Fungující vitamíny pro děti. Co koupit?

mariti
7. lis 2023

Holky, prosím poradíte někdo, co má fakt smysl koupit dětem v lékárně? Teď před zimou, na posílení imunity, nějaké vitamíny, minerály a co já vím co ještě.... Mám možnost příspěvku od pojištovny, ale chci, aby to fakt bylo smysluplné. Takže bud co se vám osobně osvědčilo nebo ocením i odbornou radu z řad sestřiček, doktorek apod., třeba co se týče složení, nechci kupovat obarvené "bonbonky" ve tvaru zvířátek, na to fakt nemám prachy. Předem moc děkuji, všem hezký den!

nikishkaaaa
7. lis 2023

@mariti my kupujeme Imunoglukan tobolky pro 6ti letou a Glukanka sirup pro 2 letou a musim říct, že na to, že starší nastoupila čerstvě do školky se kromě dvoudenní rýmy drží. Ale vždy je otazkou, zda by to tak nebylo i bez vitamínů z lékárny. Já ale před mateřskou v lékárně pracovala, tak na těch vitamínech asi trošku "ujíždím" 😀 samozřejmě mají moje dvě holky každý den talíř různého ovoce a k večeři mají rády rajče, papriku a okurku. Takže pokud se dá a dítko baští, tak samozřejmě vitamíny touhle cestou jsou top. Ale pak jsou děti se slabší imunitou a u těch to třeba ne vždy stačí 🙂

klokanka31
7. lis 2023

@mariti Naše malá má preventan sirup. A známá si nemůže vynachválit vibovit.

mamikry
7. lis 2023

@mariti Kefír a další kysané výrobky. Ovoce, zelenina. Max. bych koupila něco s vitaminem D, toho je málo přes zimu. Můžete koupit inhalátor a pročišťovat dýchací cesty, případně zkusit aromaterapii. Doma nepřetapět. Léta jsme kupovali vitamíny, Imunoglukan apod.,nemělo to žádný vliv, jen to stalo peníze a nervy, protože to stejně nechtěli jíst.

dashyyy
7. lis 2023

super je déčko do Rosity, dávám běžně céčko, při nachlazení přidávám laktobacily

jaja01k
7. lis 2023

Já jsem letos začala dávat probiotika od Garden of life. Možná pomáhají, možná je to náhoda, každopádně jsou na tom děti mnohem líp než loni.

mariti
autor
7. lis 2023

Děkuji všem. Přemýšlím, jak moc studovat to složení. Asi hlavně aby tam byl ten základ, tedy včetně vit.D.

marketa1218
7. lis 2023

Těžký tohle, moje čtyřletá mi opravdu málo co jí, sirupy jí většinou vůbec nechutnaji. Ochutna jednou a hotovo, takže vyhozené peníze. Zobe ale docela pravidelně ovoce, zeleninu. První rok byl tedy ve školce docela síla, věčně kašel. Letos zatím docela v pohodě ,občas rýma. Je to hlavně o té imunite. Přijde mi, že lékárny jsou spíš vyhozené peníze, ale třeba ne všechno. Jenom dcera to prostě nejí.

orchidis
7. lis 2023

@mariti Já osobně si myslím, že z preparátů samotných nefunguje NIC. Prostě nic. Jenom pohoda doma a dlouhodobá systémová opatření. Dostatek kvalitní kvašené zeleniny, vývary - ty taky neuškodí, domácí ovoce, pohyb venku, otužování. Dávám rybí tuk a imunoglukan občas. Ale prostě samotné nepomůže vůbec nic. Mám zlatou a drahou kamarádku, která je fakt skvělá baba, ale děti má pořád doma na pc a tv, protože "panebože, je zataženo, přece nepůjdeme ven", vše doma desinfikuje savem a děti se nesmí umazat, protože hadry od Laurena, rve do nich tuny těch nej preparátů a nic. Jsou nemocný. Pořád. S kolegy v nadsázce občas říkáme, že nejlepší preparát na imunitu je nechat dítě odmalička žrát se psem z jedný misky.

orchidis
7. lis 2023

takže pokud otázka zní, co koupit, tak tě moc nepotěším 🙂
hovězí kosti - bio
kim-chi
bio organic jabka
a děravý gumáky 🙂
a psa 🙂

jasminek2012
7. lis 2023

Teď už těžko něco zabere na zimu. Tyto přípravky se mají brát nejméně dva měsíce před začátkem školního roku, aby začaly působit.
Já dávám synovi rybí olej od Mollers a dračí sirup od Myco Baby. A od září měl akorát 3 dny sopel, jinak nic. A to loni marodil stylem týden školka, dva týdny doma. Přikládám to ale i tomu, že je ve školce druhý rok a nějakou imunitu už získal.

ada22
7. lis 2023

Loni nám na podzim neskutečně zabral imunoglukan. Pěla jsem na něj chválu kudy jsem chodila. Do té doby mladší trpěla na opakující kašel a rýmu. Bohužel po dvou měsících se začla drbat po celém těle. Asi byla na něco ze složení alergická. Pak jsme ji obden začala dávat prevenar a nakonec jsme přešli na obyč multivitamíny z Dr Maxe. Přijde mi, že ji podávání vitamínu pomáhá. Když je prestanu dávat, tak do týdne má rýmů.

tereza_hru
7. lis 2023

Já dávám synovi dračí sirup od Mycomedica, vždy, když už začíná kýchat a nastupuje nějaké nachlazení a pak pravidelně H2 Immunity drink, je to prášek do vody, chutná mu a v pohodě to vypije 🙂 to máme jako prevenci celá rodina.

skororozvedena
Autor odpověď smazal
Zobraz
landylu
8. lis 2023

Výborná prevence je vlhká sliznice nosu-nějaký přírodní olej/vincentka a ráno, večer kápnout a bacily nemají tolik šance se usadit.
Vitamínky z lékarny, mě spíše děsí, ale probiotika jsou dobré. Bacha na syrovou zeleninu, velmi ochlazuje organismus zevnitř, hlavně okurky ! V zimě stačí jablka, hrušky a kysané zeleniny.
Já mám dobré zkušenosti z produkty Energy-Flavocel, i probiotika, Vironal-ale to asi pojištovna neproplatí...

gdpr
8. lis 2023

Vit. D3 (davam rano do čaju od Terézia kvapky takže deti ani nevedia, ze niečo dostali 🤣), pocas choroby Hlivavek a ked je veľmi oslabena imunita Imunit echinaceove kvapky (pravdepodobne jedine na cz/sk trhu vyrábané z korena nie kvetu preto sú neporovnatelne účinnejšie ako ostatné) a este staršej 4.5r dávam Omega3 Mulers sirup.

gdpr
8. lis 2023

* Moller's Omega3

mariti
autor
8. lis 2023

@orchidis Jako vtípek dobrý, zasmála jsem se. Tak - děravý gumáky máme, jinak pes nehrozí - jsme alergici, a bio kvalita v rodině samoživitelky se 3 dětma taky moc nehrozí... Jinak chápu, co chceš říct a v zásadě souhlasím - zdravá strava je základ. Jen jsem se ptala na něco jinýho.

orchidis
8. lis 2023

@mariti jj, byla to nadsázka 🙂 ❤ a té biokvality se vůbec nevzdávej - třeba bio krůtí krky jsou hrozně levný. Vařím hrnec silného vývaru, pak z těch krků oberu maso a dám jim tu polívku s masem, zeleninou a játrovými knedlíčky třeba jen s chlebem jako plnohodnotnou večeři. Játra bio jsou taky levný. Tak do toho ty játrový koule a je to.
Jabka od nějakýho souseda srdcaře? Zadarmo? Za pár korun? Za úsměv?
Ono to fakt vyjde levněji než preparáty. Fakt jo.

skororozvedena
8. lis 2023

@orchidis hele, kde kupujes ty bio krůtí krky?

landylu
8. lis 2023

@orchidis to je velký problém že lidé si skutečně neuvědomí co je drahé...levné jídla, špatná strava, náhražky apod=práce navíc pro organismus=oslabená omunita=nemoc=rodiče nemohou do práce=kupují se léky...všimá si někdo, kolik stojí kilo bonbónů, nekvalitní čokolády apod? Ale na to si musí každý přijít sám...

mariti
autor
9. lis 2023

@orchidis aniž bych se chtěla chlubit, troufnu si říct, že hospodařit s penězma fakt umím a stejně tak uvařit hodnotné jídlo ve stylu hodně muziky za málo peněz. A tím hodně nemyslím na množství, ale spíš kvalitu. Např. vývar moje děti milují, te'd v chladnějším období ho budu zase dělat častěji. Jinak ty zdroje z okolí typu jablka moc nemám, bohužel. Když jsem mívala zahradu, tak jsem dělala všechno možné - moštovala, zavařovala, sušila.... Nad tím krůtím zauvažuji, díky za tip. Pokud bude dostupné někde v okolí, možná Billa nebo naopak malé řeznictví? Jinak si myslím, že minimálně vit D člověk nic nezkazí, toho máme v zimě málo v podstatě všichni.

kajaros
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
veru181
13. lis 2023

Máme Vibovit a zatím první spolkový rok zvládáme lépe, než jsem čekala. Ale syn jí i hodně ovoce, tak těžko říct, jestli je to opravdu těmi vitamíny navíc.

g_m
14. lis 2023

@kajaros Nesmis chodit do Dr.Maxe, tam je to marketing ne zdravi. Kamoska tam pracovala a rikala, ze uz nikdy vic. Nastesti mame jeste malou lekarnu ve meste, kterou Dr.Max jeste nespolkl, a pani jsou tam uzasne a vzdy poradi 🙏

denisamala75
Odpověď byla odstraněná
Zobraz