Dvouměsíční mimčo je zahleněné. Co s tím? 😭

20. pro 2023

Potřebuju radu.... Máme 8 týdenní miminko, které kojím. Dva dny po příchodu z porodnice chytil šílenou rýmu. Chrochtal jako čuně. Dávala jsem mořskou vodou, odsávala, zvýšená poloha... Řešila jsem s Dr. Ta že nasivin. Vůbec žádná změna. Celou dobu to bylo tak nějak stejný. Včera byl na kontrole po 6 týdnech a Dr že při poslechu slyší, že je zahlenený. Ok rýma furt stejná a do toho začal kašlat, dávit se. Po kojení se úplně dusí. Když ho uspim a dám do postýlky úplně se dáví, furt natahuje na zvracení. Je vidět že je opravdu zahlenený 😭😭😭 vůbec nevím co dělat. Nejhorší je, že včera u Dr žádný další informace neřekla... A já se teď bojím i usnout. Vůbec nevím jak mu ulevit 😭

goovana
20. pro 2023

Morska voda s medi přes den a odsavat nejlepší je odsavacka na vysavac
Na noc nasivin nebo od saloos nosánek
Vyvýšená poloha a vlhky vzduch v pokoji

kubesovaadelka
20. pro 2023

První nemoci jsou nejhorší na psychiku maminky. já si tak naučila malou spát u sebe, na sobě položenou a já spala v polosedu, aby se jí opravdu dobře dýchalo. Před každým spánkem pořádně odsát přes vysavač. Nos jsem potírala nosankem od Saloos ( mě krásně voní 😁) no a když už jsem chytla odvahu ji položit do postýlky, přehodila jsem na bok postýlky a za hlavu 2 mokré látkové pleny, abych zvlhčila vzduch

palja
20. pro 2023

Nám se hodně osvědčil inhalátor a dát do něj vincentku. To tak malá miminka můžou. Odsávání přes vysavač a zvlhčovat vzduch plenou přes postýlku. A jak už je výše psáno, asi 3 dny nemoci jsem také spala vsedě, aby na mně byla dcera v polosede. Jinak se dávila, dusila a zvracela. V postýlce mít zvýšenou polohu (dát pod matraci klínek nebo složený polštář).
Ještě je dobrý na rozpuštění hlenů hedelix nebo bronchipret, ale to nevím, jestli tak malá miminka můžou, to se vše musí konzultovat s dr. A ještě jsem mazala tygří mast na hrudník, ale to taky nevím, jestli je pro malá miminka vhodné, holkám jsem mazala v 6 měsíčních.

boarh
21. pro 2023

3x denně odsávat(ideálně odsávačkou na vysavač). A odsávat takto: dát mořskou vodu, po 15 minutách( až se trošku uvolní dutiny) odsát a dát nasivin.

xxx3d
22. pro 2023

rýma musí pryč, takže odsávat
to ti pediatra asi řekla, hm?
všechno co děláš je správně, plus to odsávání