodina až 1,5 hod)
středa - běh 7 km
čtvrtek - Jill a třeba něco z Killer Body, Bodyshred nebo Extrem Shred
pátek - posilování, co je chuť cca hodinu, večer 1,5 hodiny jógy
sobota - běh 5 km
neděle - volno
Klasické posilování mě nebaví, tak jsem si vytvořila série vždy 4 cviky na danou svalovou partii, pak 2 minutky kardio a 3 minuty posilování břicha. Stále dokola.
Do toho mám pohyb s dětmi a přes den jsem celkem aktivní.

xvitk101
16. říj 2016

@kristynahn Já nemám vlastní zkušenost s cvičením v těhotenství, ale chtěla bych cvičit i během případného těhotenství. Dělala bych vše, co by mi nebylo nijak nepříjemné. Bodyshred už jsem si celý odcvičila 2x a je to skvělý program. Pozorovala jsem na sobě hlavně nárůst výkonnosti a podruhé už jsem cvičila verzi pro pokročilé a byla jsem na sebe hrdá, že jsem to odcvičila vždy vše. Teď si občas vyberu nějaký díl, když nemám na cvičení tolik času.

kristynahn
16. říj 2016

@ababunk Děkuji, bylo to neplánované, já jsem spíš dost v šoku a mám strach jak to zvládnu☹ Cvičení jsem právě našla náhodou, je to celý cvičební program od Jill, na 12 týdnů, cvíčí se 6x týdně 1den posilování 1, 2 den posilování 2, 3 den cardio, 4 den posilování 1,5 den posilování 2, 6 den cardio. dva týdny se jede posilování 1 a2, pak další dva týdny 3 a 4 atd.. Jako je to mazce, přišlo mi to ještě těžší než hardbody🙂 tady je odkaz na první posilovaní video

https://www.youtube.com/watch?v=969ZzFyHqhA
kristynahn
16. říj 2016

@xvitk101 právě mě ten program hrozně nadchl a tak nějak mi bylo hrozně líto, že musím přestat. teď když jsem ale nad tím přemýšleta, tak jsem si říkala, že bych možná nemusela. fakt jsem se potom cítila skvěle, kondice, síla všechno se zlepšilo...

broskvicka6791
16. říj 2016

Ty kráso, ženy, já jsem proti Vám se cvičením úplná lemra...
Navíc jsem si dnes při uklízení hnulo s kotníkem a docela to bolí:/(. Tak teď zas nemůžu cvičit, hergot!

ababunk
16. říj 2016

@kristynahn dá se to někde koupit jako celek?

ababunk
16. říj 2016

@broskvicka6791 ženo 😀 cvičení s Jill je prostě bomba.....

broskvicka6791
16. říj 2016

@ababunk to souhlasím🙂

zuhur
16. říj 2016

Teda děvčata, klobouk dolů. Já sice stále cvičím - Jill nebo si jdu zaběhntou 4,5 - 5km, ale to jídlo jsem poslední dobou fakt flákala. Dneska jsem si říkala, že si večer dám už pozor. No a nepřišel kamarád, že měli doma zabijačku? No, tak halt zítra budu muset hodně cvičit......

Strana