Může za obezitu dětí rodina?
Někdy vídám (a pozastavuju se nad tím), že rodina v nákupáku valí plný koš pochutin, sladkého pití, prostě šíleností, a a všichni ti lidé jsou oplácaní, nechci je nějak shazovat, to ne, ale prostě má to souvislost?
kolikrat jedu do nakupaku a vidim uz otyle deti jak se cpou s rodicema v mekaci...tak odkud by to asi bylo?
Samozřejmě to souvislost má.Na druhou stranu mám kolem sebe rodiny normálně se stravující,nikdo není obézní a už od mala mají děti,které jsou při chuti.Omezuji jim sladkosti i sladké pití,mají pohybové kroužky a už od skolkoveho veku jsou ty deti až tlusté.Je videt,ze maji “porad hlad”,snědí kopce zeleniny,těstovin,obložených chlebu.Snad kolem puberty aspon rychle vyrostou 😉.
Dobra sonda do stravovacích návyků a žravosti lidi je na dovolených all inclusive 😏.
Další anonymní diskuze. Možná by bylo lepší na ně přestat reagovat.
@betelgeuzz už jsem to tu psala - anonymní diskuze bych prostě zrušila. Však má-li někdo něco choulostivého, může svůj dotaz položit anonymně do poradny, tam dostane odpověď od odborníka a je vymalováno. V diskuzích to rozhodně není užitečný nástroj. Včera došla anonymní diskuze až do takového absurdna, že si autorka zřídila nový profil a sama sobě napsala dlouhosáhlou odpověď, aniž by si uvědomila, jak absurdní a průhledné to je...
A jsou taky lidi, co si nakupují pochutiny, i s dětmi se cpou mekáčem, ale postavy mají normální. A víš proč? Protože mají pohyb, a necpou se tím od rána do večera.
@betelgeuzz už jsem to tu psala - anonymní diskuze bych prostě zrušila. Však má-li někdo něco choulostivého, může svůj dotaz položit anonymně do poradny, tam dostane odpověď od odborníka a je vymalováno. V diskuzích to rozhodně není užitečný nástroj. Včera došla anonymní diskuze až do takového absurdna, že si autorka zřídila nový profil a sama sobě napsala dlouhosáhlou odpověď, aniž by si uvědomila, jak absurdní a průhledné to je...
@miryp hlavně se to teď rozmohlo. Každý den minimálně jedna na nějaké kontroverzní téma.
Ani bych se nedivila, kdyby to zakládal někdo z Koníku, jinak se to tu moc nehýbe.
@miryp ktera diskuze? Ja chci neco nenarocneho na cteni k obedu :D
@miryp jooo která, potřebuju něco jednoduššího k odpočinku 😄
@miryp jooo která, potřebuju něco jednoduššího k odpočinku 😄
@tereza0111
@te_reza
😀 holky to je pohádka na pokračování. Nejprve to autorka psala z pohledu nespokojené matky, jejíž dcera si odmítá pořídit nemovitost a rodina to dává autorce sežrat; pak to psala z pohledu dcery, která si stýskala, že asi nikdy nebude mít vlastní bydlení, zatímco všichni příbuzní mají vše a ona si v rodině připadá jako odpad, no a v mnou uváděné diskuzi je pokračování, kdy chybějící nemovitost vadí kamarádce, která autorkou pohrdá 🙈 Poslední verzi příběhu naleznete zde https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/jak-vyresit-pratelstvi-ovlivnene-pohrdanim-kvuli-bydleni/?page=2#post-81405774
U vetsiny to tak bohužel je. Jsou i vyjimky kde za obezitu u ditete muze jeho zdravotni stav, ale pokud vidis stopadesatikilovyho tatika, stokilovou maminku a padesatikilovyho chlapecka tak za to muze z 20%genetika a z 80% stravovaci navyky rodiny.
Samozřejmě to souvislost má.Na druhou stranu mám kolem sebe rodiny normálně se stravující,nikdo není obézní a už od mala mají děti,které jsou při chuti.Omezuji jim sladkosti i sladké pití,mají pohybové kroužky a už od skolkoveho veku jsou ty deti až tlusté.Je videt,ze maji “porad hlad”,snědí kopce zeleniny,těstovin,obložených chlebu.Snad kolem puberty aspon rychle vyrostou 😉.
Dobra sonda do stravovacích návyků a žravosti lidi je na dovolených all inclusive 😏.
@berynka u all inclusive zerou i ti co normalne nezerou 😅 jinak moje nejmladsi ma typ postavy (mala a siroka kostra) a jeste ji chtna zasadne jen sladky, ze jednou bude mit sklon k obezite jako jeji tatinek, ten byl jako dite tlustej, v puberte vyrostl tak vypadal normalne ale ted je zase tlustej, vlastne je tlustej vetsinu zivota. Malou lituju, bude mit narocny se svou postavou aby tlusta nebyla.
@tereza0111
@te_reza
😀 holky to je pohádka na pokračování. Nejprve to autorka psala z pohledu nespokojené matky, jejíž dcera si odmítá pořídit nemovitost a rodina to dává autorce sežrat; pak to psala z pohledu dcery, která si stýskala, že asi nikdy nebude mít vlastní bydlení, zatímco všichni příbuzní mají vše a ona si v rodině připadá jako odpad, no a v mnou uváděné diskuzi je pokračování, kdy chybějící nemovitost vadí kamarádce, která autorkou pohrdá 🙈 Poslední verzi příběhu naleznete zde
@miryp super diky! :D tu mam rada, ty predchozi diskuze si pamatuju
@berynka u all inclusive zerou i ti co normalne nezerou 😅 jinak moje nejmladsi ma typ postavy (mala a siroka kostra) a jeste ji chtna zasadne jen sladky, ze jednou bude mit sklon k obezite jako jeji tatinek, ten byl jako dite tlustej, v puberte vyrostl tak vypadal normalne ale ted je zase tlustej, vlastne je tlustej vetsinu zivota. Malou lituju, bude mit narocny se svou postavou aby tlusta nebyla.
@martinka_33 To taky není pravda. Já bych spíš naopak řekla, že u all in jím vlastně lépe a rozmanitěji než doma. Já mám prostě záklopku, nesežeru toho najednou víc jen proto, že můžu. Ale dám si od každého trochu a mám tu stravu pestřejší. Doma jsem na to moc líná ...
Jsem si vzpomnela na kamarada, kdy v obchode se jeho dite zeptalo, proc je ta pani tak tlusta a on odpovedel, ze moc zere. 😀
Takhle v 99% je to rozezranost a lenost. V 1% verim, ze je zpusobeno nemoci.
Určitě to může mít souvislost. Často jde o zvyk nebo pohodlnost, rychlé občerstvení, sladkosti a sladké nápoje sú ľahko dostupné a lákavé, hlavne keď je stres alebo málo času.
Jsem si vzpomnela na kamarada, kdy v obchode se jeho dite zeptalo, proc je ta pani tak tlusta a on odpovedel, ze moc zere. 😀
@kakba a to řekl i před tou paní? 😀 Moje dcera měla takovou otázku na slečnu před námi ve frontě na záchody na koupališti. Trochu jsem se bála, že mě slečna prohodí zdí, podle jejího výrazu. 😄 Mladá holka přitom, ale 120 kilo měla určitě. Děti jsou upřímné. Když se holky prvně setkali s pánem, co neměl nohu, tak taky chrlily milion otázek. S obezitou je to to samé pro děti. Zajímá je, proč ten člověk vypadá jinak. 🙂
@kakba a to řekl i před tou paní? 😀 Moje dcera měla takovou otázku na slečnu před námi ve frontě na záchody na koupališti. Trochu jsem se bála, že mě slečna prohodí zdí, podle jejího výrazu. 😄 Mladá holka přitom, ale 120 kilo měla určitě. Děti jsou upřímné. Když se holky prvně setkali s pánem, co neměl nohu, tak taky chrlily milion otázek. S obezitou je to to samé pro děti. Zajímá je, proč ten člověk vypadá jinak. 🙂
@cherie24 @kakba @cherie24 - tady mate navod, kdyz vas neumeli vychovat rodice a musi to delat cizi pani z internetu.
"Někteří lidé jsou tlustí, jiní hubení, protože každý má jiné tělo. Někdo třeba jí hodně a nepřibírá, jiný přibírá snadno. Záleží to na tom, jak tělo funguje, jak se člověk hýbe, co jí, ale taky třeba na tom, co zdědil po rodičích a jaké má zdraví. Je to jako s barvou očí nebo výškou. Každý jsme jiný a to je v pořádku."
@kakba rozežranost může mít ale i hlubší význam - psychiku
@te_reza řekla bych, že naprostá většina morbidně obézních má problém s psychikou, kořenící v mládí.. viz třeba extrémní proměny.. mám blízkou příbuznou po bajpasu žaludku, krásná, chytrá ženská s rozjebanou hlavou od vlastního otce..
@cherie24 @kakba @cherie24 - tady mate navod, kdyz vas neumeli vychovat rodice a musi to delat cizi pani z internetu.
"Někteří lidé jsou tlustí, jiní hubení, protože každý má jiné tělo. Někdo třeba jí hodně a nepřibírá, jiný přibírá snadno. Záleží to na tom, jak tělo funguje, jak se člověk hýbe, co jí, ale taky třeba na tom, co zdědil po rodičích a jaké má zdraví. Je to jako s barvou očí nebo výškou. Každý jsme jiný a to je v pořádku."
@ai30 když mě neuměli rodiče vychovat? Co to je za reakci? Já vím, že jsou lidé, kteří mají k obezitě sklony. Soucítím s tím, že to mají o dost těžší než jiní a opravdu mi je to líto. Ale taky jsem vyloženě alergická na lidi, kteří tvrdí, že jsou nemocní a za jejich obezitu může zdravotní problém, zatímco žerou jak prokopnutí a neumí si říct ne. A ještě k tomuto životnímu stylu vedou děti, které se nemůžou bránit. Jako taky bych chtěla denně jíst hranolky a každý večer si rozdělat brambůrky u televize. Taky mám nervy a neměla jsem lehký život, to opravdu ne, ale umím se nad svým chováním zamyslet a vážím si svého zdraví natolik, abych si to odřekla. A 4 lete dítě se prostě zeptá na to, co vidí. To není o špatné výchově, ale o zvědavosti malého dítěte.
Hele, mam v okoli dve zeny s velkou nadvahou - jedne se zblaznily hormony v menopauze a zacala pribirat i ze vzduchu, spoustu let reseni a diet k nicemu nebylo, ted uz to vzdala, neji nezdrave, ale uz nepocita kalorie z kazde redkvicky a smirila se s tim, ze tu vahu neshodi. Pro druhou je prejidani formou sebeposkozovani jako nasledek dlouholeteho sexualniho zneuzivani v detstvi. Kdybych slysela nejake dementy, jak jejich postavu detem komentuji tim, ze 'zerou', prohodila bych je stenou sama.
@ai30 bejt tlustej v pořádku urcite neni, obezita je nemoc, nemoc je potřeba léčit, ideálně. Ale chapu, ze nekdo k tomu léčení nema dostatek prostoru a možností.
@kakba kdyz jsem dokazala zhubnout i ja (a ze mam tisic duvodu proc mam geneticky a hormonalne a ze stresu dispozici byt tlustá), pak mas asi pravdu. Jen se musim smirit s tim, ze me to stoji cas (cviceni), usili (cviceni) a spouuuustu odrikani.
@ai30 když mě neuměli rodiče vychovat? Co to je za reakci? Já vím, že jsou lidé, kteří mají k obezitě sklony. Soucítím s tím, že to mají o dost těžší než jiní a opravdu mi je to líto. Ale taky jsem vyloženě alergická na lidi, kteří tvrdí, že jsou nemocní a za jejich obezitu může zdravotní problém, zatímco žerou jak prokopnutí a neumí si říct ne. A ještě k tomuto životnímu stylu vedou děti, které se nemůžou bránit. Jako taky bych chtěla denně jíst hranolky a každý večer si rozdělat brambůrky u televize. Taky mám nervy a neměla jsem lehký život, to opravdu ne, ale umím se nad svým chováním zamyslet a vážím si svého zdraví natolik, abych si to odřekla. A 4 lete dítě se prostě zeptá na to, co vidí. To není o špatné výchově, ale o zvědavosti malého dítěte.
@cherie24 A podle ceho poznas lidi, kteri jsou nemocni a ty, kteri se na to jen vymlouvaji?
@te_reza řekla bych, že naprostá většina morbidně obézních má problém s psychikou, kořenící v mládí.. viz třeba extrémní proměny.. mám blízkou příbuznou po bajpasu žaludku, krásná, chytrá ženská s rozjebanou hlavou od vlastního otce..
@dashyyy díky těm proměnám jsem si uvědomila, že hodně na váze udělá hlava. Ale to se nenosí. Prostě člověk žere jak prase a nazdar. Taky teď dlouhodobě žeru ze stresu a vím to.
@cherie24 A podle ceho poznas lidi, kteri jsou nemocni a ty, kteri se na to jen vymlouvaji?
@ai30 podle me nemoc je to v kazdem pripade, bud psychicka (vymlouvani) nebo fyzicka (hormony apod.). U deti je to ale hrozne složitý. Sama nevim co s ditetem ktery zatvrzele odmita jist normalni jidlo a jedlo by ke sladky a nezdravy? Nedat najist? Nedat to nezdravy? To se rovna skoro tomu nedat najist, protože to do ni nedostanu. Nechat vyhladovet a pak teda vezme za vdek i to co ji nechutna? 🤔
Ja se nedivim ze jeji tata byl jako dite tlustej, kdyz sa přiznáva ze mel s jidlem ty samy problemy a kdyz se k tomu prida fakt, ze byl vymodlenej jedinacek (takze mu maminka nechtela odpirat), pak to byl logicky důsledek.
@cherie24 nikdy nezapomenu na to,jak jsem byla na koupaku se synem byl tam mlady fitnes par ktery komentoval kde koho a jen tak mezi reci(sedeli jsme spolu u stolu u stanku s obcerstvenim) rekl: a tady mlada pani si taky rada nanda,ze? Ja tentkrat 65 kg a 5 mesic tehotenstvi! Tak jsem mu rekla,at jde do prdele,ze mlada pani je 5 mesicu tehotna. Sklapl.
Já si myslím, že ano. Protože pokud dítě není nemocné, což ve většině případů není, tak to má právě od rodičů. Vždyť oni se o něj starají a odpovídají za to, jak se stravuje, jak se pohybuje a tak dál.

co to ma byt za dotaz? rypani do obeznich lidi? Chces tleskanky ze ty to tak nedelas a souhlasne pokyvovani ze to je otresny? nebo jak tomu mame rozumnet?
Ne asi, samozrejme ze je to z zivota kteryx vedou. Pokud nekdo pije imrvere piti typu fanta a zazira to cokoladama a s prominutim podobnyho hovnama, tak asi nebude jako proutek, ze? Mozna tak 1 z 10 protoze ma v genecvh dobry spalovani. Ale zbytek populace samozrejme ze to maji z tech hruz co kupuji a nehybou se