Ošetření kazu. Kde?

milusina
5. led 2024

Synovi (čerstvě 5 let) našel zubař 4 kazy na stoličkách.Pred půl rokem nic a najednou tohle.A to čistíme jak diví.Dva jsou menší,dva větší. Byli jsme u dvou zubaru,oba ho odmítli ošetřit,že sice syn drží,ale je vidět,že se boji a nechtějí mu způsobit trauma.Odeslali nás do Motola na celkovou anestezii.Tam nás vyhodili,že nesplňuje požadavek 5 kazů na CA.Udelali by mu to případně v analgosedaci,ale čekací doba je pry až třičtvrtě roku.Mate nějaký tip na kliniku,kdy by mu zoubky ošetřili?Myslíte,že by byla lepší analgosedace nebo opravdu CA?

xnikax1
5. led 2024

@milusina se zubama si zažíváme s dcerou od narození... Nechápu čistím taky jak dívá. Ale k dotazu, my máme svého soukromého zubaře, který ji dával vždy analgosedaci, cca v 5 letech ale přestala zabírat. Nespolupracuje, řve, držím ji na lehátku já, zubař i sestra, ale jen u injekce, pak už je jak beránek. Naštěstí má s nama trpělivost, ale jako je to darda. Ta analgosedace nás stála pokaždé 2000,250 Kč injekce a 800 Kč oprava. A pokaždé udělal jen jeden kaz, maximálně dva, protože pak to přestane působit. Ještě že teď v 7 už se nechá preprat a uplatit.

hanka_12345
5. led 2024

Ty jejich cekacky opravdu nechapu. To maji 20 operaci denne ze nemuzou spravit 5 kazu? Jeste kdyz tady se hraje na cas

uzivatelkapetra
5. led 2024

Syn 5 měl taky najednou tři kazy, nejdříve mu doktor udělal jeden, aby toho na něj nebylo moc, měl skvělý přístup, popisoval mu jak vysaje červíky a malý byl moc statečný, na druhém sezení udělal ty další dva a malý se tam skoro těšil (i na tu hračku, co měl pak slíbenou).
Bez jakéhokoliv umrtvování.
A taky tam šli beze mě, ona když je ta maminka poblíž, je snadnější dělat scény.

milusina
autor
5. led 2024

@hanka_12345 To jsem právě říkala,že tam nemůžeme nechat ty kazy několik měsíců 🤦

milusina
autor
5. led 2024

@uzivatelkapetra Já jsem zubari volala,jak jsme dopadli v Motole a že bych chtěla,aby to udělal on,že to nějak zvládneme,ale on to odmítl,že si na to netroufa.A to má ve svém popisu specializaci na dětské pacienty 🤦On tam se synem chodí tatínek.

atij
5. led 2024

@milusina my jsme absolvovali osetreni v analgosedaci v dentpro.cz Na Příkopě (ve 3 letech). Ale v 5 letech mi to už přijde škoda cpát oblbováky, nedejbože CA. Třeba by tady ošetřili i bez toho.

jutta42
5. led 2024

@milusina jestli se chce nechat osetrit, ale boji se, tak zkus najit zubare, co ma rajsky plyn. Dcera se hrozne bala a krásně ji to uvolnilo, na dalsi osetreni to uz zvladla bez něj.

westie
5. led 2024

Pokud vím, klinika Radno v centru Prahy bere pacienty na tyto zákroky a čekací doba by nemusela být tak dlouhá.

barmil
6. led 2024

@hojda souhlas. Pekarek osobně to s detma umi.

1machta
6. led 2024

u nás to samé, syn ted bude mít 4 roky. ve třech letech měl malou teccku na zadní stoličce, za půl roku kazy prakticky na všech stolickách. Našli jsme si kliniku v brně jdeme za měsíc už na zákrok.

hanka_12345
6. led 2024

U nas taky hruza, synovi nevylezl jeden zub,ma tam videt jen tu plošku, ma 6 let.
Byl taky neosetritelnej takze sem s nim byla asi 5x u zubare a zkousel se rtg kterej se dodneska nepodaril. Ale vidim ze dela pokroky tak doufam ze priste uz se necha... a kdyby to bylo naprd tak pujde na trhani a to bude taky vejvar. Nastesti kaz jeste nemel. To si nedovedu predstavit