icon

Žádost o potravinovou pomoc pro rodinu s dětmi v nouzi

mama4zlaticek
5. únor 2024

Dobrý Den chtěla bych poprosit o potravinovou pomoc dostali jsme se do těžké situace a doma už nám vše došlo jsem maminka 4deti na které jsem momentálně sama. Všechny příspěvky si tento týden budu vyřizovat ,charitu v nedalekém městě jsem již kontaktovala a čekám na odpověď. Pěšky tam bohužel s dětmi nedojdu je to 8km odnas jsme z Nové Teliby. Žádám pouze o potravinovou pomoc a o jeden balík plen pro nejmenšího já rodicak budu mít až v pátek. Rodina mi nepomůže již jsem se ptala nemám bohužel ani na poštovné. Děkuji za pomoc

Strana
z2
pilzzee
5. únor 2024

@mama4zlaticek Proc si proboha takto financne negramotni lide delaji tolik deti? Proc? :-/

leilinka1234
5. únor 2024

@xleni telefonní číslo zakladatelky bylo předáno na potřebné místo, paní z institutu jí bude kontaktovat a zbytek si snad dořeší.

klokanka31
5. únor 2024

@mama4zlaticek A to tě tvůj chlap nechal ze dne na den bez peněz i bez jídla? 🤔

pilzzee
5. únor 2024

@klokanka31 A jeste k tomu ji vybilil sporici ucet ^^

jancazao
5. únor 2024

Já bych hlavně ten příspěvek nenazvala jako "žádost" ale "prosbu" nebo tak nějak.

moudivlacek
5. únor 2024

Také mi to přijde nevěrohodné, i kdyby se už stalo, to nevím dopředu, že nemám na jídlo, alespoň pár dní a řeším v pondělí, že nemám do pátku co jíst? Nevím, než by někdo poslal, došlo, kam to přijde, tam dojdete? Tak bude pomalu ten pátek ... Já být v této situaci udělám cokoli a ne se vymlouvat, že nic z navrhovaného nejde, poprosit o hlídání sousedku, dojít tam, příp. pokud by byl někdo hodně ochotný a svezl mě těch 8km tam a 8km zpět, cokoli, řešila bych v místě bydliště, kde by se mi pomoci dostalo určitě rychleji než někde na koníku a pokud vás okolí zná, určitě rádi pomohou ;)

klokanka31
5. únor 2024

@moudivlacek A hlavně že by nikdo z rodiny nepomohl, aby dal pár kousků jídla, to je divný...

moudivlacek
5. únor 2024

@klokanka31 i kdyby chlap min týden odešel, to neměli doma ani konzervu ve špajzce, vidět v baráku takový případ, ne peníze (neb cigara, chlast...), ale potraviny bych věnovala, takto ne, působí to celé divně, holt to lidi zkouší, bůhví, kdo za monitorem je... je fajn, že leilinka1234 jí cinkla do té charity, pokud to není fake, určitě autorce pomohou, přijde mi to víc smysluplné než takto, pošta půjde 3 dny, Zásilkovna apod. taky nemusí být v místě bydliště, tam by také nedošla, to by musel být max. někdo z blízkého okolí. Nedokážu si představit, že když někdo vidí samotnou ženskou se 4 dětmi bez prostředků, že se , jak autorka píše "obrátil zády", to spíš bude známá firma ;)

moudivlacek
5. únor 2024

@klokanka31 a zrovna jak na potvoru v jedný chvíli dojdou peníze, zásoby i kredit 🙈

zlataberta
5. únor 2024

Taky ráda pošlu trvanlivé jídlo a věci pro děti, ale peníze určitě NE!!

klokanka31
5. únor 2024

@zlataberta Jenže jsou lidi co můžou žebrat o jídlo, aby si za svoje peníze nakoupili chlast/cigarety. Tohle je těžký...

michaela666
5. únor 2024

@klokanka31 Přesně tak. I kdyby se dospělý pohádali a nestýkali, pochybuju, že by nedali najíst dětem.
Já třeba peníze nepůjčuju, ale najíst u nás dostane každý slušný člověk, který o pomoc požádá.

zlataberta
5. únor 2024

@klokanka31 je, já vím, máme takového souseda, manželka mu utekla a nechala na krku dvě dospívající děti a on šel na neschopenku, aby mu vše platila sociálka atd. když jde do obchodu koupí pivo a cigarety, takže tak. Dětí je mi líto, ale nic s tím neudělám. Díky Bohu, že mají babičku a ta jim jídlo dá.

1772
5. únor 2024

A odkud se vzaly peníze na internet?

klokanka31
5. únor 2024

@michaela666 A tohle je prostě divný, zakladatelka na jednu stranu píše že si bude o příspěvky žádat tenhle týden, ale na druhou stranu že jsou děti nemocné a nikam nemůžou. Pokud její chlap vydělával slušné peníze a zvládali to bez soc.dávek, tak měli určitě nějaké zásoby jídla i těch plen. A pokud ne, tak měli o soc.dávky zažádáno, a nepsala by teda že si o ně bude žádat. Je to smutný ale přijde mi to jako podvod.

xxx3d
5. únor 2024

@mama4zlaticek obrátila bych se být na tvém místě na místní úřad, obecní, nebo radnici, je divný, že ti nechtějí pomoci sousedé, třeba s tím dovozem 8km, ale jako samoživitelka, když se stavíš na radnici, určitě ti nějak vyjdou vstříc.

michaela666
5. únor 2024

@klokanka31 A to já ji věřím, že nevychází s penězi. Jen těmi důvody, proč situaci nejde řešit hned jsou fakt hloupé. Kdybych měla 4 děti, kterým nemám co dát jíst, tak se sakra otáčím abych s tím něco dělala. I za cenu to, že nejmladší dám do nosítka, starší jednou za hodinu přijde zkontrolovat sousedka a já půjdu pěšky.
Určitě by se našel někdo, kdo ji ty potraviny přiveze domů, kdyby popsala situaci.

ladyhacek
5. únor 2024

Kredit nemáte, ale Internet ano? Zvláštní.

julianastela
18. únor 2024

@mama4zlaticek dobrý den, již se Vám nějak situaci povedlo vyřešit? Sama teď čekám 4té miminko a vím že, ne vždy je vše jednoduché hned vyřešit.

Strana
z2