Miminko ležák. Co se děje potom?

emamaira
18. říj 2023

Ahoj, četla jsem příběh jedné holčičky, která se narodila těžce postižená a v porodnici to vypadalo, že bude doživotní ležák. Rodiče zmiňovali, že jim lékaři nabízeli, aby tam dítě nechali.
Nevíte někdo jak tohle funguje? Existují nějaká zatížení pro takové děti, kterých se rodiče vzdají? Do běžného dětského domova takhle nemocne dítě asi nemůže... tak přemýšlím, co by se s holčičkou stalo, kdyby ji v nemocnici nechali.

lv
18. říj 2023

Nesmysl, nemocnice nic takového nenabídne, není na to zařízená.

sinicka
18. říj 2023

Dají ji do kojeneckého ústavu, který je obvykle součástí nemocnice. Je to celkem běžné, že tam posílají ihned po porodu děti bezdomovců, drogově závislých, postižené děti, které si nevezmou pěstouni/adoptivní apod.. Mají nemocniční vybavení..

urtica
18. říj 2023

a později jdou do domovů pro zdravotně postižené..

werik153
18. říj 2023

Já radši nechci vědět, co se děje s někým kdo se nemůže nijak bránit a život má na začátku a zároveň u konce....😏😪.
Každopádně známá nechala dítě v porodnici , protože se narodilo a Down syndromem, poslední informací dostala, že bude ihned z porodnice umístěné k pěstounům na přechodnou dobu 🤷 ale ne každé nemocné dítě má asi takové štěstí...

bara88
18. říj 2023

@lv tak nevím jestli je to nesmysl ale zrovna nedávno sem poslouchala příběh holčičky a rodiče to tam přesně takto říkali, že jim tohle v nemocnici nabízeli

dasasa1
18. říj 2023

V kojenaku byva specialni oddeleni pro tezce nemocne deti. A opravdu se tam prijmaji i deti z porodnice/nemocnice, ktere treba nemuzou jit k pestounum. Kdyz maji predpokladany nizky vek doziti, nechaji si je tam treba i tech 10 let, co se doziji. Strida se tam stabilne maly pocet sester, takze ty deti tam maji porad sve zname tety.

aktakd
18. říj 2023

@emamaira Určitě to bude řešit OSPOD a pokud to zdravotní stav dovolí, tak s největší pravděpodobností půjde k přechodným pěstounům hned z porodnice než se vyřeší budoucnost - návrat do biol.rodiny, adopce, pěstounské péče, ústavní péče.