Penicilin v těhotenství

petla29
2. říj 2019

Ahoj holky, jsem 8tt, v pondeli vecer jsem byla na pohotovosti a dostala Penebene-penicilin, na anginu. Kazdy den je mi silene zle uz asi 2 tydny, poradne se nenajim, je mi na zvraceni. Dnes vecer mi ale zacaly silene krece a prujem tim zpusobeny, do toho se mi zvedal zaludek, byla jsem cela orosena a bylo mi silene. Volala jsem na pohotovost a pry to muzou mit na starost atb a mam je prestat brat a zitra musim k obvodni. Myslite, ze to je tim penicilinem? Probiotika beru a k jidlu jsem dnes mela ovoce, jogurt, polevku a bebe susenky. Mel nekdo podobnou zkusenost po antibioticich? Dekuji.

inessa26
2. říj 2019

Může být, třeba se jedná o nesnášenlivost penicilinu, mně se tohle děje u jiných léků, že je mi permanentně na zvracení a nedá se to vydržet. Raději už to neužívej a nech si od obvodní napsat jiné léky, ne na bázi penicilinu.

petla29
autor
3. říj 2019

@inessa26 dekuji za odpoved. Ja jsem z toho dost nervozni, protoze v tehotenstvi je pry penicilin jedine atb, ktere se smi :(

phedr
3. říj 2019

@petla29 je možné že máš začínající těhotenskou cukrovku, protože přesně to co popisuješ se stalo mě. Akorát já neměla antibiotika. Jogurty a mléko v těhotenství často zvednou cukr s těma bebe sušenkami se ti mohlo udělat špatně i potom

petla29
autor
4. říj 2019

@phedr diky za info, nakonec mi penicilin vysadili a sla jsem na CRP a zjistilo se, ze vubec nebyl potreba :( cukrovku se dozvim az na tom vysetreni cukrovky predpokladam, tak uvidime. Dekuji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru