Svatba bez obřadu - kdo to měl taky tak?

sraffie
6. únor 2019

Ahoj, holky. Bral se tady někdo bez obřadu? Já na takové věci nejsem akorát mě to stresuje :D představuji si svatbu tak že dojdeme na matriku spolu se svědky něco podepíšeme, dáme si prsteny a jdeme pryč :D dále bych chtěla pak samozřejmě aspoň pozvat rodinu někam na oběd takže přemýšlím jak vypadá takové oznámení/pozvánka na oběd kde se oslaví novomanželé?

malinkaelinka
6. únor 2019

Já moc na různé tyjátry taky nejsem, když jsme byli na matrice rezervovat svatby, tak jsem se ptala, jestli to bude nějaký sáhodlouhý proslov nebo jen něco stručného a šup pryč a paní se koukla, který oddávající na nás vychází a říkala, že se nemáme bát, že to bude rychlé. A bylo, během deseti minut bylo po všem, pár slov na úvod, výměna prstýnků, pusa, matrikářka nám dala oddací list a šli jsme. Taky jsme pak šli na oběd a pak k nám domů posedět (rodiče, sourozenci, svědci), vyloženě pozvánku jsme nedělali, všem jsme to zavolali a pak ještě asi týden před jsme ve Wordu vytvořily písemné instrukce, v kolik mají kde být, co na sebe a jak to odpoledne plánujeme. Tchýně je trochu zmatkařka, tak aby to nepopletla a tchán má zase rád, když je všude jasně daný program, takže hlavně kvůli nim.

ines76
6. únor 2019

Jedna kolegyně se vzala taky takhle bez obřadu, pak měli naplánovanou velkou oslavu narozenin s a tam to oznámili a byla z toho teda oslava tý svatby. Toto lze použít v případě, že svatbu "tajíte". Sama jsem měla svatbu jen se svědky, ale nedržela jsem to předem v tajnosti a kdekdo z rodiny nebo z přátel se snažil "pozvat"(=vnutit) i na ten minimální obřad a nebylo to úplně příjemné.

katushenka
6. únor 2019

Já jsem se tak vdávala...žádný oznámení, prostě jsme šli jen na radnici, sestra byla svědek ... a pak až byla vhodná chvíle jsme to řekli rodičům a známým. Se ségrou a druhým svědkem jsme šli na obídek a to je vše.... pro mě ideální. Raději si místo šatů a všech těch obštrukcí dám peníze na pěknou dovču nebo na dodělání domečku.... 🙂

syrinxka
6. únor 2019

My se takhle budeme brát teď v sobotu. Chtěli jsme jen dojít se svedkama to podepsat ale bez toho obřadu to tady prej nejde,ame že budou strucni 🙂 řekli jsme to jen rodičům a ti se ani jedni nechtějí účastnit tak to máme jednoduchý, pocitam že do hodiny nejvýš budeme doma. Pro nejbližší máme připraveno oznámení že jsme se vzali. Jinak focení, případně oslava v kruhu rodinném jsou plánovaný na léto. Fotky chceme spíš jen rodinné než svatební.

puhelin
6. únor 2019

My jsme civilni obrad nemeli, ale prislo mi, ze kde jsme pribuznym nebo kamaradum byli na civilnim obrade, tam to bylo za 10 minut hotove i s podpisy. Protoze uz se tam stridala dalsi skupina.

cuuza
6. únor 2019

Civilní obřady jsou opravdu rychle, v zásadě jen řeknou jména zeptají se, jestli souhlasí. Nejdelší je nástup, ten je ale nepovinný a pak gratulace. Takže bych se toho vůbec nebala. Kamarádka měla svatbu s 30 hosty a za 15 minut už jsme byli venku.

martaskaaa
7. únor 2019

Muzu se zeptat, kdyz jsem rozvedená a mela bych znovu svatbu,muzu mít stejneho svedka jako na te prvni? 😃

cilkat
7. únor 2019

Já mám dojem, že aby vám mohli dát podepsat ten papír, tak musí "ověřit", že tam jste dobrovolně, chcete se vzít, znáte svůj zdravotní a fynanční stav... a možná jsou i povinni vás o něčem poučit.... (tj provést tu civilní formu "obřadu" a bez ní to nejde) Běžně jim to fakt trvá tech cca 10 minut... což ale vpodstatě trvá i vyřízení tramvajenky... Musít mít s sebou svědky a nejsem si jistá, nakolik jsou povinné prstýnky (ale myslím, že ne)... tým povinosti hasnou. Jakékoli další oslavy jsou na vás

zuzineckah
7. únor 2019

@martaskaaa rozhodně nemusíš

martaskaaa
7. únor 2019

@zuzineckah me zajima jestli muzu si vzit zas tu stejnou osobu 😃

cilkat
7. únor 2019

@martaskaaa Dokonce i toho samého manžela :-P. Svědky vlastně nikdo nesleduje - musej tam bejt a musej bejt svéprávní, jinak je to úplně jedno (tj ano,můžeš. nic jak "už jednou použitý" tady neplatí.)

zuzineckah
7. únor 2019

@martaskaaa samozřejmě 😉

martaskaaa
7. únor 2019

@cilkat JEN TO NE!! (Toho stejneho)😂

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
hajanik
11. únor 2019

@ter
My měli svatbu bez prstýnků, takže rozhodně povinné nejsou 😀

@sraffie
Na matrice nahlásíte, že chcete "právní formu" je to obřad pouze s povinnými náležitostmi, nic navíc. Myslím, že to netrvalo ani 5 minut 😉

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz