Co dnes vaříte?
Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
Holky,dá se ta majolka v těch houskách nahradit něčím jiným,Třeba zakysankou.Díky.
já musím spotřebovat mlíko z kravína, začíná být malinko navinulé...takže udělám kopu palačinek, jin ak ale doufám, že budu nejdřív vařit v pátek, mám ještě pekáč šunkofleků a v mrazáku krabičky s hotovkama...ráno jsem si dala hemenex, takže zatím nemám vůbec hlad...
Holky, mám 2 krásné plátky hovězí roštěnky. Co s tím můžu udělat? Hovězí budu dělat poprvé, teda když nepočítám na guláš. Ale tak krásné maso do guláše né 🙂
ahoj zaujaly me ty majolkove housky , ale nemam pekarnu da se to uhnacat bez ni?asi to bude makacka co?
holky, prosímvás, jak děláte ovocné knedlíky? Já znám jen tvarohové těsto (můj frflá, že je moc tvrdé) a odpalované - to nám nechutná nikomu... Mám v mrazáku ještě loňské jahody a už by chtěly ven 😉 Ď
u nás poslední dva dny rajská s kolínkama a hovězí vývar s nudlemi, na sváču pomerančové muffinky s pudinkem a čokoškou a na véču masová pomazánka z kance
Jinak knedlíky asi odložím, až od vás nachytám moudrosti (recepty) 🙂 a dneska bude společná večeře, a to
"šmůraný regiment"
bramborové těsto (postrouhané vařené brambory 0,5 kg, 1 žloutek, špetka soli, polohrubá mouka a mléko dle potřeby) vyválí se na cca 3-4 mm tlustý plát, nakrájím na přibližně stejně velké čtverečky a hodím do vroucí vody, vbaří se asi 2-3 minuty (vyplavou). Aby se po vytažení neslepily, poleju rozpuštěným máslem a promíchám v míse.
Pak se servíruje s kysanou smetanou, domácími povidly (jsou řidší) a kdo má chuť, může dosladit moučkovým cukrem (já nesladím, není třeba).
@oktarina to víš, že by byl, i když já už je dělám tak nějak od oka, ale je to - 1/2 kg polohrubé mouky, 1 vejce, 1/4 l vlažného mléka, 4 lžíce cukru krupice, 3/4 kostky droždí a špetka soli. Z droždí, trošky cukru, mléka a mouky udělám v hrnečku kvásek, nechám vyběhnout...Potom přidám k mouce a zbytku ingrediencí, vymíchám vláčné a ne moc tuhé těsto (kdyžtak přidat víc mléka), nechám kynout. Olepené určitě nejsou 🙂
@sunnies děkujiiii, od oka nevadí, taky spoustu těst musím "osahat" vařečkou a řeknu, jestli je ok nebo ne, přijde mi, že je to i mouka od mouky jiné. Prosímtě, vajíčko celé nebo jen žloutek? A vaříš je ve vodě, v páře, jak dlouho (samo, že asi podle velikosti knedlíku, ale jak je velký, jak pěst???
@oktarina můžeš tam dát klidně jen žloutek, bílek dělá kynuté těsto tužší...do vánočky, mazance nebo buchet dávám jen žloutky 🙂. Vařím je ve vodě, velikost je o něco menší než pěst, nemáme rádi moc veliké "bomby"...a vařím je tak 10 minutek, potom vyzkouším špejlí, jestli jsou....nakonec je všechny po vyndání trošku propíchám špejlí, aby odešla pára 🙂
Holky, nemáte recept na tvarohovou pažitkovou pomazánku? Nejsem si úplně jistá co všechno se do ní dává...

Těstoviny s kuřecím masem a žampiony