Léky na kašel. Co dávat 3měs.dítěti?

nikitka2323
11. únor 2020

Maminky můj 2 měsíční prcek pokašlává. Nemá horečky ani rýmu...jen občas kašle. Žádná hrůza. Pěkně spinká i papá. Mám doma kapky SINECOD na kašel a chtěla jsem mu je začít dávat, ale je tam psané dávkování až od 3 měsíců. Tak pokud jste dávala některá malému mimču zajímá mě kolik a jak často 😁

vaseli16
11. únor 2020

A ma to kasel opravdu z nachlazeni? Ja bych teda Sinecod nedavala... Maly je mel ve 3mesicich na suchy drazdivy kasel, ale to opravdu bylo poznat, kaslal i ze spani, nevim jak to popsat, ale proste to nebylo to bezne pokaslani miminka...

leniczka23
12. únor 2020

@nikitka2323 Nic mu nedavej..tlumit se ma pouze drazdivy kasel ktery budi ze spani..neni pitreba do nej v tomhle veku cokoliv cpat. Oni jak porad lezi jaou na ten kasel trosku nachylnejsi ze jim steka vse do krku.

martt
12. únor 2020

@nikitka2323 Záleží na tom jaký to je kašel. Jestli vlhký nebo suchý. Každopádně pokud to není žádné hrozné nic bych mu nedávala. Maximálně bych si udělala doma cibulový sirup a davala mu půl kávové lžičky max. 2×denně. Ale těžko ti radit, když ho nevidíme.

mourovatakocka
12. únor 2020

U takového mrňouska bych asi nedávala, pokud kašel ničemu nevadí.. Pokud bude trvat delší dobu, určitě k doktorovi.

astyna88
14. únor 2020

Spis zkus zvlhcit vzduch kolem postylky,poves na topeni mokrou plenku, ja jsem i rozprasovacem vlhcila primo postylku. Nedavat mleko, to vytvari povlak v krku,ale to bude nyni asi nerealne.