Je to ekzém?

lucinka_16
20. led 2022

Synovi se cca před 10 dny objevily takové červené fleky na rukách. Je to suché a několikrát si stěžoval na svědění (na fotce to má natřené, proto se to tak leskne). Promazávám indulonou a žádná změna. U nás nikdo na ekzém netrpí, tak jsem se s tím ještě nesetkala. Když jsem byla mladší,tak mi to dělávalo v zimě, ale vždy se mi to zlepšilo natřením. Já už asi měsíc mám mezi některými prsty na rukách suché místa. Promazávám a taky žádná změna. Prášek jsem neměnila, stravujem se pořád stejně. Může to být ekzém? Nebo je to jen zimou? Co na to? Já to přežiju, spíš mi jde o syna.

aselluska
20. led 2022

@lucinka_16 měla jsem to taky roky, rozpraskané do krve a hlavně v zimě. Všechno štípalo. Jediný, co mi tenkrát pomohlo byl nějaký krém na ruce od Neutrogena. Teď používám Bioderma a nic nemám. Sem tam se něco objeví, ale V takovém rozsahu, jako na fotce už díky bohu ne. Zkuste víc hydratační krém. Bohužel každému pomůže něco jiného. Kamarádce třeba právě indulona a několikrát denně.

zelenaesmolda
20. led 2022

@lucinka_16
me ty ruce prijdou otekle jako by tam byl zanet

lucinka_16
autor
20. led 2022

@aselluska zítra jdu do města, skočím do lékárny s lepší fotkou. Poptám se po těchto značkách. Děkuji

lucinka_16
autor
20. led 2022

@zelenaesmolda No, on má trochu buclatější ruce, není to žádná vychrtlinka 😁 ale ještě tu buclatost ráno prozkoumám 😊 Díky za tip.

zelenaesmolda
20. led 2022

@aselluska
neutrogena je skvela ta koncentrovana,hlavne namazat na noc a v zime nosit venku rukavice.

aselluska
20. led 2022

@lucinka_16 dobře živený 😉

zelenaesmolda
20. led 2022

@aselluska
asi kupujou v Jednote Pribinaky :D

lucinka_16
autor
20. led 2022

@aselluska Budou mu 4 a ve školce je největší 😁 Někdo mu hádá i 6 let .. Není hubeňour,má robustnější postavu po manželově rodině 🤦🏼‍♀️ a s manželem jsme oba vysocí. Ale klobásky občas manželovi krade z talířku rád 🤣

lucinka_16
autor
20. led 2022

@zelenaesmolda To nekupujem 🤣 většinou drží basu s mladším bráchou - bílý jogurt něčím dochucený 🍇

zelenaesmolda
20. led 2022

@lucinka_16
Ja jsem reagovala na to dobre zivene dite-uplne se mi vybavil Jouda z At ziji duchove kdyz recnil,ze jsou deti dobre zivene :D

lucinka_16
autor
20. led 2022

@zelenaesmolda Jo tak 😁

korin
20. led 2022

Dcera to má už čtvrtý rok, pouze v zimě. Zajímavé je, že když jsme byli na dovolené na horách, měla ruce úplně v pohodě. Asi záleží i na chloru ve vodě, příp. používání dezinfekce (když si museli ve školce a pak ve škole ruce dezinfikovat, měly problémy i jinak zdravé děti). Natíráme večer modrou indulonou, někdy zabere krásně , jindy má po ní ruce rudé (pokud je to už hodně rozjeté). Když to má rozlezlé, natřu ji i ráno, než jde ven. Rukavice nosí.

majulkaa
21. led 2022

@lucinka_16 Nasi dcerce prave takto ruce reaguji na zimu. Stezuje si taky na svedeni a ma to sussi. V lekarne nam porarila pani krem od Uriage, jmenuje se Barieéderm. Zklidni a vytvori jeste ochrannou vrstvu. A ja jsem atopik, dlouhodobe me trapil ekzem na rukou a toto je zatim jediny krem (nekortikoid), ktery mi na ekzem ucinne pomaha.

lucinka_16
autor
21. led 2022

@korin Je pravda,že před Vánoci začal chodit do plavání 🤔 rukavice nosí pořád.

lucinka_16
autor
21. led 2022

@majulkaa Děkuji, zeptám se 👍

kikimas
21. led 2022

Taky jsme to mávali v zimě, hodně jsme ruce mazali

ovin
21. led 2022

Zrovna teď řešíme stejný problém. V lékárně nám doporučili krém Uriage Xémose a od úterka se to výrazně zlepšilo.

korin
21. led 2022

@lucinka_16 Dcera teď taky plave, ale ruce nemá horší než jiné roky. Měla jsem na mysli spíš vodovodní vodu (i když - jsme v jedné čtvrti se školou, takže voda je stejná), ačkoli bazén tomu jistě taky nepřidá. Loni během lockdownu byla úplně v pohodě, začala chodit do školy a ruce hned katastrofa.

katie87
22. led 2022

@lucinka_16 Vsadila bych na chlad. Já mám ruce příšerný, co začne být zima a drží to do jara. Dcera 5let to má taky. Často si teda myjeme ruce, nesnáším když jsou upatlané😅, to tomu samozřejmě vůbec nepřidá. Krémy nic moc, vyzkoušeno kde co, ale trochu to přeci jen pomůže. Venku nosit rukavice. Za nás doporučím Weledu.