Má smysl navštěvovat pediatra s běžnými problémy dětí?
Ahoj vsem. Mozna smutne, ale s odlehcenim tema. S jakymi problemy, nemocemi chodite k pediatrovi? Uz cca pul roku premyslim, k cemu je nam detsky pediatr dobry? Snad jen preventivni prohlidky a ockovani? Mam deti cerstve 5 a 2,5 roku. Pokud maji jakykoliv kasel a rymu jedno jak dlouho, resi se po telefonu stylem zkuste jeste tyhle kapky,sirup. Zanet spojivek uz jezdime rovnou ma ocni, totez zanet usi na ORL. Veskere problemy se resi telefonicky pripadne zaslanim zadanky na vysetreni jinde. Takze chodime opravdu jen na ockovani a prevence. Ted mladsi ma nestovice, kdyz to nebylo rozjety,volam, zema 3 pupinky ma tele a teploty, ale zadny nebyl vodnaty a sestra hned a to jako chcete prijit na potvrzeni nebo co? Mam tu hromadu lidi,vubec nestihame. Tak premyslim,s cim tam ostatni chodi, kdyz exemy, zanety usi, oci,.kasle, nudle, virazky atd resim doma s googlem😆
@lobella Chodíme na preventivní prohlídky, plus když je nemoc vážná a mám pocit, že to bude na antibiotika, klasicky v 99 % streptokok.
Se starším chodím jen na prevence. Mladší bývá častěji nemocný, ale většinou to zvládneme bez návštěvy pediatra. Teď tedy jsem s ním zrovna byla, protože měl několik dní vysoké horečky bez jakýchkoli jiných příznaků nemoci.
My tam byly s bradavicemi, křečemi v břiše, dlouhotrvajícím kašlem a jinak mám pediatru hlavně na konzultace po telefonu.
Já jsem ráda i za konzultaci,když nic nezabírá,jediný antibiotika na zánět spojivek zasílá recept,bez toho aby nás viděla,jinak když si chce dítě poslechnout a má kašel, který se nelepší pozve nás a dítě si poslechne,dokonce i s impetigem jsme za ní museli, nevěděla jsem co to jsou za pupínky ,jinak kašel a rýmu zvládáme doma

Očkováni, prevence, s batoletem první rok co dva měsíce do poradny. Se starším jsme, kromě prevence, byli poprvé ve třech letech po prvním záchvatu laryngitidy. A chodíme po každém záchvatu na poslech. Loni v létě jsme rovnou od doktorky jeli na fakultku a skončili po chirurgickém zákroku dva týdny na JiP. Jinak žádanka na lázně, logopedie, kontrola po operaci. U mladšího jedeme, když mám podezření na uši, jako zrovna dnes 😉. Antibiotika neměli od doktorky ani jeden nikdy, starší tedy měl přímo přes katetr v nemocnici. Přes telefon by nám je určitě nenapsala, chtěla by dělat crp. Recept mi posílá jen když nám dojde sirup na alergii.