icon

Jak chránit roční dítě před koronavirem?

karol1996
18. bře 2020

Musi mit tez rousku? Jak to na ni udrzet? :D Mate nejaky typ?

editah222
•
18. bře 2020

@karol1996 Nikam nechodit, tím myslím hlavně obchody a návštěvy. Být s ním hlavně doma, na procházky jít tam kde nikdo není... Roušky musíme primárně nosit tam kde jsou lidi a kde je vysoké riziko přenosu nákazy. Protože rouška nechrání pře okolními viry, ale chrání ostatní před nakažením od nás. Takže heslo: Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.

pasiba
•
18. bře 2020

Nikam nechodit. Maximálně do toho lesa. Když to budeme dodržovat tak tím dřív se situace uklidní

leniczka23
•
18. bře 2020

Mam 10m syna a rousku jasne ze na sobe mit nebude..Nicmene jsem mu usila a budu ho na ni postupne zvykat..ale nikam s nim nechodim a jeste dlouho nepujdeme. Jinak i obycejna rouska ma nejakou ochranu nas samotnych jen je to mnohem.mene. nez respiratory a primarne jak bylo zmineno chrani ostatni..

vandar8
•
18. bře 2020

Hlavně si mýt ruce, furt, než ho budeš brát atd, ideálně antibakteriálním mýdlem

slunea
•
18. bře 2020

@vandar8 mýdlo stačí obyčejné, narušuje strukturu viru. Antibakteriální je na bakterie, ne viry. Leda pak nějaká desinfekce s alkoholem, když není k dispozici voda. Ale zbytečně to dráždí a narušuje kůži, která je pak náchylnější ke vniknutí viru.

ninive211
•
18. bře 2020

@slunea Pokud je to mydlo jako Dettol, Sanytol, která splňují normu, tak pri dodrzeni casu mytí je účinek proti virům. Jinak souhlas, s malym ditetem proste ven nechodit, pokud je to mozne, tak stinit kocar treba clonou nebo tak, ale rouska u rocniho...realne to nevidim. Ona stejne opravdu sama od sebe neochraní, jakože mam roušku = nedostanu coronu, spis chrani ty druhé