icon

Jedná se o neštovice?

7. kvě 2025

Řekla bych že to jsou neštovice ale nejsem doktor to je jasny jen co vím tak je toho ted všude dost.

1pomnenka
•
7. kvě 2025

Místo pudru kup zinkovou mast, pod nánosem pudru kůže nedýchá. Pudr už se na neštovice nepoužívá, je to zastaralé, jsou lepší výrobky.

ninive211
•
7. kvě 2025

Kup Vira Sooth nebo Tanno-hermal. Normálně volně prodejné. Recept na nic nepotřebuješ. S neštovicemi v podstatě ani nemusíš k doktorovi, pokud nejsou komplikace, klidně stačí akorát to zpětně nahlásit, že je dítě prodělalo, aby to měl ve zdravotnické dokumentaci

krisstina93
•
7. kvě 2025

S neštovicema sme ani k dr nešil a nic na recept nám nedávala, jen sem to hlásila po telefonu. Doporučila akorat fenistil ze je to proti svědění. Pudr uz se nedává.

miryp
•
7. kvě 2025

Vypadá to na neštovice. Pudr jsem u dětí nepoužívala, jak už padlo výše, kůže pod tím nedýchá a má tendence k zápalům, což pak vede k horšímu hojení a jizvám. Já děti několikrát denně naložila do slabé lázně s hypermanganem a mateřské neštovice a ty na obličeji, kam se lázeň nedostala, jsem potírala neředěnou betadinou. Děti se vyloupaly plně do deseti dnů...

teryem
•
7. kvě 2025

Rozhodně ne pudr. Fenistil kapky na svědění a mít doma hypermangan na slabé koupele. Krásně vysušuje a zmírňuje svědění. Nás zachránil, rychle vyschly a ani jizvička... Nebo takto.. než mi tady poradily zkušené matky, první po čem jsem sáhla byl pudr a jediné jizvy, které dcerka má, jsou dvě větší na obličeji po těch, co po pudru zmokvaly... Pak jsem okamžitě přestala. Přeji lehký průběh

hennrietta
•
7. kvě 2025

V lékárně mi doporučili Tanno-Hermal Lotio. S dcerou jsem doktorce šla, protože jsem si nebyla jistá, jestli to není jiná vyrážka a bylo před víkendem. Čekali jsme před čekárnou na chodbě a do ordinace jsme jen přeběhly.

me_druhe_ja
•
7. kvě 2025

Ještě počkej, jestli vůbec něco bude potřeba. Děti měly neštovice loni a syn naprosto v pohodě, jakoby nic. Nesvědilo, nemazala jsem ničím. Dcera měla bohužel horší průběh a měla i pár dole na pipce, takže tam jsem mazala, protože ji to bolelo hlavne při čůrání. Ale pokud nesvedi, nevadí, tak nemazat ničím.

verunnaj
•
7. kvě 2025

Jsou to neštovice, mazala jsem zinkovkou, po vyloupaní celé tělo hydratační biodermou a stroupky bepanthenem

dyechampion
•
7. kvě 2025

ja koupila ViraSoothe gel i sprej a prostridavala jsem to
pak po sloupnuti krem Uriage Bariéderm Cica-Cream with Copper-Zinc
bacha s nestovicema se nesmi na slunicko, takze pak ve finalni casti kdyz jsme chodili ven ale byli jeste stroupky jsme natirali Bioderma Cicabio Créme+ SPF 50+

vandemee
•
Odpověď byla odstraněná
•