icon

Kopřivka po Penicilinu. Máte zkušenost s alergií?

jsme
1. pro 2020

Ahojky máte někdo zkušenosti s alergií na penicilin? Mladší syn 20m se strašně osypal po ATB, dostal prednison a Dithiaden. Tak nás zajímá kdy to konečně začne mizet. Je mi ho strašně líto je celej jak popálenej. Plus moc nevím co mu vařit aby se to nezhoršovalo. Díky za zkušenosti ☺

Strana
z2
malenka3
1. pro 2020

Vyrážka i po prednisonu týden a to jsem měla ještě 3 injekce nějakýho léku. Kolik toho ATB snědl? Je rozdíl, kdy se vysadí, já měla maximální saturaci ATB až 9. Den od nasazení, což bylo 2 dny po úplném dobrání. Pokud se osypal rychle první dny, tak to nebude tak hrozný (předpokládám, že už je pochopitelně nebere).
Máte k tomu ještě antihistaminika? Xyzal třeba? Fenistil? Ten je dobrý. Jinak se vyhnout veškerým alergenním jídlům, ne jen ovoce, ale i rajčata třeba, papriky, ořechy, mák, med, vše, co může zatíženému organismu přitížit i v případě, že na to normálně alergii nemá.

jsme
autor
1. pro 2020

@malenka3 osypal se až 4 den braní, 5den měl jiné 6tý den se to zhoršilo rapidně. Ten večer jsem volala na pohotovost a řekli okamžitě vysadit. Dnes je to třetí den bez atb. Bere k tomu 1/4dithiadenu ráno a večer. Tyhle všechny potraviny chápu, náhodou jsem ale zjistila že vadí i celer. Což by mě nenapadlo, nevím co třeba vajíčka, tvaroh, bylinky apod. Nikde jsem nenašla nějaký seznam. Všude bylo jen o alergii na lepek, laktozu apod.

malenka3
1. pro 2020

@jsme ano, celer je velmi silný alergen, to jsem zapomněla. Vajíčka a mléčné výrobky ok, rýže, maso, zkus podle pocitu. Ono se nic nejspíš nestane, jen se nemusí zatěžovat víc ten organismus, který se pere s tou alergickou reakcí. To zhoršení je normální, ta kulminace účinné látky ATB chvíli trvá a někdy je to fakt až po vysazení. Ať je brzo lépe, jen mu to připiš na kartičku pojištěnce, všude to hlásit.
Já jsem dneska zrovna přidělala zubaři vrásky. Těžký alergik, extrakce zubů a k tomu hodně kojím. Byl ze mě šedivej, protože penicilíny jsou pro kojilky nejlepší a já je nesmím

jsme
autor
1. pro 2020

To se právě snažím 🙈😅 Jasný to je dobrý nápad s tou kartičkou.
No to muselo být zajímavé, byla jsem na trhání a musím říct že mají pěkné driáky 🙈

amazonkajanik
1. pro 2020

@jsme moje mamka byla třeba penicilinem předávkována jako 8letá,jakmile by ho dostala,upadá do anafylaptickeho šoku. U mě došlo na reakci s kvasnicemi v pivu. U někoho slunce,ovoce,atd
Kdy vyrazka ustoupí a bude moct jíst normálně závisí na tom,kolik toho má ještě v těle. Navíc je na prd,že alergie na atb a penicilin je skoro stejně zákeřná,jako resistence. Doktoři pak pomalu neví, čím léčit doposud "banální" onemocnění. Mě nedávno doktor předepsal atb na zánět v zubu a až doma s příbalového letáku jsem zjistila,že je to penicilin 🙄 nakonec mi nechal jen analgetika (která se musela taky měnit,dal mi diclofenac a já mám vředy 😟)

jsme
autor
1. pro 2020

@amazonkajanik u nás to stoprocentně bylo to ovoce plus změna těch atb. Manžel je taky alergický a doposud naštěstí neměl problém 🙈
Nejhorší je přesně když se k tomu přidají další problémy 🤦‍♀️ No taky to nemáš jednoduché 🙈😞

amazonkajanik
1. pro 2020

@jsme tak já naštěstí (musím zaklepat) nejsem teď posledních pár let nemocná tak,abych to musela řešit přes doktory.,krom zubů a zlomené ruky (nepočítám těhotenství a porod 😁)ale dřív jsem měla každou zimní sezónu zánět průdušek a na to jsem dostávala penbene. Pak chtěl mudr udělat změnu a byl průšvih. Od doby,co jsem byla za každého počasí venku,mám max klasické nachlazení. Jinak,nedávno jsem našla článek,že děti,které si hrají v lese(nebo poblíž)mají lepší imunitu než ty,které si hrají na betonovém hřišti,byť každý den.

gracinka7
1. pro 2020

Mám alergii na penicilin a bacha na ovoce. Ta vyrážka se zhorší.

jsme
autor
1. pro 2020

@amazonkajanik jo tak, tak to je dobře 😉
No ráda bych byla každý den v lese, bohužel sídliště v Praze žádný les nemá 😅

jsme
autor
1. pro 2020

@gracinka7 to jsem si už všimla 😅

amazonkajanik
1. pro 2020

@jsme tým vědců z norska(jestli si dobře pamatuji) zjistil,že bohatě stačí lesní půda,tudíž hřiště,kde se vyskytuje mech a jehlicnaty porost. Nemusí to být les,jako takový,ale jde o to,co produkuje tohle uskupení rostlin. A prý stačí snad 12h týdně na posílení imunity. Doslova tam bylo,že děti špinavé od lesní půdy jsou na tom o 80% lépe. Dala bych odkaz,ale nemohu najít. Jako,syn je v lese skoro pořád (jen teď jsme týden byli spíš doma,maminka je nějaká vyflusla😂) a za celou dobu měl 2x rýmu a na podzim kašel,který chytil ode mě a je mu skoro 18měsíců. Vše jsme zvládli s pomocí bylin a volně dostupných léků. Mám domácí jitrocelovy sirup a až bude větší,bude dostávat i mnou připravené bylinné čaje. Než jdeme ven,jako první obleču sebe a pak jeho(i když jsem pak zpocena,ale lepší já,než on,aby pak prochladl)

martt
1. pro 2020

@jsme Nečetla jsem komentáře, ale syn když měl kožní alergickou reakci po ATB trvalo více jak týden než to zmizelo a asi dva dny než mu to začalo ustupovat. Pokud nemá prokázánou potravinovou dietu můžeš vařit vše. Nebo vysadit alergeny, jako ořechy, ovoce typu jahody, citrusy apod....

aneta15
1. pro 2020

@jsme me trvalo měsíc než se kůže vrátila do normálu. Myslela jsem, že se zblázním a udrbu

amazonkajanik
1. pro 2020

@aneta15 ty jo,až tak?! Tak to já si můžu pískat. Je to řada let,ale i teď si vybavuji to pnutí kůže,co mě donutilo vyhrnout rukávy a holky ve třídě se okamžitě odsunuly,jako bych měla lepru. Byla jsem jako bych se polila vroucí vodou,chyběly jen puchyre. Učitelka mě okamžitě hnala k doktorovi ...a druhý den jsem si vesele jela dělat dřevo na hasickou chalupu 😂

malenka3
1. pro 2020

@aneta15 ty jo 🙈 a to si brala antihistaminika?

jsme
autor
1. pro 2020

@amazonkajanik tak to by se zařídit dalo to je pravda 🧐😉 my normálně taky nejsme ,, chcípáci,, většina našich nemocí byla že školky, MHD apod. Mladší si tu angínu uhnal na hřišti, když jsme asi po týdnu je vypustili ať se vyřádí a ono jak na potvoru skoro mrzlo 🤦‍ Děti tam byli asi tři a našich kluků si vůbec nevšímali. U staršího taky řeším co se dá bylinkami apod. Chodíme ven každý den, jen teď při tom fujtajblu moc ne páč je tady všude plno lidí. Prostě hrozný. Těma karantenama nebo co to má být jsme si akorát oddělali imunitu 🤦‍♀️

jsme
autor
1. pro 2020

@martt Aha, takže taky přes týden ok. Dneska po těch lécích mi to přišlo už lepší takže to by tak odpovídalo 🤔
Nn nic jiného by neměl mít, do teď jedl všechno a byl klid, jen ty blbý atb. Jasně, díky ☺

jsme
autor
1. pro 2020

@aneta15 nenee, to muselo být hrozný 😱

amazonkajanik
1. pro 2020

@jsme jelikož mezi lidi chodíme akorát nakupovat,tak jsme jarní a teď podzimní omezení nepocítili. Hřiště nám tu začali rekonstruovat a doteď nedodelali a stejně jsem byla s klukem většinu času v terénu,na houbach,nebo jen tak na prochajde (standard min 10km denně )

jsme
autor
1. pro 2020

@amazonkajanik my bohužel díky online výuce teď ano 🤦‍♀️ ráno online hodina, dodělat školu, oběd, mladší spí jen v posteli no a než vstal tak bylo půl 4 i déle. Pak teprve ven, což je nebavilo páč žádné hřiště, parky taky plné tak jsme chodili mezi baráky apod 🤦‍♀️ hrozný. Co jsem takhle doma tak těžce uvažuji o stěhování někam víc do přírody, nejlépe domek se zahradou to by bylo super. Bohužel nevím jak to udělat 🤔😂

amazonkajanik
1. pro 2020

@jsme my jsme na vesnici,kde se sotva s někým potkáme a stejně bych chtěla na samotu 😁 jde o to,že obecní byt a hajenka v lese je sakra rozdíl. Mít svou dilnicku,kluk by mě tam pomáhal,nebo si sám tvořil,když by bylo venku pod psa,to by bylo fajn...nám brání akorát finance,ale snad se to srovná

jsme
autor
1. pro 2020

@amazonkajanik přesně, nám taky 🙈🙈 úplnou samotu bych se teda bála 🤔😳😂 jinak mám stejné myšlenky. Možná kdybych měla dvě holky tak to tolik neřeším ale s klukama se to nedá 🙈😂

aneta15
1. pro 2020

@jsme bylo to hrozný byla jsem jak jedna velká slitá skvrna. Mám alergii na azytromicin a penicilin. Na penicilin od malička ( je zajímavé, že ji má babička i máma) a na azytromicin se mi projevila ve 30 letech. Je to dost omezující, když mám mít antibiotika

aneta15
1. pro 2020

@malenka3 chodila jsem na nějaký injekce ale, co to bylo to nevim. Doktor mě chtěl poslat do nemocnice ale protože jsem měla mimino tak jsme se dohodli takto

aneta15
1. pro 2020

@amazonkajanik já to měla nejvíc v dekoltu. Úplně si vybavuju tu svědivost 😁 od Té doby nesnesu kombinaci mořská voda a sluníčko. More je pro mě utrpení. Dám max 5 dní a pak se brutálně osypu. Nikdo mi nedokázal říct, zda to má souvislost.

nazka
2. pro 2020

@jsme já mám alergii na penicilin od malička.. A ta už nezmizí. Mám na celou pnc řadu, takže doktoři mají že mě radost. Držím palce, ať to syn nemá tak jako já. Já se začala dusit.

jsme
autor
2. pro 2020

@aneta15 páni 😳😳 on dostal amocyklin nebo tak nějak. Vypadal jako opařený, teď už má jen pupínky twk to vypadá lépe 🤦‍♀️ Manžel jí má taky a jeho Teta taky, naštěstí tedy neměli problém ani při operacích tak doufám že to prcek nebude mít tak špatný 🙈

jsme
autor
2. pro 2020

@nazka to on naštěstí ne, to by mě kleplo 😳😳 Aha to já myslela že je to prostě na penicilin celkově, to doufám že na něm nebudou zkoušet jestli nějaký nevadí nebo vadí. Pedi ani neříkal jestli půjdeme na alergologii tak nevím 🤦‍♀️

amazonkajanik
2. pro 2020

@aneta15 asi vadí jak mořská sůl usycha na pokožce

Strana
z2