icon

Dcera je neustále nemocná. Existuje účinné řešení?

kikus16
27. pro 2021

Dobrý den, prosím o jakoukoliv radu. Už jsme bezradní. Dcera ma za 3 měsíce 6 let, v září by měla jít do školy, ale je neustále nemocná. Do školky chodí třetím rokem. Ze začátku vydržela týden ve školce a onemocněla 2-3 týdny doma a znovu. Teď od září byla ve školce cca 14 dni když to sečtu. Vydrží jeden den a druhý den už má rýmu, kašel a teploty, měla i zápal plic. Máme doma 2 měsíční miminko, které už se taky od dcery nakazilo, tím že je předškolačka do školky musí a ja se děsím s čím zase přijde. Chodí na alergologii, ma astma a alergie na kde co. Podle krve ma imunitu v pořádku. Ted byla na znovu na krev, davala stolici a moč na rozbor, vše v pořádku. Sono břicha v pořádku. Podle doktoru je prý zdravá a nevidí důvod proč je pořád nachlazená. Co můžu vyzkoušet dál? Už nevim kam zajít. Čínská medicína? Prosím o vaše zkusenosti. Děkuji

Strana
z3
andilekanitka
28. pro 2021

@kikus16 za sebe mohu doporučit jedině zelené potraviny, získá skvělou imunitu, postupně se zklidní či zcela vymizí i astma a alergie...já sama jsem již 2 roky bez ATB a rok zcela bez jakékoli virozy a chřipky, nemám migreny a štítna žláza také v pořádku, opravdu to pomáhá

veronikav31
28. pro 2021

@andilekanitka jaké zelené potraviny? Alergie je geneticky dána,u někoho se objeví dřív,u někoho později

victress
28. pro 2021

@andilekanitka máte na mysli Spirulinu, Chlorellu apod.?

anavi29
28. pro 2021

@lacehea Dobrý večer, mohu se zeptat na jmeno pani doktorky ? Mam se synem obdobny problem jako zakladatelka a jsem z ostravska... Děkuji 😀

andilekanitka
28. pro 2021

@victress ano, ječmen a chlorellu

andilekanitka
28. pro 2021

@veronikav31 alergie může být i získaná, jako odraz například překyselení a hromadění nežádoucích látek ve střevě...i při vrozené alergii (některé, třeba při alergii na léky to samozřejmě nejde) lze potlačit symptomy, kdybych neměla osobní zkušenost určitě bych to tu nepsala

prejeta_zaba
28. pro 2021

Samozřejmě nevím, jak to doma máte, jenom zkusím, co často vidím u okolí - sama v sobě si prober, jestli ty nemoci nepodporuješ - nemáš tendenci při každém zakašlání začít kolem dcerky skákat s léky a pozorností? Já to třeba beru tak, že dítě smrká, kašle, pokud není evidentně schvácené, žijeme dál normálně - chodíme ven, jen nedávám do kolektivu, nedělám vůbec žádná opatření kromě zvýšení vlhkosti doma. A do pár dní je nachlazení pryč. Lehli jsme během 5 let asi 2x. Kamarádka při prvním pčiknutí doma okamžite přitopí, obleče dětem jim o 3 vrstvy víc, hned začnou sirupy, léky, klidový režim. A děcka jsou od října do května prakticky v kuse nemocná. 🤷‍♀️ Možná to je nějaká slabší imunita nebo alergie, ale on je to začarovaný kruh, z té choulostivosti se děti špatně dostávají a pak jsou nemocné při každé příležitosti. 🤔

kikus16
autor
28. pro 2021

@lacehea jsme z Olomouce. Děkuji, na knizky se podivam 🙂

kikus16
autor
28. pro 2021

@petaov broncho vaxom taky bere ted 3 mesic, ale podle me zadny ucinek nema. Dostala ho od alergolozky. Ty lazne by mohly byt dobre.

kikus16
autor
28. pro 2021

@veronikav31 na imunitu rybi tuk, vitamin D. A na alergii aerius sirup, kapky do nosa mommox a inhalator ecobec. Nejradsi bych ji na tu alergii nedavala nic z toho co ma, prijde mi to prehnane..tolik leku

kikus16
autor
28. pro 2021

@prejeta_zaba no nedelam teda vsechny veci, ale kdyz kychne tak me hned napadne, ze bude zase nemocna..ale ja se bojim hlavne proto, ze mela zápal plic a to byl mazec. Imunitu ma pry naprosto v poradku. Tak nevim..uz jsem psala vys, ze na tom mam určitě zasluhu i ja, takze si to musim srovnat v hlave. Dekuji za příspěvek 🙂

veronikav31
28. pro 2021

@kikus16 jediné co je lék,tak je aerius a mommox i inhalátor. Rybí tuk a vit.D nejsou léky. Krom inhalátoru znám vše, to užívá i starší dcerka a dobrý,jen ještě přidávám vit.C. a od září byla jen týden doma. A abych byla upřímná,tak astma mám já, dcerka ne a doufám že mít nebude, teď přes měsíc bojuju s kašlem a dušností, covid to není a už navysujeme léky (jen tedy mě bude 40 a mám menší kapacitu plic)

2hanah
28. pro 2021

@kikus16 navíc jaké taky kamarádky, když jste pořád nemocní, že😔 člověka ty nemoci taky dost izolují, buď nikam nemůže, že je malá nemocná nebo stejně nikam nepůjde, aby něco nedostala, znám to dobře, nám pomohlo z alergologie užívat léky na podporu imunity, bylo to rozhodně lepší, jinak švagrová dlouho objednávala dceři kolostrum, to taky hodně ženský kupují na imunitu a kamarádka už dlouho kupuje čínskou medicínu, ale ta je hodně drahá, vím, že to stojí až 7.000,-Kč za měsíc, záleží jak jste na tom. A dceři taky dělala dobře finská sauna nebo nějaké termokomory v aguaparku, co můžou a snesou děti, ale tam se teď nedostanete, že jo😏

kikus16
autor
29. pro 2021

@veronikav31 ano vim, ze rybi tuk a vit. D jsou vitaminy :D dcerka uz brala vseho mozneho takové množství, ze bych mohla delat doktorku :D to je samozrejme vtip. No manžel ma silne astma a alergie snad na vse, takze jsem si rikala, ze to nejspis zdedila po nem..

kikus16
autor
29. pro 2021

@2hanah dcera právě bere 3 měsíc broncho vaxom, ale žádnou změnu nepozoruji.
Tato doba je šílená, ja s ní nikam nemůžu, nejsem očkovaná, ale manžel šel na očkování jen kvůli dětem, aby mohli treba do kina atd. Takže spíš přemýšlíme, ze zjistíme ty lázně, ale dekuji za další moznosti 🙂

petrasipkova1
29. pro 2021

já v lázních byla a nemyslim si, že by ji to zachránilo. ale pokud tam budeš s ní, tak to ano, to bude prima dovča, člověk si oddychne. Dobré vyrazit na dlouho k moři, a pravidelně každý den inhalovat. Snad to s blížícím jarem bude lepší. 🙏

kikus16
autor
29. pro 2021

@petrasipkova1 bohužel nejsem očkovaná, takže spíš manžel :( ted plně kojím takže možná po ukončení kojení pujdu na očkování, ale mám podezření na RS takze se mi do toho nechce..Kazdopadne jsme hned vcera koupili probiotika bactoral, tak uvidime.. určitě si zkusim sehnat ty knizky co mi zde byly doporuceny a lázně bych řešila asi až později. Inhalator mame a inhaluje vincentku, kdyz vidim, ze na ni jde ryma, zvlhčujeme vzduch. Na vanoce jsme dostali čističku vzduchu a co se tam nasbíralo za jednu noc je taky mazec, takže snad neco z toho zabere..

kikus16
autor
29. pro 2021

Děkuji všem za rady, věřím, že něco určitě pomůže 🙂

tahejhula
29. pro 2021

Můj skoro pětiletý nemocný od 5. 11. furt. Prostě pořád není v pořádku. Jestli něco cítím, tak vztek a vůbec se za to nestydím.

2hanah
29. pro 2021

@kikus16 ten bronchovaxom není bohužel tak dobrý, my měli dřív tuším riboflavin🤔 můžu se mýlit s tím nazvem, už je to dlouho a ten byl lepší. Jinak ano, ta doba je hrozná a jen nahrává dalším nemocem😔

nick1234
29. pro 2021

@kikus16 mam se synem to stejne, má 5,5. Od září do listopadu nebyl déle než 2-3 dny ve skolce, poté opět týden až 14 dni doma…neustále kasel, zánět průdušek, završila to hnisava angina. Na konci listopadu mu doktorka předepsala Broncho-vaxom (léky na imunitu a stále vracející se bronchitidu, jsou pouze na předpis). Od té doby byl jednou nemocný (ale konečně “obyčejný”, par dni trvající kasel 👌) teď zrovna jedeme druhy cyklus (vždy 10dni bere leky, pak 20 dni pauza, a zase znova, celkem máme 3 cykly) a zatím se teda drží 🙏💪Chodíme teda hodně ven (teď procházky, bobovani, lední brusle)… když si vzpomenu dam rybí tuk od Moelers🤷‍♀️.

kikus16
autor
30. pro 2021

Tak dnes jsem teda vytocena .musim vam to sem napsat.. manžel šel s dcerou k doktorce, uz se ji 14 dni drzi ryma, ale takova ze 3 dny smrka kazdou chvili, pak ma nekolik dni zarazenou rymu a zase 3 dny smrka a ted zase zarazena..mluvi uplne pres nos. Doktorka rekla, ze to je alergicka ryma, napsala dalsi krabicku broncho vaxom, aerius a hotovo. Ale na co ma teda alergii uz nam nerekne..ma potvrzene žito, pelyněk, srst kocka a pes ( psa ani kocku nemame) 🤷 prijde mi, ze dneska ti doktori jen potlacuji nemoci lekama, ale příčinu nehledaji

veronikav31
30. pro 2021

@kikus16 chodíte na alegologii? Co tam říká doktor na tu rýmu?

kikus16
autor
30. pro 2021

@veronikav31 ano chodime uz od jejich 3 let. Detska a alergolozka si protireci. Detska dneska rekla, ze jakmile zacne ryma tak vysadit mommox a davat aerius a na alergologii zase, ze davat oboji kazdy den, porad i kdyz rymu nema. Jinak, na alergologii rekla, ze kdyz ma manzel astma a alergie snad na vse, tak ze to je dedicne a vic neresi..

veronikav31
30. pro 2021

@kikus16 mommox jsou kapky do nosu,aerius je sirup nebo tablety, každé je na něco jiného. Pokud nejste spokojeni,tak proč nezmenite doktorky?Alergolozka ma pravdu v tom,že je to pravděpodobně dědičné,alergie se nedá zbavit,pouze utlumit příznaky a naučit se s tím žít.kdyby to šlo vyléčit,tak by to už váš manžel udělal dávno.ja jsem alergik na jarní trávy, Ambrózie.testy na lepek vyšly negativně i přesto vím,že mi nedělá dobře pšeničná mouka-ihned se mi rozjíždí ekzém,takže při pečení cukroví jsem si brala slabé gumové rukavice. Jsem vyučená cukrářka 🤦, je to můj koníček nikoliv zaměstnání,nikde by mě nevzali

darenn
30. pro 2021

Doporučuji ozdravovnu Edel ve Zlatých Horách - může jet s tatínkem, s babičkou nebo od 6 let sama (holky byly už po páté a nadšené) a najít si dobrého homeopata.

kikus16
autor
30. pro 2021

@veronikav31 kdyby nějaký lékař bral nove pacienty, tak uz jsme davno jinde, bohuzel nikdo nebere, jen novorozence. A s alergolozkou problem nemam, jen me zarazi, ze detska rika neco jineho a alergolozka taky neco jineho. Vim ktery lek je na co..dcera bude mit za chvili 6, a alergie ma potvrzene od jejich 3 let. Ohledne manzela, je mu 30 a alergie mu zjistli take pred 3 lety, když sel poprve s dverou k alergolozce. Do te doby o nich nevedel a ani nemel zadne problemy.
Ja jen proste nechapu na co ma podle dětské lekarky ted v zime teda alergii, kdyz potvrzeno ma zito, pelynek, coz ted neni sezona a srst pes a kocka, doma nemame zadne zvíře a testy na alergie ji delali v zari jestli ji něco nepřibylo..takze proto ten pristup nechapu, aerius a hotovo misto aby resili treba stery z nosu atd..o ktere manzel samozrejme rekl, ale neudelali je a vzali jen crp..proste si myslim, ze to neni alergie

kikus16
autor
30. pro 2021

@darenn dekuji podivam se na to. Ano na homeopata jsem se divala i zjistovala recenze, ale v Olomouci neni dobry. Jeste budu zjistovat jina mesta...dekuji 🙂

veronikav31
30. pro 2021

@kikus16 ještě se zeptám,díváte se na složení jednotlivých potravin, zvlášť pečiva? To,že žito teď neroste, neznamená,že nemůže mít alergickou reakci.alergie bohužel bývá hodně křížená, zvlášť jedna složka+potravinová alergie.to samé alergie na zvíře,může se projít venku nebo někdo z jejich spolužáků může mít zvíře doma,alergen ulpívá i na povrchu a pak stačí pořádně se nadechnout a alergen se dostane do nosu a rýma je na světě.jinak déletrvající rýma je chronická a to z 95% znamená alergie.bohuzel to tak je.ja jsem alergik od narození,bude mi teď 40,ať jsem zkoušela kde co,tak někdy je to lepší někdy horší,i homeopatika jsem zkoušela.A jinak aerius působí částečně i na imunitu,aby dítě nebylo tolik nemocné,ale chce to i jiné vitamíny

darenn
30. pro 2021

@kikus16 píšu zprávu

Strana
z3