icon

Jak léčit covid u batolete? Zkušenosti rodičů

29. led 2022

Maminky, vy co jste měli pozitivní děti, dávali jste jim nějaké leky?
Muž je pozitivní, já taky. Dceři (11mesicu) jsme odsali nudle z nosu a z nich udělali test, bohužel taky dvě čárky.
Mám to nějak řešit? Co jste dělali vy? Dávali nějaké vitaminy?
Kromě toho, ze je víc plactiva a spavá, ji naštěstí nic není.
S mužem jsme oba očkovaní, malou jsem kojila, takže by teoreticky snad měla mít nějaké protilátky.
Ani jednomu nám vůbec nic není, žádný kasel/malinko rýma. Ze jsme pozitivní, jsme zjistili víceméně náhodou, když jsme si test dělali preventivně.
Jaký průběh měli vaše děti takhle male? Bylo všechno v pořádku? 🙏
Omlouvám se, ze se ptám tady, ale dětské se dnes nedovolam, tak mě zajímají Vaše zkušenosti

katherine177
29. led 2022

Syn 2,5 roku je teď pozitivní ,včera výsledek PCR,měl dva dny 39-40C ,jeden den průjem ,dnes bez teploty ,hraje si jak kdyby nebyl nemocný ,také usíná u kojení .Já mám 3 dávky očkování,jsem negativní .Má ještě sestru 4 roky ta je negativní a bratra 14 let ten je pozitivní,to zjistili ve škole .

me_druhe_ja
29. led 2022

Přítel pozitivní (Kasel, rýma, únava...nic víc), já negativní a děti jsem teda netestovala, ale ta mladší to měla na 90% (měla 11m). Hodně kašlala, ale jinak nic: zadna rýma, únava, teplota...nic. jen kašel. Dávala jsem Mucosolvan.

jjasmina
29. led 2022

Naší malé bylo 13mes, když dojel chlap z práce, že je pozit, tehdy sme s malou šli na pcr test 5.den od manželova pozit testu. Měla pak teplotu a kašel, když měla kolem 38,5 dávala jsem sirup jak na teplotu, tak na kasel, do 10 dnů byla v pohodě

michaela666
29. led 2022

Malá (rok) má akorát rýmu a v noci špatně spí. PCR ani nepostřehla, že jí někdo odebírá. Přes den řádí jako by jí nic nebylo. Včera měla hroznou žravku 😃 a to normálně moc jíst nechce. Dávám víc ovoce, hodně pít, mořskou vodu do nosu a odsáváme. Už jsme doma týden a ještě 5 dní budeme, nejhorší je ji zabavit.

ajja87
29. led 2022

Naše ze začátku měla pouze trochu rýmu (10 měsíců) a za dva tři dny horecky kolem 39...trvaly tři dny a pak dostala hrozný kašel... Mudr.doporucila pouze kapky na kašel, rýmu mořskou vodu a běžné dostupný kapky pro kojence a léky na srážení teploty.
Pozor na Mucosolvan, prej se u takhle malých dětí už nedoporučuje, lepší Stoptussin a dokonce mi doktorka k tomu přidala Fenistil kapky na uklidnění a prej podporujou zvyšuni účineku u těch kapek na kašel

dasipe
29. led 2022

A dělali jste antigenní nebo šli na PCR? Pokud antigen tak žádný covid ani mít nemusíte. Manžel měl 3 antigenní po sobě pozitivní, ihned ho odeslali na PCR a nic.

herbinaaa
29. led 2022

dcera taky měla, dávala sjem ji pouze paralen a nasadila vitamin D,C a laktobacilky

autor
29. led 2022

Holky a nějaký “trvaly” nasledky? Jakoze post covid? Z toho mám strasnej strach 🥺

katherine177
29. led 2022

Mě řekla doktorka ještě Kalobu dávat .

katherine177
29. led 2022

@dasipe dělali celé rodině PCR,protože syn přišel v pondělí ze školy s pozitivním antigenním testem.

ajja87
29. led 2022

Následky zatím snad nemáme, jsme cca 5 tydnu po covidu, akorat ted máme zase rýmu a předevčírem měla trochu zvysenou teplotu, alr to prisuzuju zubum. Taky se modlím, aby nebyl žádný postcovid

hasara33
29. led 2022

Ahoj, hele pokud nebude mít nějaké závažnější obtíže jako třeba vysoké horečky, tak bych to nijak zásadně neřešila. My měli poprvé covid v lednu 2021 a kromě ztráty čichu a chuti nám nic nebylo a stejně tak malé nic nebylo (to měla 15 měsíců), teď momentálně máme covid znovu 🙄🙈 a máme akorát kašel, rýmu a stejně tak malá, nic dramatického 😉

alpakovo
29. led 2022

Roční syn prodělal se staršími sourozenci a ani jeden žádný příznak. Jen ten nejmladší mel mensi chuť k jídlu a to se po týdnu opět spravilo.

autor
29. led 2022

@hasara33 Moc dekuju za uklidnění 🙏

grow
29. led 2022

Ahoj, malá měla se mnou deltu, když jí byl půl rok. Neměla vůbec žádné příznaky, kdyby se jí nedělal PCR test, tak to ani nevíme. V prosinci muž taky deltu, malé necelý rok a půl, byly jsme s ním v karanténě a ani jedna jsme to nedostaly. Nyní já mám omikron (pouze rýma) a dcera je negativní i muž. Žádné následky nemá.

andelka
29. led 2022

syn měl covid ve 2 letech. Měl horečku asi 1 den, ale déle ne.Pak dva dny trochu rýmu. Jinak nic. Starší děti neměli příznaky vůbec žádné. Měli jsme tedy buď původní coronavir nebo britskou, bylo to vloni v březnu. Taky jsem ho kojila tehdy. Následky nemáme nikdo. Covid prošel celou rodinou už (čekáme další kolo s omikronem, očkovaní jsme, kromě dětí)

tez83
30. led 2022

@ajja87 a nevíš,proč ten Mucosolvan ne?Zrovna ho včera chlap pro prcka přinesl.

ajja87
30. led 2022

@tez83 No hele manzelovi ho taky dali v lékárně a říkala jsem go doktorce, ze ho dávám (ted máme novou, stará doktorka-duchodkyne ho nám davala furt, tak jsem měla za to, ze je to dobrý) a ona, ze ať ji ho nedávám, ze jsou studie, že takhle malé děti naopak zahlenuje a zhorsuje to tedy průběh (pochopila jsem, ze jak ty děti i vic leží, ze to pro ně není dobrý a nuti je to hrozně kaslat) a rekla mi to ještě nezavisle na ni jedna doktorka, když jsme byli na pohotovosti, kvuli tomu strasnymu kašli pri covidu.

tez83
31. led 2022

@ajja87 já se ptám práve proto,že když jsem mu to dala,tak jsem měla dojem,že to je horší....😳😟Tak díky.A ten Stoptussin je pro takhle malý?Starší děti pořád,jak je hnusný totiž

ajja87
31. led 2022

@tez83 jo je pro malý, musis si ale koupit Stoptussin sirup, dávkování je podle váhy a na krabičce je psany,, do 12 kg 1,5ml,, atd.
takze je asi i pro miminka, my ho měli poprvé někdy kolem 6 měsíce. Jinak jsou ještě kapky!! Ty ale myslím nejsou pro takhle malé děti a jsou opravdu hooodne hořké, starší mi je taky nedava, ale ten sirup jakžtakž...