Přetrvávající kašel - dle lékaře v normě - jak to máte vy?

astra11
29. říj 2017

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak to mají vaše děti s kašlem.
Mému 3 letému dítěti přetrvává už několik týdnů kašel - nyní slabší a méně četnější než měl v posledních týdnech.
Hlavně se objevuje ráno po probuzení - to začne kašlat sušším kašlem, a pak k večeru se ten kašel trochu jakoby objeví také víc.
Přes den občas zakašle.
Má za sebou kolotoč viroz a nemocí zadních rým, zduřelé slzice v nose, vyndání nosní mandle.
Je přeléčený antibiotiky, a ostatními léky na horní cesty dýchací, kapkami na kašel, , Ditiadenem a nevím čím vším.
Znepokojuje mě ale stanovisko lékaře jeho pediatra, kterému když tvrdím, že bych chtěla, aby kašel už vůbec neměl, mi řiká, že dítě jakoby stále kašlat vlastně může tím, jak se odhleňuje, jak si potřebuje odkašlat po ránu nebo v noci když se probudí, a že nosní sliznice vevnitř může být v tomto počasí stále jakoby naběhlá, takže má nárok občas zakašlat.....
Tady nevím jak dalece je to pravda to jeho tvrzení.
Jeho rada je, že ho mám dát vysmrkat když kašle a napít, a to i v noci. Tady mě to ale zaráží, protože myslím, že v noci by měl být bez kašle a maximálně by se mohl ráno vysmrkat, to býváme zahlenění asi všichni, ale že by ho to mělo pořád dráždit ke kašli je mi divné.
Stanovisko lékaře k tomu abych byla znepokojená je názor, že prý až bude mít teploty a bude schvácený, unavený a kašel bude prudký a stálý, pak že je to na léčbu.
Jak to máte prosím vy s vašimi dětmi? Také nějak pokašlávají a řešíte to? Kdy to začínáte řešit? Máte také podobnou zkušenost s názorem lékaře jako jsem tady uvedla?
Děkuji Astra.

majus6
29. říj 2017

Postinfekcni kasel pretrvava i radu tydnu. Resila bych, kdyby se zhorsilo, pridaly se jine priznaky nebo kdyby to trvalo treba vic nez 2 mesice...

mythologist
29. říj 2017

Plne souhlasim s lekarem. Muj starsi syn prokaslal loni obdobi listopad - duben (tj.bylo mu cca 2,5r). Vse byla POUZE ryma a ruzne stupne zahleneni. Jestli se uz dovedes s prckem domluvit, zkuste konvickovani nosu, ktere je nejlepsi na procisteni dutin a resi take onu tzv.zadni rymu. Pri zhorseni kasle inhalovat vincentku. Jestli neuspejes, hold strikat alespon morskou vodu, kolikrat si jen vzpomenes. A k tomu muzes pridat dalsi rezimova opatreni (sepisu k sobe na blog kdyby nekoho zajimalo). Zdravi a silu preji! 🙂

lv
29. říj 2017

Holky mi takto po nemoci kašlou i 6 týdnů, pokud je pomalu méně často a méně silný, je to v normě

barchen
29. říj 2017

@astra11
Po nemoci kašel neřeším pokud není vysloveně chroptění nebo chrčení. Jako dítě jsem sama chytla zápal plic, 2 týdny v nemocnici a téměř rok po vyléčení jsem kašlala jak s tuberou, než se podařilo plíce zregenerovat. A do té doby jsem byla zdravé, sportující dítě.

danfal
29. říj 2017

A posilate ditko s takovym kaslem do skolky. My uz jsme skoro tri tydny doma a uz mi dochazi hlidaci moznosti. Synovi krome kasle nic neni a kasle hlavne v noci.

astra11
autor
29. říj 2017

@danfal : No na to jsem do pediatra ptala taky, přesně s těmi starostmi o hlídání a řekl, že pokud je to to ranní kašlání a občasné kašlání (i v noci odkašlání bez dalších příznaků jako je teplota nebo celková únava) tak že do školky jít může.

danfal
29. říj 2017

@astra11 dekuji.

terka_85
29. říj 2017

Oba synové také hodně trpí na kašel. Minulý rok jsme byli nemocní pořád, mladšímu to vždy vlezlo na průdušky. Známá se zabývá Gemmoterapií a bylinkami a poradila mi, aby kluci užívali Lichořeřišnice (dávkování je dle hmotnosti), je na dýchací cesty a musím říci, že tento podzim zatím žádný velký kašel. Jakmile malinko zakašlou, nasazuji Lichořeřišnici a kašel je pryč... Třeba ti to pomůže.

astra11
autor
30. říj 2017

@terka_85 : děkuju za tip. Jsou to asi takové ty flakonky od Naděje nebo Serafina nebo tak něco že?

terka_85
30. říj 2017

@astra11 Ano, to jsou ony. Máme zdrovna ty Kapky Naděje 🙂

danfal
30. říj 2017

@terka_85 dnes jsem se ptala v lekarne a lichorerisnice je vhodna az od tri let, takze my mame smulu.

astra11
autor
31. říj 2017

@danfal : Tak jestli jste ještě na mateřské tak se to dá a nevadí to z té praktocké pracovní stránky, horší je když člověk pracuje a je to školkové dítě pořád nemocné....

kackaaaa
31. říj 2017

Toto mě taky zajímá... dcera od 3 let s nástupem podzimu začne dělat takové to hmhmmm... něco jí dráždí v krku. Několikrát jsme byli na výtěrech z krknu - nic, na alergo - nic. Jako prevence jsem vyfásli Ekobec na toto období - ale mám pocit, že nijak nepomáhá... Po 2,5 letech pídění, testování apod.jsem to vzdala a smířila se s tím, že je snad zlozvyk... jen je to takový zimní zlozvyk. Přes léto nic...

terka_85
31. říj 2017

@danfal Synovi jsou 2 roky a také mu to dávám 🙂
Doplňky stravy nejsou léčiva schválená. Na léčiva se dělají studie, schválení a stojí to fůru peněz a pak se prodávají jako léky. Přírodní produkty podle chytrých hlav EU toto nesplňují a proto nařídily na vše psát : Nevhodné do 3.let + ještě lépe ne pro kojící a těhotné.
Je vždy na rodiči, jestli produkt dítěti dá. Upravuje se samozřejmě dávkování.

danfal
31. říj 2017

@astra11 uz ch80odim do prace.