icon

Jak léčit covid u batolete? Zkušenosti rodičů

29. led 2022

Maminky, vy co jste měli pozitivní děti, dávali jste jim nějaké leky?
Muž je pozitivní, já taky. Dceři (11mesicu) jsme odsali nudle z nosu a z nich udělali test, bohužel taky dvě čárky.
Mám to nějak řešit? Co jste dělali vy? Dávali nějaké vitaminy?
Kromě toho, ze je víc plactiva a spavá, ji naštěstí nic není.
S mužem jsme oba očkovaní, malou jsem kojila, takže by teoreticky snad měla mít nějaké protilátky.
Ani jednomu nám vůbec nic není, žádný kasel/malinko rýma. Ze jsme pozitivní, jsme zjistili víceméně náhodou, když jsme si test dělali preventivně.
Jaký průběh měli vaše děti takhle male? Bylo všechno v pořádku? 🙏
Omlouvám se, ze se ptám tady, ale dětské se dnes nedovolam, tak mě zajímají Vaše zkušenosti

katherine177
•
29. led 2022

Syn 2,5 roku je teď pozitivní ,včera výsledek PCR,měl dva dny 39-40C ,jeden den průjem ,dnes bez teploty ,hraje si jak kdyby nebyl nemocný ,také usíná u kojení .Já mám 3 dávky očkování,jsem negativní .Má ještě sestru 4 roky ta je negativní a bratra 14 let ten je pozitivní,to zjistili ve škole .

me_druhe_ja
•
29. led 2022

Přítel pozitivní (Kasel, rýma, únava...nic víc), já negativní a děti jsem teda netestovala, ale ta mladší to měla na 90% (měla 11m). Hodně kašlala, ale jinak nic: zadna rýma, únava, teplota...nic. jen kašel. Dávala jsem Mucosolvan.

jjasmina
•
29. led 2022

Naší malé bylo 13mes, když dojel chlap z práce, že je pozit, tehdy sme s malou šli na pcr test 5.den od manželova pozit testu. Měla pak teplotu a kašel, když měla kolem 38,5 dávala jsem sirup jak na teplotu, tak na kasel, do 10 dnů byla v pohodě

michaela666
•
29. led 2022

Malá (rok) má akorát rýmu a v noci špatně spí. PCR ani nepostřehla, že jí někdo odebírá. Přes den řádí jako by jí nic nebylo. Včera měla hroznou žravku 😃 a to normálně moc jíst nechce. Dávám víc ovoce, hodně pít, mořskou vodu do nosu a odsáváme. Už jsme doma týden a ještě 5 dní budeme, nejhorší je ji zabavit.

ajja87
•
29. led 2022

Naše ze začátku měla pouze trochu rýmu (10 měsíců) a za dva tři dny horecky kolem 39...trvaly tři dny a pak dostala hrozný kašel... Mudr.doporucila pouze kapky na kašel, rýmu mořskou vodu a běžné dostupný kapky pro kojence a léky na srážení teploty.
Pozor na Mucosolvan, prej se u takhle malých dětí už nedoporučuje, lepší Stoptussin a dokonce mi doktorka k tomu přidala Fenistil kapky na uklidnění a prej podporujou zvyšuni účineku u těch kapek na kašel

dasipe
•
29. led 2022

A dělali jste antigenní nebo šli na PCR? Pokud antigen tak žádný covid ani mít nemusíte. Manžel měl 3 antigenní po sobě pozitivní, ihned ho odeslali na PCR a nic.

herbinaaa
•
29. led 2022

dcera taky měla, dávala sjem ji pouze paralen a nasadila vitamin D,C a laktobacilky

autor
•
29. led 2022

Holky a nějaký “trvaly” nasledky? Jakoze post covid? Z toho mám strasnej strach 🥺

katherine177
•
29. led 2022

Mě řekla doktorka ještě Kalobu dávat .

katherine177
•
29. led 2022

@dasipe dělali celé rodině PCR,protože syn přišel v pondělí ze školy s pozitivním antigenním testem.

ajja87
•
29. led 2022

Následky zatím snad nemáme, jsme cca 5 tydnu po covidu, akorat ted máme zase rýmu a předevčírem měla trochu zvysenou teplotu, alr to prisuzuju zubum. Taky se modlím, aby nebyl žádný postcovid

hasara33
•
29. led 2022

Ahoj, hele pokud nebude mít nějaké závažnější obtíže jako třeba vysoké horečky, tak bych to nijak zásadně neřešila. My měli poprvé covid v lednu 2021 a kromě ztráty čichu a chuti nám nic nebylo a stejně tak malé nic nebylo (to měla 15 měsíců), teď momentálně máme covid znovu 🙄🙈 a máme akorát kašel, rýmu a stejně tak malá, nic dramatického 😉

alpakovo
•
29. led 2022

Roční syn prodělal se staršími sourozenci a ani jeden žádný příznak. Jen ten nejmladší mel mensi chuť k jídlu a to se po týdnu opět spravilo.

autor
•
29. led 2022

@hasara33 Moc dekuju za uklidnění 🙏

grow
•
29. led 2022

Ahoj, malá měla se mnou deltu, když jí byl půl rok. Neměla vůbec žádné příznaky, kdyby se jí nedělal PCR test, tak to ani nevíme. V prosinci muž taky deltu, malé necelý rok a půl, byly jsme s ním v karanténě a ani jedna jsme to nedostaly. Nyní já mám omikron (pouze rýma) a dcera je negativní i muž. Žádné následky nemá.

andelka
•
29. led 2022

syn měl covid ve 2 letech. Měl horečku asi 1 den, ale déle ne.Pak dva dny trochu rýmu. Jinak nic. Starší děti neměli příznaky vůbec žádné. Měli jsme tedy buď původní coronavir nebo britskou, bylo to vloni v březnu. Taky jsem ho kojila tehdy. Následky nemáme nikdo. Covid prošel celou rodinou už (čekáme další kolo s omikronem, očkovaní jsme, kromě dětí)

tez83
•
30. led 2022

@ajja87 a nevíš,proč ten Mucosolvan ne?Zrovna ho včera chlap pro prcka přinesl.

ajja87
•
30. led 2022

@tez83 No hele manzelovi ho taky dali v lékárně a říkala jsem go doktorce, ze ho dávám (ted máme novou, stará doktorka-duchodkyne ho nám davala furt, tak jsem měla za to, ze je to dobrý) a ona, ze ať ji ho nedávám, ze jsou studie, že takhle malé děti naopak zahlenuje a zhorsuje to tedy průběh (pochopila jsem, ze jak ty děti i vic leží, ze to pro ně není dobrý a nuti je to hrozně kaslat) a rekla mi to ještě nezavisle na ni jedna doktorka, když jsme byli na pohotovosti, kvuli tomu strasnymu kašli pri covidu.

tez83
•
31. led 2022

@ajja87 já se ptám práve proto,že když jsem mu to dala,tak jsem měla dojem,že to je horší....😳😟Tak díky.A ten Stoptussin je pro takhle malý?Starší děti pořád,jak je hnusný totiž

ajja87
•
31. led 2022

@tez83 jo je pro malý, musis si ale koupit Stoptussin sirup, dávkování je podle váhy a na krabičce je psany,, do 12 kg 1,5ml,, atd.
takze je asi i pro miminka, my ho měli poprvé někdy kolem 6 měsíce. Jinak jsou ještě kapky!! Ty ale myslím nejsou pro takhle malé děti a jsou opravdu hooodne hořké, starší mi je taky nedava, ale ten sirup jakžtakž...