Bolesti bříška u 5týdenního syna, jak mu pomoct?

riellka
10. únor 2017

Ahoj maminky. Jdu si pro vaší radu. Malý má 5 týdnů a jako na povel od4 týdne začly bolesti bříška. Koupili jsme na radu doktorky krém pupík na bolavé bříško a espumisan. Malý denně kakal tak max 2x jsme na UM ale málokdy sám vždy počkal až ho při přebalení nadzvednu a procvičím. Stolici má vždycky měkkou takže nic těžkého co by ho trápilo. Po týdnu se toho moc nezměnilo dokonce začal vždy když jsem ho odložila do postýlky tlačit do plínky a nic nevylezlo unavil se tím a usnul.Dáváme mu i fenyklový čaj.. Na radu v lékarně jsme včera koupili kapky Baby Calm na přírodní bázi,s tím že píšou o okamžité úlevě. Bohužel mám pocit že jsme na tom hure malý tlači snad pořád co to jen jde.Hystericky se budí. stolici má pořád měkkou. Napadá vás nebo máte odzkoušeno jak mu ještě pomoct? Děkuji za radu

lv
10. únor 2017

Vynechala bych fenykl, přidala probiotika, pokud kojíš tak i sobě.

riellka
autor
10. únor 2017

Děkuji zkusíme

marketa11112
10. únor 2017

my davali espumisan a bio gaja kapicky, cvicila jsem nožičkama na brisko, nosila na tygříka a v klubicku.... rad spinkal primo na tele se skrcenyma nožičkama pod sebe... preslo to asi az kolem 6 mesice... ale mam nedonosene mimco, tam to byva horsi ..

koutupetra
10. únor 2017

Ja davala kapky espumisan a jinak hrejivou deku na brisko ale hlidat at se neprehreje a jinak spala jenom na brisku

bielanevesta
10. únor 2017

Mojej malej pomohol až Enticon v kombinácii s Biogaiou

milius
10. únor 2017

jaké UM dáváte? možná vyměnit za jinou značku. my dávali beba comfort, ale to se v noci budila, plakala a strašně prděla. pak jsme dali beba sensitiv, přestala se budit, ale měla zelenou silně zapáchající stolici, doktorka řekla vyměnit mléko. Teď dáváme Hipp combiotic a zatím dobré.
prostě zkus jiné mléko, nějaké na trávící obtíže. snad to pomůže

monulec
10. únor 2017

My s bříškem bojujeme snad od jednoho měsíce, teď máme 3,5 měs. a asi jen díky tomu že má malý antibiotika a DÍKY nim probiotika (Biopron - dětské kapky), tak už týden máme s prdíkama klid. Jinak zabíralo pokaždé něco jiného - jak psala Marketa11112 (cvičení, tygřík,...). Měli jsme i Infacol, BioGaiu - pomohlo pár dní a pak to začalo nanovo. Když bylo nejhůř, pomohla už jen hadička...........😕
Malý je ale plně kojený - takže určo bych zkusila vyměnit UM!!!
Hodně štěstí 👶

vcelkalenka
11. únor 2017

Ahoj,my bojovali s malým do třech měsíců a nepomohlo absolutně nic.Když už tak jen na chvilku.Malý je od 14 dnů také na UM,vyzkoušeli jsme Hipp bio,nutrilon pronutra i colics.Kapky baby calm,espumisan,různé probiotika.Masáže briska,nahřívání, noseni na tygrika,cvičení nozkama.Před 14 dny jsme ale změnili mléko na Humana anticolic a je klid.Nevím zda pomohlo mléko či čas, že už je větší.Ale myslím si že mlíčko.Do te doby to byla přes den hrůza, u každého jídla se kroutil,brečel.Probiotika už nedavam,jen kapky Infacol na prdiky.Dle mého to chce čas a možná změnu mleka.Malému je nyní 3 a půl měsíce.

riellka
autor
11. únor 2017

@milius máme pravé Bebu optipro.

riellka
autor
11. únor 2017

@vcelkalenka moc děkuji za radu zkusím sehnat ještě ty probiotika. On sice ten nás otesanek při papani bolesti nemá ale kdykoliv si lehne na rovnou plochu tak to začne.

vcelkalenka
11. únor 2017

Tak nahrát plinku nebo polštářek na pupík.Nám trochu pomáhalo cvičení nožkama a nosit na tygrika.Kamarádka má mesicni holcicku a taky ji trápí prdiky.Tak ji prý nosí celé dny.Asi nejspis v šátku, ten nemáme. A když u nás nebylo zbytí, použila jsem v krajní nouzi rektální rourku.Ale nerada,nejsem toho zastáncem.

vcelkalenka
11. únor 2017

@riellka ještě nám paní Dr. doporučovala tejpovani briska.Prý to pomáhá, ale také jsme nezkoušeli.Musí to nalepit odporné,fyzioterapeut.A z kapek nám doporučovala enticon,obsahují i probiotika.

riellka
autor
11. únor 2017

@vcelkalenka děkuji moc za rady 🙂 Už zkusíme co jde

elaaos
20. únor 2017

Dobry den, ja bych tu prispela svou troskou do mlyna. Take jsme meli u maleho kojeneho i prikrmovaneho (dnes uz 2 roky) problemy s nadymanim (chudak plakal a zurive kopal nozkama) a zkouseli jsme vse zminovane a mozna jeste vic a nasi pani doktorku pak napadla nesnasenlivost mleka, jakmile jsem vysadila mlecne vyrobky i vse, co jen okolo mleka proslo, tak byl asi do tri dnu klid. Pokud jsem zhresila (treba jen na zkousku), tak byly problemy zas. Na prikrm nam psala Nutrilon AlergyCare (hradi ho pojistovna) a najednou jsme meli usmevave miminko. Cca od 1,5 roku uz muze vse - jogurty, tvaroh, smetanky, atd. (jen ciste mleko mu nedavame).

riellka
autor
20. únor 2017

Děkuji 🙂 Jste hodna ze jste si našla čas a poradila my zatím máme klidnější období koupili jsme Hipp Bio combiotik a podáváme espumisan a malý je klidnější 🙂

elaaos
20. únor 2017

@riellka To jsem rada, ono drzet rok bezmlecnou dietu neni legrace (a to nejsem zadny milovnik mleka), ale po par mesicich uz jsem nemohla projit kolem mlecneho regalu... mela jsem silenou chut na "poctivy" jogurt nebo brambory s tvarohem a maslem☺