icon

Tipy na prsteny z oceli, titanu a wolframu v Plzni

5. srp 2024

Dobrý den, hned na začátek se omlouvám za anonym, svatba bude tajná a vzhledem k tomu, že tu mám i kolegyně z práce, tak jdu s dotazem raději jako anonym.
Vybíráme prstýnky a rádi bychom cenu do max 8000,- za oba, což se v bílém zlatě nechytáme. Koukám tedy po oceli, titanu a wolframu. Máte někdo takový prstýnek? Jaký je třeba po 5, 10 letech nošení? U stříbra hodně čtu, že se jedná o měkký kov, který se snadno poškrábe, takže to raději rovnou vynecháváme.
Případně máte typ, kde v Plzni vybrat prsteny z titanu, wolframu, ...?
Děkuji za odpovědi 🌞

Strana
z2
michaela666
6. srp 2024

Máme z damascenské ocely s jemně vyleptáným vzorem už sedmým rokem a spokojenost. Nosím ho celou dobu a pořád krásný a bez poškození.
Manžel je teda dělal s kamarády sám, ale vím že i spousta kovářů je nabízí ( mnohdy i s možností spolupráce partnerů přímo u výroby).

autor
6. srp 2024

@aneta15 trochu si pohrávám s myšlenkou to udělat také tak. Viděla bych to na hladký právě u muže, což by neměl být problém v té oceli sehnat a s bílým zlatem pro mě, ale i tak se mi nechce za jeden prsten pro mě ze zlata dávat tolik 😀 jsem fakt nerozhodná, naštěstí mám ještě trochu čas, ale potom to bude rychlovka s výběrem tedy.

autor
6. srp 2024

@kakba přesně tak to mám já. Nechce se mi dávat plno peněz za jeden pár prstýnků, když zrovna ta ocel je poměrně pěkná a za hezkou cenu.

autor
6. srp 2024

@lenkalubina a drží zatím dobře? Jako je mi jasné, že třeba po 5 letech nebude stejně krásný a lesklý, jako když si ho přinesu z prodejny domů.

autor
6. srp 2024

@queenp já na Rýdla koukala jen chviličku, má prsteny hezké, ale docela dost drahé. Dávat 30 000,- a více za jeden pár prstýnků se nám vůbec nechce. Jako ne, že bychom na to neměli, ale umím si představit ty peníze utratit jinak. Navíc muž do teď nikdy žádný prsten, naušnici nenosil, takže je mi jasné, že na snubák si bude dlouho zvykat a často si ho ani nevezme. I když říká, že ho nosit bude 😀

autor
6. srp 2024

@hasara33 super, to ráda slyším a moc děkuji i za typ ☺️ nad Brilasem uvažuji nejvíce, podle jejich stránek mám i pár kousků z oceli uložených. Ještě jsem našla jednoho pána z Božkova, s malou výrobou v oceli a možná bychom zkusili ještě i jeho 🙂

efa1
6. srp 2024

Máme z titanu, od roku 2016 a vypadají pořád pěkně. Celkem nás tenkrát vyšly max.na 3 tisíce.

veru181
6. srp 2024

Máme jednoduché prstýnky z wolframu a po osmi letech nevidím změnu. Jediná nevýhoda je, že se nedá měnit velikost a jsou křehké, takže při pádu na tvrdou zem mohou prasknout. Bohužel můj paradoxně přežil několik pádů a teď nedávno praskl ve dvou místech, když mi na něj spadla keramická miska (ale na navlečený na prstu, tak to moc nechápu). Na druhou stranu, cena je tak příznivá, že nebyl problém objednat nový.

95newmommy2020
6. srp 2024

My jsme měli hodně lowcost svatbu, nechtěla jsem za ni vůbec utrácet. 😁 my máme už 5 let za sebou. Manžel má prstýnek z Wolframu z Číny za 450 KČ plus 500 rytí. Já mám prstýnek za 900 Kč a materiál nevím. 😁

autor
6. srp 2024

@veru181 ano, to jsem četla a díky tomu už tedy wolfram brát nebudeme, tedy ne jen díky tomu, ale prý je tmavší a těžší, tak je tam více faktorů.

veru181
6. srp 2024

Chápu, měli jsme vlastně ve hře všechny tři materiály co vy 🙂. Nám zase převážily výhody, ale to samozřejmě záleží na preferencích 🙂. Kdyžtak jsme teď ten nový objednávali z e-shopu https://ok-snubniprsteny.cz a byli jsme spokojení (mají dobré ceny i u dalších materiálů).

marketa11112
6. srp 2024

Máme prstNk z chirurgické oceli . Oba jako nové..nenosime je. 🙂. U nás byla na prvním místě cena. Věděli jsme, že to takto dopadne.

kackabis
7. srp 2024

@kelerub vidíte, já jsem dostala ze žlutého zlata za prvního syna a po každodenním nošení už je poloviční a ohnutý. Za druhého syna jsem dostala další zlatý prsten a po roce nošení jde taky vidět že se na spodní straně trochu ztenčil. Přívěsek ze žlutého zlata taky, po 6letech celodenního nošení sešoupané poutko tak, že se utrhl.. rozhodně nejsem odpůrce žlutého zlata, nosím ho ráda a denně, prakticky nenosim nic jiného, kromě snubáku. Ale je rozdíl si koupit/dostat zlatý prsten za 6-7tis nebo kupovat snubáky za 30, když třeba u té oceli zdobené zlatým pruhem to není ani poznat a cena a odolnost jsou za mě nesrovnatelné... Jen předávám svojí zkušenost, samozřejmě je to na každém 🤷 🙂

lenkalubina
8. srp 2024

Nosím ho pořád. Je jasné,že není úplně jako nový,ale kupodivu je pořád krásný. A to jsem kadeřnice a ani v práci ho nesundavam. A to dostává zabrat🤣

ester_ka
8. srp 2024

Ještě poradím... nemáte doma či v rodině zlomky zlata? Zbylá náušnice z páru, přetrhaný řetízek,atd. Nám ve zlatnictví vykoupili a prsteny tak vyšly na polovinu ceny...a ani nemusela být konkrétní barva zlata, v jaké jsme chtěli prsteny...

autor
9. srp 2024

@ester_ka jo, tak to měla před pár lety kolegyně, prý jim tak prstýnky vyšly za fajn cenu. Děkuji za typ 🙂
My doma zlato bohužel nemáme, já mám tedy jedny zlaté naušnice, které mi koupil můj děda když jsem byla malá, ale jsou v páru a schované, jiné zlato jsem nikdy nenosila, v podstatě od puberty jsem měla jen stříbro/ocel. Přítel po rodičích nemá nic.
Ale tedy naši mají své snubní prsteny zlaté a myslím, že někde byl i takový obyč prsten - kroužek. Moji rodiče snubáky nenosí co si je pamatuji, tak tam by to možná vyšlo 🤔 ovšem ještě úplně nevíme, zda bude svatba teď na podzim a chtěli jsme jim to oznámit až pár týdnů předem 😀 což nevím, jestli třeba za 2-3 týdny by to zvládl udělat zlatník.

melanitta
9. srp 2024

Máme 10 let ocelové od Kubíka z Božkova (https://www.e-prsteny.cz/cz). Nenosíme pořád, ale jsou v pohodě.

zaludova
9. srp 2024

Jako zrovna prstýnky nejsou něco, na čem bych šetřila. Když si vezmu za jaké blbosti jsou lidi ochotní utratit na svatbu peníze a pak šetří na prstenech. Jasně, pokud víte, že ho chlap nebude nosit, tak mu stačí stříbrný, ale pokud vy nechcete zlatý jen kvůli penězům, tak bych zrovna tuhle položku přehodnotila...Je to něco, co budete mít, když to dobře půjde 24/7 na sobě do konce života. Může to být i krásná památka na vás pro vaše děti. Malé drobné, žádné sousoší s jelenem, navíc zlato/diamanty neztratí v čase hodnotu, takže je to trošku i investice, když na to přijde...

swan42
9. srp 2024

Mame titan a maximalni spokojenost. Drzi barvu uz skoro 10 let a uz jsme i zvetsovali ( o 1-2 velikosti to jde v pohode).
Poskrabani umerne aktivite, kaminky nemame.
S cenou uz hotovych nevim, meli jsme na zakazku asi za 17 000.

fire85
9. srp 2024

@dandaa chirurgick ocel není ošklivá, bohužel.se nedá upravit. Mě musel hasič řezat flexou, a teď mám prstýnek z bílého zlata, bohužel z chir. Oceli mi nebyly nikde schopni udělat prstýnek z rytinou...nechapu.

zet83
9. srp 2024

Ja mam titan, manzel stribro. Zaprve kvuli bezpecnosti, zadruhe velikost 77 nebylo moc moznosti. Od svatby mame pozitri teprve mesic, tak hodnotit nemohu, ale zatim nelituji.

autor
10. srp 2024

@zaludova díky i za tento pohled. Nicméně budeme mít nejspíš dost low cost svatbu, zřejmě jen se svědky (a děti k tomu), takže za zbytečnosti na svatbu fakt utrácet nebudeme. Mám "předvybrané" pár typů snubních prstýnků v oceli pro oba, kde nejlevnější je za 5000 a nejdražší tuším necelých 7000. Takže i tak to bude u nás největší položka na svatbě 😀 pokud někdo zlato nosí a ví, že ho nosit bude, má k tomu vztah atd, tak to beru. Zároveň teď tady vidím, že i spousta jiných holek zde má ocel/titan/stříbro a jsou spokojené 🙂

autor
10. srp 2024

@melanitta super 🤗 tohoto pána mám nejspíš definitivně vybraného, na konci srpna mu chci volat, jestli je reálné si u něj vybrat na živo.
Mohu poprosit, zda by bylo možné prstýnek vyfotit? Ráda bych se koukla, jak vypadá práce od něj po 10 letech. Tedy jestli nevadí 😉

melanitta
10. srp 2024

Líp to asi nevyfotím, lesk je trošku zmatnělý (ale myslím že Kubík říkal že to jde vyleštit), ale nic co by nám vadilo

autor
10. srp 2024

@melanitta moc děkuji 🙂 a musím říct, že po 10 letech vypadají opravdu hezky ☺️ pro přítele bude myslím hladký také ideální, tak věřím, že budeme spokojení ☺️

Strana
z2