Kojení - 10denní dcera vždy hned usne a nenakrmí se

ladus18
25. led 2019

Ahoj maminky, prosím o radu. Mám doma 10ti denní dceru. A máme malý problém s kojením. Když jí dám kojit, tak 10 minut jí a pak u toho usne. Tak ji pak položím jenomže mi za 10 minut brečí znovu, že má hlad. Tak ji dám znovu. Jenomže mi přijde, že si z mých prsou dělá jen dudlík a skoro nic nesní. Nakonec mléko odstříkávám a to pak vypije. Ale stejně mi přijde, že je to málo. Neměla bych jí trochu přikrmovat? V porodnici mi moc nechtěla přibírat. Teď ji vážím před a po jídle ale stejně to není žádná hitparáda. Sice přibírá ale pomalu. Měli jste to někdo taky tak? Vím, že je to hloupá otázka ale mě to přijde divné

kittyy17
25. led 2019

@ladus18 je ještě malinká a sání ji utaha. Dej tomu čas, hlavně ji neuč na odstrikane z láhve. Prostě ji dej prso kdykoliv chce. V děloze měla přísun jídla nepřetržitě 😂

kittyy17
25. led 2019

Jestli chce prso jako dudlika, tak ji nějaký kup. Lepší vyhodit dudlika do koše, než namáčet do krve ozuzlany palec do chili omáčky....

ladus18
autor
25. led 2019

@kittyy17 dudlíka jsem ji koupila ale moc ho nechce.. tak to ještě zkusíme děkuji ☺️

mourovatakocka
25. led 2019

Já bych dudlíky ani lahve nedávala. Je malinkatá, třeba chce prostě tebe. Mlíko ji uspí, unaví. Dcera se taky chtěla první týdny jen chovat a kojit. Určitě jsem ji to nedopřávála v takové míře, aby byla spokojená. Koneckonců devět měsíců jsme je nosily a teď bychom je chtěli odložit a vrazit jim láhev a dudlík, trvalo mi dlouho, než jsem pochopila, že kojení není pro dceru jen mlíko, ale taky maminka.

bendice
25. led 2019

@ladus18 já měla totéž. V porodnici mi říkali že kojení je pro miminka tak unavujici jak kdyby vyběhli do 5 patra. Taky jsem ji třeba i budila mačka se jim pod čelist u ucha ale to jsem udělala jednou přišlo mi to zbytečne . Zkuste vydržet. A dávejte ji prso kdykoliv si řekne. Já vím je to vysilujici. Než se udělá pořádne mlíčko chvilku to potrvá hlavně kvalitně jezte. Třeba se napije jen toho předního mléka a nedostane se na to tučné.... Je to alchymie držím palce
😉

lobella
25. led 2019

Souhlas se vsim uvedenym vyse, chce take tebe, nejen mliko, kdyz bude mit hlad, tak si potaha, ono zadne decko hlady neumre🙂moje na tom byla stejne, mela jsem ji neustale na prsu a jen stridala strany, ted ji budou 3 mesice a uz nepotrebuje byt nonstop pripojena, uz si hraje, brouka, doted ma tedy prso k tomu, aby usnula, bez prsa usina jen v aute a kocaru, proste pije, pak me dudla a nakonec jen drzi az usne...chce me mit u sebe, tak ji to dopravam, jsou to drobci a potrebuji mamu u sebe, za me rozhodne neodstrikavej, nedokrmuj, nech ji prilozenou kdykoliv si rekne, ono si to casem sedne🙂jo a nase dudlaka take nechce a to jsme zkusili snad vsechny tvary i materialy, ale mamy prso je jen jedno😀

cinam
25. led 2019

U nás do puntíku to samé jako u @lobella. malej má taky období kdy jen chce prso a duda a moc nejí a pár dní třeba moc nepribere no a pak zase začne jist jako prokoplej. Pokud máš pochybnosti a fakt jí málo tak doporučuji laktační poradkyni z webu mamila.sk. Nám moc pomohla - nejen s kojením samotným ale i psychicky a hlavně si uvědomit co psali holky výše, že to prostě není jen o mléce.

monaluza
25. led 2019

Vazeni pred a po jidle je cesta do psychickych pekel pro matku (potvrzeno nasi detskou doktorkou) a dokrmovani lahvi a dudlik je nejlepsi cesta k ukonceni kojeni. Zpocatku drobecci proste potrebuji mamu casteji, ale brzo se to upravi, byla bych v klidu a vic verila sobe i miminu 😉.

konik4525
25. led 2019

Mě dcera taky usínala u kojení, musela jsem ji pořád simrat atd a stejně to nepomáhalo .koupila jsem odsávačku a dala jí to z inj.strikacky a to vypila bylo vidět že hlad má ale že jí to tak zmáhá ,na druhý den už pila líp a už jsem ji jen kojila a krásné zesílila a přibrala a teď už tloustne jen kojim;) dej tomu čas a zkus jen kojit ona zesílí

no_title
26. led 2019

Dudlíka jí určitě nedávaj. Hlavně v tomhle brzkém věku. Naučí se špatně sát (pravděpodobně ještě kojení úplně neovládá), naučí se to špatně a buď nebude prso chtít, nebo budeš mít zánět / ragády. Většinou pak mléko udělá brzo "puf" a bude po kojení. Stejně jako dokrm stříkačkou / lahví. Pokud budete takto pokračovat (dudlíky a dokrm), tak do 3 měsíců bude plně na UM (zkušenosti x mých kamarádek, kterým jsem se snažila pomoct s kojením, ale u těchto věcí zůstaly).
Klidně ji koj, jak často chce, jak dlouho chce, neodkládej ji aspoň přes den do postýlky, ale klidně si lehni do postele s ní. Ať si dudlá. To pořekadlo "dělá si z tebe dudlík" mě někdy zvedá ze židle 😀 (říkali mi to babičky), ono prso bylo dříve, dudlík vynalezen později víceméně pro nekojené děti.
Taky si můžeš koupit šátek a nechat ji, ať se kojí v něm. Jak často pije a kolik vypije vůbec neřeš. Ani ji nevaž, nedokrmuj, nedávej dudlíka. Pokud má dost počůraných plen a je spokojená, je vše v pořádku. Sleduj jen počet počůraných plen (mělo by to být aspoň 6 za den) a na převážení choď k pediatrovi (ale i kdyby jeden týden nepřibrala nic, nemusí to nic znamenat, klidně může ten další týden přibrat 400 g 🙂 )

no_title
26. led 2019

jinak co se týče usínání, doporučila bych kontrolu u pediatra ohledně žloutenky. Toto dělají typicky děti, které ji mají silnější.

kafr
26. led 2019

Moje beruška u kojení prostě spala, pocucávala, dudlala a spala. Kojila jsem i půl hodiny jedno prso! Ale byla maličká (z porodnice šla s 2,6kg) po žloutence. Přibírala pomalu, takže jsem to pro ni vydržela. Mudr radila kojit s hodinovým rozestupem, aby se nemíchalo čerstvé a natrávené mlíko, ale to nešlo, brečela hlady. Takže jsem přikládala, kdykoli chtěla (já přece taky jím, kdy chci). Já bradavky citlivé, bolavé, ragady, ale zatla jsem zuby a vydržela (bradavky větrat, sušit a mazat lanolinem) a jsem za to dodnes vděčná! Teď má 9 měsíců a já se nestačím divit, co všechno prsa vyřeší! Teď vytáhne prso za 2 minuty, takže večerní kojení před spaním zabere 5 minut.

K tomu vážení: taky jsme měli váhu a vážit pred a po je na palici. Víc se nám osvědčilo vážit 1x denně.

Zkušenosti a rady:
dudlík- ano, kazí techniku kojení, takže jsem jí ho dávala jen v nejnutnějším případě, pak ho měla na usínání. Ve 3 měsících ho prostě zahodila a už ho v žádném případě nechtěla. Teď ho má jako kousátko, hračku. Pro mě bohužel, rostou ji zuby a chce zuzlat mě, což nejde. Takže pokud máte dobrou techniku a nátisk, tak dudlík nevadí.
Uspávání na prsu- odnaučte ho potom zavčas, my jsme to prošvihli, teď ji rostou zuby, má to těžké i tak a do toho ji měníme režim uspávání.

Jinak si to užívej, mazli se a kochej tím úžasným uzlíčkem. Pokud kojit jde, tak je to opravdu krásné. Jsou to nejhezčí chvilky.

ladus18
autor
27. led 2019

Asi máte pravdu že to chce ji dát kdykoliv si řekne.. zkusila jsem to tak a zabírá to🙂 děkuji za radu

fandysek_1
27. led 2019

@ladus18 u mě obě dvě deti prakticky celé šestinedelí u prsa. Nosím v Caboo i ten kontakt pomáhá. Pak je to lepší. Vydrž, bude lépe. A možná bych nevazila je to o nervy. Držím palce

bayt
27. led 2019

@ladus18 Pokud dle doktora přibírá v pohodě, není třeba přikrmovat. Jinak hrozí, že o mlíko postupně přijdeš a dítě bude chtít raději flašku. Kojení co patnáct dvacet minut taky znám, celé první tři měsíce.

konidana
28. led 2019

@ladus18 mela jsem to stejne. Budila jsem. A hlavně jsem po odbrknuti dala hned znovu z druhého prsu. Bylo obdobi ze jsem kojila z obou dvakrát. Prikrmem si kojeni spis pokazí š. Jeste je mala taha pomalu potřebuje vic casu.