Co to u nás řádí...?

lucifux
26. lis 2021

Všichni 3 kluci kašel a rýma. Nejmladší k tomu, vodový průjem a na dnešek v noci zvracel. Prostřednímu vylítla v noci horečka, která přetrvává, samozřejmě srážím Panadol/Nurofen. Já bych jela k našemu dětskému lékaři. Manžel mě brzdí, že mám minimálně do zítra počkat, prý kdyby to přetrvávalo a nebo se zhoršilo, že bychom jeli na dětskou pohotovost...

derek813
26. lis 2021

@lucifux nebral bych ohledy na manžela, když je člověk nemocný má jít k doktorovi, kór dítě které je výrazně zranitelnější skrze nižší imunitu. Lepší než si pak vyčítat něco horšího než jednu hádku z manželem v nezhode na názoru.

Jestli je možné, poprosil bych taky reakci na moje vlákno, potřebuju učinit rozhodnutí a nezávislý názory jsou pro mně aktuálně moc potřeba.

mamikry
26. lis 2021

@lucifux manzel ma pravdu, pokud teplota trva mene nez tri dny, stejne doktorka nic nepozna. Zkuste ji nejdriv zavolat a poradit se. Cekarny jsou ted plne a budete tam sedet s deseti nemocnymi detmi. S tim zvracenim a prujmem uvidite, kupte Smectu a pozor na dehydrataci, kdyby to neustavalo, muzete na pohotovost. Bud mate nejakou virozu, ted ty prujmy pry radi, nebo covid. U nas covid zacal rymou u vsech vcetne dospelych. Detem pak postupne vyskakala teplota do 38,5°C, trvala tri az pet dni, pak ustala.

michaelarousova
26. lis 2021

@lucifux spis bych zavolala doktorce a poradila se☺️ Bud viroza pac ted to radi vsude ale o covid..u nas treba meli prujem vsichni s covidem..aby jste to treba neroznaseli dal ☺️

sirinfirst
26. lis 2021

@lucifux poslední dobou slýchám, že je průjem + respirační potíže jasná známka covidu, šla bych na test

hojda
26. lis 2021

Doma bych udělala antigen na covid ať vyloučíte tuto možnost.

barmil
26. lis 2021

@lucifux nepsala jsi tu nedávno, že jsi byla se synem na zákroku v Motole? Nemohli jste si přinést domu covid?
Dětské pohotovosti jsou plné a opravdu by měly sloužit pro akutní zhoršení stavu v době, kdy nwordinuje pediatr, ne tři dny už kašlem a red ma teplotu.. To je docela zneužívání systému.
Naše doktorka to řeší tak, že se jí napíše email, co dítěti je, jak dlouho, co jsme zkoušeli, jestli to pomohlo. Ona odpoví a pokud se to nelepší, nebo ještě zhrozuje, zase napíšeš a sestra Ti napíše v kolik hodin máš přijít, abys nečekala a zároveň abys nešla mezi miminka, nebo zdravé deti, co jdou na očkování.