Mazat či nemazat miminko opalovacím krémem?

michaelahorakova
28. kvě 2016

Dobry den. Chtela jsem se zeptat na vas nazor v ohledu mazani miminka opalovacim kremem kdyz s nim pujdu ven a bude zakryty plinkou a chraneny pred sluncem a horkem a jake opalovaci kremy ci spteje faktoru 50 jsou nejlepsi a jakou mate s nima zkusenost dekuji za vase nazory a odpovedi. 🙂

soyevita
28. kvě 2016

@michaelahorakova Miminka zásadně nemazat,nesmí na ně svítit sluníčko.Dají se koupit clony na kočárek s UV filtrem.Rakovina kůže se začala hojně vyskytovat s používáním opalovacích krémů.Takže je sporné,jestli chrání nebo škodí.Je třeba pečlivě si vybírat

wahu
28. kvě 2016

Miminka chránit ve stínu, pokud mazat, tak jedině mrkvový či malinový olej. Maji faktor okolo 40. Syn je v létě pořád venku, nejraději nahý a nikdy nebyl spálený od slunce, ač je světlovlasý.. 😉

gracinka7
28. kvě 2016

Já jsem zase četla, že mazat, i když jsou ve stínu. Taky jsem teď ve fázi vybírání krému. Nejlíp podle d-testu vychází Cien z Lidlu, ale ten nemá minerální filtr.

soyevita
28. kvě 2016

@wahu Taky se přikláním k přírodě,některé opalováky jsou svinstvo.Samá chemie

andreaandrejka
28. kvě 2016

Ségra maže krémíkem od dr. má konzistenci asi jako vazelína, namíchali jí to v lékárně speciálně pro miminko, protože těmi opálováky plnými chemií se mazat nemá.

duvi21
28. kvě 2016

Nemazala jsem a nebudu. Opalovaci kremy jsou promysleny tah. Miminka bych vystavovala slunicku opatrne, to je jasny, vetsi deti chranila jen pred silnym polednim sluncem, kdyz jsou vedra a to stin, tricko, pokryvku hlavy. Slunicko potrebujeme kuzi vstrebavat kvuli vit. D a z jinych duvodu. Proste slunce je dobre a je fajn a ja osobne neverim tem recem o jeho zavadnosti.

lv
28. kvě 2016

úplná mimina jsem nemazala, držela ve stínu, chránila plenou, nechodila v poledne..později jsem mazala, Daylongem.

kacca11
28. kvě 2016

@duvi21 jo, slunicko je fajn, ale ozonova vrstva uz mene. Ta nas ma pred sluncem chranit, ale je znacne narusena. Takze slunce ano, ale s mirou. Nevim, jak miminka, ale za me vzdy mazat a to i do stinu. Vitaminem D bych se neohanela, na to staci denne par minut na male plose kuze.

duvi21
28. kvě 2016

@kacca11 No, ja prave tomu o te narusene ozonove vrstve neverim 😉Tak jako spouste jinych strasidelnych zprav, kterymi nas media denne zasobuji. 😉 Ale chapu strach maminek. To jen tak mezi nami, k cemu jsem dospela.

kacca11
28. kvě 2016

@duvi21 to je moc hezke, ze jsi tak prozrela 😀

duvi21
28. kvě 2016

@kacca11 Tak jsem rada, ze uz konecne ve svem pokrocilem veku slepe neposloucham. Protoze je to sila, co se nam snazi vsechno nakukat, jen aby z toho par lidi melo prospech, zejmena financni. A ze je to na ukor i deti, nikoho nezajima. Ale to si samozrejme musi kritickym myslenim kazdy zvazit sam.

majkoz
28. kvě 2016

@wahu Díky za Tvůj příspěvek! O mrkovovém ani malinovém oleji jsem dosud neslyšela. Perfektní 🙂