Dehydratace - jídlo (dieta po ní). Poradíte, prosím?

annonnym22
8. říj 2022

Maminky jsem zoufalá. Adélka(2r) začala 2.10 kolem šesté do čtvrt na sedm ráno zvracet (po pauzách cca 1-2h). Samozřejmě hodinu-dvě po zvracení jsme čekali a podávali jemný černý čaj. Zašli jsme k Dr ta dala jen čípek a poslala nás domu. Ještě ten den měla horečky tak jsme dali čípek.
Den poté zase zvracení,mě se to nelíbilo tak jsme zajeli na pohotovost. Udělali odběry , prohlédli ji a hned na kapačku kvůli dehydrataci. Teď jsme doma od 6.10 držíme dietu zatím mi jí jen piškoty ,rohlík sem tam suchar. Řekli mi o dietě ale neřekli konkrétně co ji můžu dát, jiní mluví o příkrmech pro děti jako je Hami ,bojím se abych ji nepřihoršila. Jdu si k vám pro radu jestli to některá z vás nezažila taky. Jinak máme i rehydratační roztoky,biopron,tasectan . Jinak děkuju za dočtení a případnou radu 🙁❤️

palja
8. říj 2022

@annonnym22 napřed se radí dávat suché jídlo, jako rýže, těstoviny, může být i nemastný vývar, uvařit k tomu mrkev, nenadymavou zeleninu. Pak se může zařadit maso, dává se dušené. Našla bych na internetu šetřící dieta. A postupně zařazovat další jídlo. Zpočátku se vůbec nedávají mléčné výrobky, vejce, luštěniny.

annonnym22
autor
8. říj 2022

@palja zkusím. Mléčné výrobky,vejce a luštěniny nedávám jen si nejsem jistá co ji dát. Protože od toho 3.10-4.10 mi jí jenom rohlík banán piškot sem tam kousne do sucharu. Jo a zkoušeli jsme i mrkvovou polévku s rýží. Neúspěch dvě lžíce a nechce to

cuuza
8. říj 2022

A jak dlouho už nezvraci?

zmrzlinka
8. říj 2022

@annonnym22 rohlík,piškoty,bramborová kaše ,rýže a když to bude tolerovat tak bych zkusila vývar, předsnidavku.

annonnym22
autor
8. říj 2022

@cuuza už nezvrací od 4.10 po té kapačce se jí udělalo líp teď dodržujeme pitný režim mám dávat preventivně tasectan a laktobacílky, jen s tou dietou si nejsem jistá

annonnym22
autor
8. říj 2022

@zmrzlinka děkuju,mě řekli že nesmím do té br.kaše dávat mléko že se mu teď musí vyvarovat 🙁

cuuza
8. říj 2022

Vždyť je už 8.. Dávala bych jí normální jídlo, na které bude mít chuť, pokud to nebude řízek... Hlavbě ze začátku menší porce.

annonnym22
autor
8. říj 2022

@cuuza vím že je osmého dietu má stanovenou od 3.10 na deset dní začala první v nemocnici a od 6.10 doma

martt
8. říj 2022

@annonnym22 Ja jsem někde mela přímo od paní doktorky napsanou dietu při zvraceni tenkrát pro syna. Bohužel to nemůžu najít. Ale vím, že to zhruba bylo takhle 1.den byli tekutiny + zkusit třeba piškot, presnidavku , banan 2. Piškot, presnidavka, banan, rohlík, 3. Den rýže , vařená mrkev ..... a 4 den kuřecí maso rýže apod vše na sucho. Vždy nám doporučovala vysadit alespoň na deset dní mastné věci a mléčné výrobky.

annonnym22
autor
8. říj 2022

@martt přesně takhle podobně to dělali v nemocnici krom té přesnídávky dostala druhý den strouhaný jablíčko. Jen mě zajímá ten názor na ty Hami příkrmy . Každý říká něco jiného a já se bojím abych neudělala chybu a malá na tom nebyla hůř . Dnes sem do ní dostala trochu té mrkvové polívky s rýží jinak pořád banán piškot rohlík občas suchar. Jenže mě to přijde blbý když nejí teplé jídlo jen čaj

martt
8. říj 2022

@annonnym22 S příkrmy neporadím ja jsem je nedavala ani normálně. Ale zítra můžeš zkusit bramborovou kaši bez mléka. A v pondělí můžeš zkusit třeba i kureci prso vařené a třeba i co nejvíce procentní šunku bud krůtí nebo kureci. Jinak co se týká těch teplých jídel. Tak teplý se při zvracení nedoporučuje nám na pohotovosti naopak radili dávat studené. Jinak ještě poradim pokud máš doma borůvky tak z nich udělat čaj nebo jestli jsou kompotovane tak ji je normálně dat sníst. Ty jsou na střevní potíže nejlepší. Působí jak protibakterialne tak i protivirově.

kafr
8. říj 2022

Vařené brambory - suché nemaštěné (ty zabírají dceři na jakekoli tyto problémy).
Dietní rizoto: dám vařit kuřeci prso v osolené vodě, pak vyjmu, nakrájím, část vrátím zpět, přidám na kostičky mrkev, odpovídající množství rýže a uvařím = je to nemastné, jsou v tom minerály z vývaru, lehce stravitelné a výživné.
Jinak už bych po takové době taky najížděla na co nejnormálnější stravu, zeleninové polivky, bramboračka...

annonnym22
autor
9. říj 2022

@kafr super děkuju moc ❤️ už chci pomalu zkoušet dávat . Nemastný ale normální aby se najedla

annonnym22
autor
9. říj 2022

@martt děkuji,zkusím