Nesestouplé varle v 10 letech a operace. Máte zkušenost v takhle pozdním věku?

paturik
28. črc 2023

Dobrý den se synem už delší dobu chodím na endo.... Doktor mu vždy varlatka stáhl řekl že v pořádku a šli jsme dom.. před měsícem nám poslal do nemocnice kde řekli že musíme na operaci objednání jaké na leden... Doufám že bude syn zdraví... Jde mi o to, že už to je pozdě... Bojím se aby nemel problémy s početím.... Má někdo zkušenosti takhle v pozdním věku? Jak to děti snášeli... Syn se celkově boji nemocnice děkuji

1pomnenka
29. črc 2023

Obě varlátka? Tak to bych doktora zažalovala. Varlátka musí být na svém místě, aby se nepřehřívala, jinak jsou nefunkční. Operaci jsem si u dětského vydupala do 2 let věku a i tak jsme v nemocnici dostali vynadáno, že jdeme poměrně pozdě a to šlo o jedno varlátko. Je to jednoduchá operace, varlátko přišijí na své místo. Často tam bývá kýla, která tomu brání. Jeden den nástup, druhý den operace, další den domů. Bude tam mezi samýma malýma klukama, no, jenže ti jsou tam s maminkou.

gruyerre
29. črc 2023

@paturik do ledna bych nečekala. Ano, je to pozdě, ale snad to bude v pořádku. Doporučila bych kontaktovat dětského chirurga Janečka, ten by vám řekl odborný názor a mohl by ho operovat a určitě tedy dřív než za půl roku. A bylo by to ambulantně.

paturik
autor
29. črc 2023

@1pomnenka my když jsme chodili tak mu je doktor vždy stáhnul do šourku a říkal že to je v pořádku že až bude říct že mu "spadnou" do šourku a najednou nás poslal

paturik
autor
29. črc 2023

@gruyerre a odkud je pan doktor

zrzeckas
29. črc 2023

Tak se divam, ze nekteri dr to nechavaji dojut pekne faleko 😳 ... synovec, kdyz prisel na operaci, tak jim rekli, ze dosli za 5 minut 12, mohl byt bez obou .... operace mu zachranila uz jen jedno. Ja bych to urgovala, docledna jeste daleko :/

gruyerre
29. črc 2023

@paturik pracuje v Ústí nad Orlicí a v Kolíně. Koukám, že to máte taky pěkně daleko. My jsme za ním jezdili 270 km.

neomenia
29. črc 2023

Pokud varlata jdou stáhnout , pak to není stav k operaci , ale jen ke sledování, aby se nefixovaly v břiše. Doktor varlata vždy dokázal stáhnout, takže postup je v pořádku.

gruyerre
29. črc 2023

@neomenia na tom se ani lékaři neshodnou. Půlka jich říká to, co píšeš, druhá půlka tvrdí, že to nestačí, protože pokud jsou většinu času v tříslech, přehřávají se a tím poškozují.

chimny
3. srp 2023

Syn byl v 9 letech na operaci.Na každé kontrole byly v pořádku až na poslední doktorka nedokázala stáhnout.Na chirurgii řekli že je tam nějaký vaz,který když rychleji vyroste tak může zatáhnout to varle
do bricha.Tak to nemusí znamenat že by lékař něco zanedbal.Pokud lze stáhnout tak stačí jen procvičovat.

1pomnenka
3. srp 2023

@chimny Mám jiný názor. Právě proto, že není varlátko na svém místě, tak se přehřívá, může být nefunkční a sousedů kluk měl z toho v 11 rakovinu. Kdyby bylo na svém místě, tak by se to nestalo. Pokud to chce lékař riskovat, tak u svého syna.

paturik
autor
3. srp 2023

@1pomnenka a jak to s chlapečkem dopadlo... Jak to zjistil?

1pomnenka
4. srp 2023

@paturik Bolelo to, tak šli k lékaři, okamžitě je poslal do Prahy. To už tušili, že to bude rakovina. Vyléčil se, už je zdravý.