Může dítě s horečkou jít na čerstvý vzduch?
Syn má od včera vysoké horečky 39.. dnes jsem naměřila 38 po odečtu v konečníku.
Venku je po dlouhé době hezky, myslíte, že můžeme na chvilku ven? Už tedy ťape a moc neposedí…
Dávám panadol nebo nurofen, na střídačku… pít moc nechce, má jen body s krátkým rukávem a plenku..
Do včera to byla zadní rýma, dnes se spustila žluto-zelená a teče mu… odsávání je pro nás horor, hysterie..
ale říkám si, jestli by mu vzduch nepomohl.. a já jsem taky už na prášky doma..
Navíc jsem úplně sama, rodinu tady nemám a partner je pryč..
@ninive211 prosím, že dneska už neexistuje doktor, který nasazuje antibiotika podle barvy rýmy?! Že ne? Barva je daná leukocytama. Ty bojují se vším. I s virama. Zelená rovná se hodně mrtvých leukocytů. Tečka. Bez dalšícj konsekvencí. Bakterie jsou bezbarvý. Bakteriální rýma opravdu prakticky neexistuje. A Pamykon je opravdu naprosto obsolentní a na 99.9% neindikovaný lék. Zvládla jsem 4 roky dělat praktika aniž bych ho jedinkrát musela napsat. Studie číst nemusíš (i když není pravda, že my obyčejní ne-úředníci nepotřebujeme znát daňové zákony), ale popularizujících profilů je na sockách hafo, pokud ti nesedí cyril, tak třeba orl s láskou nebo pediatrie nejen pro děti, názory mají mladí pediatři/praktici/orlíci, co dělají medicínu podle současného stavu vědeckého poznání poměrně ve shodě
@drep Pamatuju si, že jako malá jsem měla při nemoci téměř vždy rýmu do zelena. Nikdy jsem vyloženě na to léky dostávala kromě klasiky jako Nasivin, když už bylo nejhůř. Mamka využívala cibule a inhalovala jsem pod ručníkem nad hrncem. 🙂
Zelenou rýmu má taky vždy při nachlazení dcera (ať už dřív nebo později) a taky to neřeším, pokud k tomu nemá jiný závažný problém. Bolest, horečky, co nejdou srazit atd.
Nechápu, kde se vzali tvrzení, že zelená rýma je hned bakteriálního původu nebo jsem slyšela, že je to vážný zánět dutin...
@hennrietta jasně, rýma je po tom, co jen teče podrážděná sliznice, nakonec zelenožlutá, mám tuhle fázi rada, protože to už je uzdravování
@miryp Já bych nešla na procházku. V těhle teplotách bych klidně vystavila kočár na zápraží, ale běhat bych dítě venku nenechala.
@suzanna123 Hele ja jsem to tak delala u vsech tri, jak jsem videla, ze nejsou schvaceny, nemaji horecku ( nad 38) nebo ne porad, a uz mi doma neposedi, sli jsme ven. V klidku, v kocarku, zadny hriste nebo kolektiv, zadna velka fyzicka aktivita, atd. A prezily to vsechny :D ja fakt nevidim duvod proc drzet dite doma za kazdou cenu, kdyz ma teplotu. Samozrejme je potreba pouzit zdravej rozum, ze. Nepujdu s nim do vanice, nebo se opalovat na plaz, ale na klidnou prochazku , za slusnyho pocasi... to rozhodne imunitu podpori.
@odula jasně, že přežily, nikdo neříká, že to člověka zabije, ale dobré to pro tělo a zdraví není. Imunita se posiluje tím, že se organismus vystaví nějaké zátěži, takže můj zdravý rozum mi říká, že ve chvíli, kdy je člověk nemocný, je čas, kdy ta imunita, co mám, bojuje proti tomu, co se v těle děje a já ji nebudu podrážet nohy tím, že jí vystavím další zátěži. A že seberu tělu energii na boj s nemocí a věnuji ji pohybu. Já to vím, že ve chvíli, kdy dítěti teplota klesne, tak je těžké ho udržet v klidu, ale to neznamená, že v klidu být nepotřebuje.
@odula když odhlédnu od toho, že se s tím ani trochu neztotožňuji, tak přece sama píšeš, že jsi chodila ven až ve chvíli, kdy děti nebyly schvácené a neměly horečku nebo ne pořád a že byly v kočárku. To je přece ale úplně jiná výchozí situace, než jaká byla u autorky. Tam dítě v takovém stavu jednoznačně nebylo - to bylo čilé a mělo sraženou horečku na 38 jen díky pravidelnému podávání léků na horečku, nikoliv proto, že by na tom bylo jeho tělo fakticky lépe. Navíc jak autorka sama uvedla, kočár v jejich případě nepřipadá v úvahu.
@odula když odhlédnu od toho, že se s tím ani trochu neztotožňuji, tak přece sama píšeš, že jsi chodila ven až ve chvíli, kdy děti nebyly schvácené a neměly horečku nebo ne pořád a že byly v kočárku. To je přece ale úplně jiná výchozí situace, než jaká byla u autorky. Tam dítě v takovém stavu jednoznačně nebylo - to bylo čilé a mělo sraženou horečku na 38 jen díky pravidelnému podávání léků na horečku, nikoliv proto, že by na tom bylo jeho tělo fakticky lépe. Navíc jak autorka sama uvedla, kočár v jejich případě nepřipadá v úvahu.
@miryp no, tak bych s nim sla stejne ven. treba na deset minut. 10 minut lita doma, tak bude deset minut litat venku. Je mu lip, at je na vzduchu. Ja fakt nechapu tenhle des z toho vzit dite ven, kdyz neni naprosto zdravy. co se stane tak hroznyho, kdyz bude 10 minut lumpacit na zahrade misto na gauci?

@kolibricek36 jako 3 dny bez horecky a pak jit tepev ven? Tak to nepraktikuju. Pokud dite chce jit samo neco delat a citi se na to a venku je adekvatne k tomu pocasi, tak klidne hned druhy den. Navic my mame velkou zahradu takze asi k tomu ma kazdy jiny uhel pohledu. Neco jineho je vzit kocar na sidlisti a trmacet se pres město do lesoparku a neco jineho vytahnout deku pred vchod do pergoly a prinest krabici s legem..