icon

Chodítko ano nebo ne?

fiiif
22. bře 2017

Poprosim vas o vas vlastni nazor..choditko ano nebo ne?
Ja osobne jsem proti pritel ho chce..
Moc vam vsem dekuji za odpovedi a prosim bez hadek,nadavek a odsuzovani

Strana
z5
gry
23. bře 2017

@kafemaniak ani polohovací sedačku nedáš do lehu, jen do lehu celou nakloníš.

kafemaniak
23. bře 2017

@gry To asi nebylo na mě, ale snad logicky v lehu dítě nenakrmíš, tak na nakrmení se dají polohovací židle i autosedačky tolerovat. Ale řekla bych, že je to už mimo téma a není to důležitý. Já spíš jen reagovala na to, že tvrdíš, že většina maminek se o to, co je pro dítě zdravé nezajímá.
Já si troufám tvrdit, že už jich je díkybohu hodně...

guinea
23. bře 2017

@fiiif Poslední dvě stránky diskuze jsem nečetla, ale chci reagovat na argument tvého muže, že dítě v chodítku nespadne. Ono nemusí spadnout ani bez chodítka. Náš syn se začal opatrně stavět k nábytku, a hned si nacvičil, jak se pomalu zase dostat na kolínka a na zem. Pak pomalu obcházel nábytek, a zase si vyzkoušel, jestli to dá zpět na zem. Chodit se sám začal učit tak, že udělal nejdřív krok od gauče ke konferenčnímu stolku. A postupně si troufal dál. Spadnul jen párkrát, ale to už měl jistější chůzi a vždy to blylo jen proto, že schválně šlápnul na nějakou kulatější hračku. A rozhodně to nebyly žádné držkopády, většinou ani nekníknul. Naopak si myslím, že můžou padat děti, které jsou do chození nějak nucené, nenaučily se ho správně postupně samy.

gnozka
23. bře 2017

@gry taky jsem se o to zajímala nez se mala narodila . Takže nas je asi vic . A v mem okoli je také spousty maminek co se zabývají tim jak s dítětem spravne manipulovat . Jde totiz i o to ze správnou manipulaci je i dite o dost klidnější takže co by člověk neudelal pro dite a vlastne i pro sebe 🙂

stratilikova
23. bře 2017

@novamamina ono mať "vlastný názor" je v starostlivosti o dieťa často kontraproduktívne...my laici nemôžeme dávať náš osobný názor, založený na pár príkladoch z okolia, na úroveň vedeckých poznatkov či odporúčaní lekárov, ktorí sa danej problematike profesionálne venujú....

novamamina
23. bře 2017

@stratilikova Určitě, to souhlasím. Nicméně si myslím, že selský rozum je taky důležitý. Řídit se pouze odbornými články taky asi není uplně směrodatné.

kajalka
23. bře 2017

@fiiif I ohrádka může být kontraproduktivní, tráví-li v ní dítě dost času, z nedostatku prostoru na lezení a objevování se předčasně vertikalizuje u špruslí..

stratilikova
23. bře 2017

@novamamina samozrejme, ale kde je tá hranica? Prevláda určitý názor (lekári, odborníci i laická verejnosť), ale ja sa aj tak budem riadiť svojim selskym rozumom?
Ja osobne veľmi nemám rada takú tú mantru - "každá mama vie, čo je pre jej dieťa najlepšie"....Ja mám deti dve a bez hanby priznávam, že sa riadim mnohými inými názormi, odbornými aj laickymi, ktoré posúdim svojim sedliackym rozumom...Ale spoliehať sa len na svoj úsudok sa mnohokrát ukázalo ako nesprávne...Nemám skúsenosti so stovkami či tisíckami detí, iba s tými mojimi dvoma, a to nestačí....

novamamina
23. bře 2017

@stratilikova Máš na to stejný názor jako já. Já si vždycky přečtu co píše odborník, kouknu co píší ostatní maminy a z každého si kousek vyberu. Určitě není správné spoléhat se jen na svůj úsudek. Člověk nemá tolik zkušeností aby si byl jistý že nedělá nějakou blbost. Prostě a jednoduše: názor odborníka uznávám, ale nevěřím všemu, co mi řekne. A to je právě ten selský rozum, soudný člověk pozná, kde je hranice.

netopejr
23. bře 2017

@pajula123 Jsou deti, co chodi mezon10.-12.mes už plné samy, bez opory, bez choditka.... Vývoj ruzny, i u soirozencu ve stejných podmínkách.

babanci
23. bře 2017

To jsme nikdy neměli,ani v dobê,kdy to bylo běžné. Mám už tři dospělé děti a dvě vnučky. Proč je postavovat,pokud sami ještě nestojí?Nejlepší je nepomáhat,ať si sami určují ,na co už mají.

jipe
23. bře 2017

@gry také jsem si studovala, jak dítě správně nosit, chovat, polohovat... žádný učený z nebe nespadl a přišlo mi normální si nastuodvat věci, které nevím (nejsem fyzio, ani dětská dr., ..) Přiznávám, ve vajíčku občas dospával a na kočárek jsem ho asi 5x nacvakla, když spal a potřebovala jsem někde popojet kočárem

fiiif
autor
23. bře 2017

@guinea I padat se deti musi naucit ;)

mulusek
Odpověď byla odstraněná
kaja2016
23. bře 2017

@fiiif hele tak ve fazi, kdy dite treba samo pred sebou tlaci zidli, samo si do nej vleze a nebude v nem cely den, bych zdravym selskym rozumem rekla, ze je to proste jedna z dalsich hracek a je to OK. Ale to mas jako s kojenim a prirozenejma porodama, dneska je moda delat vse jak v praveku🙂

nafuka
23. bře 2017

chodítko není hračka, je to kurvítko pohybového aparátu.Měli by je přestat vyrábět.

ai30
23. bře 2017

@kaja2016 Kojeni je moda z praveku? 😀 No to me teda podrz 😂😂

lucykal
23. bře 2017

@kafemaniak Tak mě přijde autosedačka ne mc hygienická když ji člověk všude pokládá atd a navíc z toho čistit příkrm.

lucykal
23. bře 2017

@nafuka naprosto souhlasím.

terezapetrova
23. bře 2017

@gry já vůbec o ničem nepresvedcuju jen jsem naznačila, ze stačí chtít. Ze nejsou dveře do kuchyně to jediné chápu ale stále ve většině domácnosti myslím bývá ta dětská jídelní zidlicka s možnosti upoutání na krátkodobé "uvězněni"

gry
23. bře 2017

@kaja2016 s nazor na choditko souhlasim. S kojenim ne, dcera bude mit 28m a stale kojim.

brendamonique
23. bře 2017

Ahoj, napíšu ti to v krátkosti asi tak ... u prvního jsem nic podobného neměla - byl klidnější, vydrže v kuse dlouho spinkat, dalo se udělat co jsem potřebovala a bylo.
U druhého raracha, bych bez této "zázračné" věci neuvařila, ani neudělal žádnou jinou domácí práci, která zabírala více jak 5-10 min mého času. Damián byl a je hyperaktivista, který když se nenosil, ječel, ječel a stále jen ječel. To mé dítě doslova nesnášelo kočárek. V 5 měsících se plazil, v 6 lezl a v 9 ti měsících chodil. Od 5. měsíce byl v chodítku, když jsem potřebovala uvařit - vždy šup třebas na 10 min, pak zas ven, pak za nějakou chvilku zas a tak nějak se to vždy pytlíkovalo. Neříkám, že je to super, nejúžasnější věc na světě, ale kdyby to bylo tolik zdraví ohrožující, nevyrábělo by se. Hlavně když vidím, jak si starší v dospívání doku*** záda ergo batohem a taháním těžkých učebnic do školy, tak je nějaké chodítko oproti tomu prd. (když v něm tedy dítě není půl dne). To bych raděj zakázala nošení školních tašek. To nikoho nezaráží ? Nad tím se tolik zhnusených komentářů nevyrojí ? Proč si v dnešní moderní době ještě většina dětí musí "své odtahat". U všeho je pro a proti a při všem se tě každý bude snažit přetáhnout na svou stranu argumenty, jak někdo vůbec může napsat něco tak stupidního jako já tento komentář 🙂 Promysli to a sama si zvolíš ať už tak nebo tak. Krásný podvečer a klidnou, prosněnou dobrou noc 😉 ps: víc sem přispívat ani číst nebudu, dokážu si představit, jak bude mít někdo potřebu vysvětlovat mi, jak jsem naivní a pitomá. Mateřství zdar 👍

kaja2016
23. bře 2017

@ai30
@gry holky, ja jen rikam, ze ted je v mode navrat k prirode, ono je porad neco jineho v mode. To je cele, nechci zacinat nejakou diskuzi, ale pravo na nazor snad mam i kdyz neni zrovna v mode, ne?🙂

kajalka
23. bře 2017

@brendamonique Tak to by mě zajímalo, jak je možný, že se vyráběj třebas cigarety 😨 Říká se, že jsou škodlivý..

kaja2016
23. bře 2017

@kajalka Hele to mas pravdu, ale taky jsem nad tim premyslela, EU a CR ma velmi prisne normy na detske hracky, pomucky, atd, taky mi prije zvlastni, ze teda to choditko nezakazali, pokud je skodlive.

kajalka
23. bře 2017

@kaja2016 Ale oni neřeší škodlivost na pohybový aparát, řeší jen bezpečnost. Vždyť jsou na trhu stovky bot jak lyžáky, těžké, neohebné, kolikrát i s certifikátem třebas žirafky a taky je nikdo nezakáže.

nafuka
23. bře 2017

@kajalka zrovna včera jsem zkoumala boty se žirafkou, absolutně neohebná podrážka, zlatý frodda.

cachenka
23. bře 2017

Rozhodne ne. Fyzioterapeutka nas pred tim vyrazne varovala, syn zacal chodit az v devatenacti mesicich ale vydrzeli jsme to a nepomahali mu.

panickatlamicka
23. bře 2017

@brendamonique cos varila, zes mela hotovo za 10 minut??? 😀 😀. a ten argument, ze jinak by se to nevyrabelo-to me podrz 😀.

nafuka
23. bře 2017

nevím jestli příspěvek o botách není mimo téma CHODiTKO(kurvítko), tak uvidíme co admini.
Už tu zmizel jeden příspěvek.

Strana
z5