Kazí se jí zoubky?😔

makkyv
16. dub 2022

Ahoj holky, prosím o radu.. Malá má 1,5 čistíme zoubky každý den a je to dost boj, snažím se pořádně, i když mi u toho dost řve😔 chce si je totiž čistit jenom ona 😁 každopádně jsem na to dost důrazná a opravdu čistím.. jenomže se ji toto dělá na těch dvou zoubkách…když přejedu, tak je to jako by ji měly snad vypadnout.. první měla v 5 měsících… strašně se bojím ale, že se jí kazí😔😔😔 co myslíte a co zmůžu?😔

Děkuji..🌸

sirinfirst
16. dub 2022

Jo, to je na zubaře

makkyv
autor
16. dub 2022

@sirinfirst Objednám ji.. a cim to muze být? Když ji je opravdu čistím jak mám, dlabe normálně😏

sirinfirst
16. dub 2022

@makkyv stává se, že na těch mléčných mají děti špatnou sklovinu nebo někdy taky žádnou. A s tím prostě nic nenaděláte.. Kamaradky syn takhle od cca dvou let nemá horní jedničky a dvojky, úplně se mu zkazily a musely ven.. Někdy se tomu říká medové zuby, tuším.

makkyv
autor
16. dub 2022

@sirinfirst Já si to furt beru na vinu, že za to třeba mohu já, ještě chce prso.. ale nevím no.. achjo.. 😔 a dorostly mu? Nebo to už tam nikdy nebudou? Já jsem z toho úplně na mrtvici😔

papapaja
16. dub 2022

@makkyv dcera to měla podobné, zkažené v roce a půl.. od začátku bez skloviny. Doporučuji jít k zubaři, co se specializuje na děti. Bude to náročné, dcera nakonec přišla o 2 zuby, 4 ji opravili (jsem vděčná za 4 opravene). Od té doby si mnohem raději čistí zuby, neboli ji to. Je spokojená, veselá. Zákrok si nepamatuje. Moc doufám, že trvale zuby budou v pořádku.

terkync
16. dub 2022

@makkyv určitě docházet k zubaři a s ním se radit co dělat. Brala sem děti od prvních zubů. Dcera je ok. Syn má od cca toho roka a půl zkažené zoubky. Řešíme doteď (7). Teď je tedy konečně ve věku, kdy se nechá nějak ošetřit, leží na rodici v křesle (do 6 veden jako těžce neosetritelne dítě), snaží se mu zachránit nějaké mléčné vzadu co má, aby měl čím kousat. Ob dva/jeden zub má kaz. Dokonce vzadu na stálém už má taky opravený kaz. Rozhodně je to beh na dlouhou trať. Každý nemá naděleno 🍀 ale důležitý je to řešit. Čistíme pravidelně, docistuji mu to. Syn chce hezké zuby a i v tomhle věku se tím hodně trápí. Držím palce ať jste na tom časem lépe. 🍀

sirinfirst
16. dub 2022

@makkyv je mu pět, takže pořád čeká na druhé. Ale ty by měly být v pořádku.

makkyv
autor
16. dub 2022

Děkuji holky, objednám ji..my máme zubařku, už jsme tam 2x byly,ale ona se ji hrozne boji, není tak moc hodná... ona spíš hledá problém a koná..není vubec empaticka,, tak jsem doufala,že už budeme mít klid.. když jsme tam byly tak to bylo v pohodě.. no objednám ji a doufám,že to zvládneme.... :(

olga_
16. dub 2022

@makkyv Jsi, vidím, z Prahy. Mrkni na Senyum clinic, případně Dům zubní péče Pekárek ve Strašnicích se specializuje pouze na děti. V roce a půl je to ale asi na opravu při nějakém oblbováku (entonox apod.).

cilkat
16. dub 2022

Syn má něco podobného na všech mléčných 1 a 2... je to poškozená sklovina. Zubař to viděl a říkal, že většinou když se to pořádně čistí, tak ty zuby prostě vydrží do výměny a že pokud to nepůjde hloub, nemá smysl to opravovat. Syn má zuby v tomhle stavu už minimálně tři roky a beze změn...

makkyv
autor
16. dub 2022

@cilkat Děkuji holky 😊😊🌸

me_druhe_ja
16. dub 2022

Já se těch kazu u těch malých dětí vždycky tak bojím. :/ Hlavně tady se chodí k zubaři až po 3.roce, dřív nás nikdo nevezme. :/ Ale syn má snad zuby OK, teda to co vidím takhle vepředu. Snad nemá nic na plochách zadních zubů, tam nevidím. 🤦 Ale on si nechává čistit zuby v pohodě naštěstí. Zato s mladší to je jak středověká mučírna. A to má jen 5 zubů...Nevím,.co budu dělat, až bude mít víc...A i ty zadní.

vikinkav
16. dub 2022

Synovi se taky kazi zoubky, resime to asi od jeho 2 let, ted ma 4,5 a strategie je cistit aby vydrzely co nejdele a idealne se nemusely opravovat. Uz jsme prosli i fazi vrtani, rajsky plyn a jeste nejaky oblbovaci napoj - bylo to strasny, uz nikdy vic. Zubare jsme uz menili 4x 😔 Poradte se se zubarem a domluvte se co dal.

makkyv
autor
16. dub 2022

@vikinkav Děkuji 😔😔

radkan91
17. dub 2022

@makkyv Ahoj, je možné, že sice cistis, ale jak ty děti nechtějí, tak člověk čistí naslepo, chce to prostě poradne čistit ten přechod dáseň-zub a čistit pastou s fluoridy, ne takové ty dětské perličky atd, to je zlo.

radkan91
17. dub 2022

@makkyv Jestli máš instagram, doporučuji profil dentist_for_small. Je tam spousta informací.

leniczka23
17. dub 2022

Tohle chtělo řešit mnohem dřív. Teď už to je v blbé fázi. Okamžitě zubař, měl by to opravit a doporučit péči a chce to fakt hodně hodně hodně čistit, protože ač je to blbe a vím, že s dětma to je boj to čištění, kdyby se to čistilo důkladně nestalo by se to no.
Zatím bych doporučila minimálně remineralizaci takže GC tooth mousse a držím palce at to se zubařem zachráníte.

makkyv
autor
17. dub 2022

@radkan91 No, já ji právě chytnu a čistím dost, musím ji ale držet, je to řev přes 3 baráky snad, ale pak je klid..
ihned v úterý volám doktorce 😔

tahejhula
17. dub 2022

@radkan91 zrovna v Perličce normálně fluorid je. Dokonce ho má stejně jako Elmex.

radkan91
17. dub 2022

@makkyv Chápu, znám to, u nás doma je to úplně stejně, člověk jim tam poradne nevidí a pořádně nevíš, kde cistis. Je to boj.

radkan91
17. dub 2022

@tahejhula Aha, tak to jsem nevěděla. Mě kazdopadne zubařka varovala před takovyma obyč sladkýma pastama.

tahejhula
17. dub 2022

@radkan91 tak ona doporučovaná GC Tooth mousse je taky pořádně sladká.

radkan91
17. dub 2022

@tahejhula S ní nemám zkušenost, tak nevím. My používáme Edel.

maxulekapcule
17. dub 2022

Tak to vůbec nezávidím, je to boj. Můj starší syn si od začátku čistí zuby sám, první mu vyrostl až kolem věku Tvé dcery, sáhnout si na ně nenechá. Ani teď, v pěti a půl dělá bordel, když mu je chci dočistit. Ale zuby má nádherné, bez jediné vady - jak já mu zavidim.

makkyv
autor
17. dub 2022

@radkan91 Právě.. chce si je čistit sama, jinak je to boj.. takže ji musím vždy držet a to je strašný 😔 ale co mám dělat.. horší je ten zubař, ona se ji hrozně bojí, ani se nedivim, opravdu to s detmi vůbec neumí… ale zuby jsou od ni vždy jako nové..

veronikav31
17. dub 2022

@radkan91 já dětem kupuji Elmex,Vademecum a bezproblémovu,zuby v pořádku,ale někdo ke kazům může přispět nevhodnou stravou nebo rodinná dispozice.i naše děti sem tam něco sladkého dostanou,ale ne colu a energetaky (bohužel to vidím u školních dětí co si kupují v obchodě-mysleno 1,2,3.třída....).Colu občas používám na čištění vodního kamene 🤔 tazatelce doporučuji poradit se o vhodném kartáčku a pastě zubařky.a nezkoušeli jste třeba,aby malá čistila zuby plysakovi a vy jí? Neobešlo by se to bez řevu,

radkan91
17. dub 2022

@makkyv Taky to tak dělám, prostě je chytnu a musí. Starší jsem taky čistila takhle násilím a teď ve 3,5 letech si je už nechá vyčistit v klidu, tedy u pohádky, jako úplata. S mladším je to zatím boj, ale vyplatí se vydržet a prostě čistit. To je naprd, když se zubařky boji, nevím co poradit.

radkan91
17. dub 2022

@veronikav31 Jo je to určitě individuální. Někde jsem četla, že čištění má vliv asi ze 30%. Zbytek je strava, složení slin, imunita.

tahejhula
17. dub 2022

@makkyv náš pětiletý má vrtáno určitě dvacetkrát, jednu dolní čtyřku má vytrženou. Taková situace je utrpení pro dospělého, natož pro dítě. Děti často ten horní ret "přiklapnou" a nemáš šanci to vyčistit, je potřeba ret odklopit.

radkan91
17. dub 2022

@tahejhula Tyjo tak to si zkusí chudáček. Přesně tak, prostě poradne čistit ten přechod zub-dasen. Tam se drzi nejvíc bakterií.