icon

Jak vybrat šaty pro rychlou svatbu v těhotenství?

24. zář 2025

Chceme se s přítelem na rychlo vzít. Ani ne tak, že toužíme po hezkém dni, ale čekáme spolu mimčo apod. Nehodláme dělat hostinu, jen pouze obřad se svědky a popř. pozvat rodinu na oběd. Je nutné mít šaty? Jsem v 6.tém měsíci a úplně ani to nechci shánět.😀 A ještě. Máte některá stříbrné prstýnky pozlacené? Drží to pozlacení? Děkuji

zuzkasim
24. zář 2025

Na takové svatbě jsem byla nedávno za svědka. Oblečení můžeš mít jaké chceš, mamka měla šaty, které pak vynosí i na jiné příležitosti, nevlastní taťka košili a kalhoty. Prstýnky měli z nějakého polodrahokamu jen kroužky, aby něco bylo. Stálo je to asi 150Kč, nevlastní taťka žádný prstýnek nosit nebude, mamka si pak koupí nějaký, který se jí bude líbit, nebude to jen kroužek. Po odpoledním obřadu jsme šli jen na kafe a zákusek. Jak drží pozlacení netuším.

autor
24. zář 2025

Super. Já nakonec koukám i na něco obyč na vintedu. Nám jde spíš o ten papír. Vlastně ani nemám zapotřebí nechávat statisíce za jeden den a abych především udělala šťastný ostatní.

inah91
24. zář 2025

Máme to v plánu stejně, prstýnky žádné nebudeme mít, šaty/ oblek si vezmeme nějaké ze skříně, jen prostě pěkné oblečení, nic víc, nejlepší by pro nás bylo i svědci z radnice ale to prý už nejde...

hennrietta
24. zář 2025

Podobnou jsem měla. Málem jsme šli v civilu. 😂
Měla jsem bílé šaty ke kolenům.

evculinda
24. zář 2025

@anonym_autor objednala jsem na ZOOT.cz krásné těhotenské společenské šaty za pár korun

evculinda
24. zář 2025

@anonym_autor kdybychom věděli, že není podmínka mít prstýnky, ušetřili bychom 20 000,-

zuzkasim
24. zář 2025

Přesně tak, není potřeba nic extra, naši spolu žili už spoustu let, jen to udělali oficiálně. Mamka si na stará kolena už ani jméno měnit nechtěla😂 Na kvalitu vztahu ta sláva vliv nemá.

kleio
24. zář 2025

Můžeš mít klidně nějaké hezké letní šaty pro těhotné, ty se seženou snadno na internetu. My máme hezké ale levné stříbrné prstýnky jen pro tu symboliku, protože jsme věděli, že je nebudeme pořád nosit.

konidana
24. zář 2025

Nekolik kamaradu melo svatbu na urade jen se svedky , vsichni uplne v civilu. Vsichni dziny (a triko/polotriko/kosile) vcetne nevesty.

Nase prstynky ja jsem mela zlaty, manzel pozlaceny stribrny. Vedeli jsme oba, ze on ho stejne nebude nosit a nenosil. Takze pozlaceni v krabicce drzi uplne v pohode🤣

konidana
24. zář 2025

Muz chtel jen prstynky z travy (fakt upletene ze stebel travy), ale ja chtela proste normalni, co budu nosit. Nakonec jsme meli oboje

mia_von_prag
Odpověď byla odstraněná
mia_von_prag
26. zář 2025

A prstýnky doporučuji z chirurgické ocele. Jsou hezké a nepotřebují žádnou péči. Stříbrné rychle zčernají.

nellinka123
Odpověď byla odstraněná
elesse
26. zář 2025

Pozlaceni nedrzi, jestli jde o penize, klidne bych nechala prstynky na nekdy pozdeji…

ninive211
26. zář 2025

Co se týče šatů, vzala bych nějaké, které bys případně mohla využít i někdy později (nějaký volnější střih)...teda pokud nemáš fakt obr břicho už v tom 6.měsíci. Vzhledem k tomu, že by to jinak bylo na jedno použití, tak bych do toho asi nějak extra neinvestovala. Ale zase třeba jak někdo píše, že ženich i nevěsta byli totálně v civilu oba v džínách, triku, to mi zase přijde jako blbý, pořád je to svatba, nějaký formální obřad. Možná z toho budete mít chtít aspoň jednu, dvě fotky...

dashyyy
26. zář 2025
@mia_von_prag

A prstýnky doporučuji z chirurgické ocele. Jsou hezké a nepotřebují žádnou péči. Stříbrné rychle zčernají.

@mia_von_prag já chirurgickou úplně nedoporučuji zvlášť pokud se budou nosit a pracuje se rukama.. manžel kvůli němu přišel o prst, už bychom do toho znovu nešli :-/ a nebyl úplně výjimka, těch případů je mrak a bohužel ta chirurgická fakt drží jako svině, řezali to až hasiči v nemocnici

Zažila jsem svatbu úplně bez prstýnků, měli místo toho náramky, taky to bylo super.
Můj tatík měl džínovou svatbu, taky jen svědci (děti) a oni dva, taky to bylo super. Hlavně, aby ses cítila dobře 😉

autor
26. zář 2025

Moc děkuji všem za rady. ❤️

nellinka123
26. zář 2025

Takže mi smazali odpověď 🙄 nevím, zda jsi ji stihla, či nikoliv.
Na šaty bych koukla na zakázaném bazaru, je jich tam spoustu a případně bych poprosila o lepší proměření (přeci jen v těhotenství jsou kolikrát změny v oblasti břicha a hrudníku rychlé). Pokud by to byly těhotenské šaty, zase bych je tam zkusila i prodat dál, případně je někde swapnout.
Prstýnky doporučuji titan, manžel tedy snubák nosí sporadicky, což jsem tak nějak předpokládala, já ho nosím denně a je stále pěkný, dost lidí si ze začátku myslelo, že je to bílé zlato, nebo minimálně jeho kombinace. Stříbro jsem nechtěla, je to měkčí kov a tím pádem je tam snazší poškození.
Ať dobře vyberete a svatba se vydaří 😉

prvomamka
26. zář 2025

Za jeden den utrácet nechcete ale prstýnky budete mít přeci celý život. Pozlaceni na prstynku rozhodně ne, to vydrží tak měsíc. Chirurgická ocel je nebezpečná při práci. Šaty se dají sehnat pěkné jednoduché těhotenske i za pár stovek.

takaya
28. zář 2025

@anonym_autor ahoj, ja jsem objednavala saty z online “spolecenske saty martina” za par korun, vdavala jsem se take tehotna, prstynky jsme si koupili z wolframu a nase svatba byla o 4 lidech (my a svedci) a bylo to super. Pak jsme si dosli na obed a svatba takto byla nejlepsi rozhodnuti. Dooslavili jsme to s rodinou v lete (brali jsme se v listopadu)..

jannym
28. zář 2025

Cokoliv do ceho se vlezes a citis se v tom dobre, vdavala jsem se v 7 mesici na dusicky, mela jsem tmave sede saty s trpitkatymi efekty, prstynky mame z chirurgicke ocely, zlato nenosim, chteli jsme z wolframu, ale objednavka nedorazila, tam jsme jeste tyden pred svatbou schanely nahradni