Seborea, flíčky?
Dobrý den,
Co si myslíte že by mohl mít malý? Začalo to ve vláskách a na čele, takže jsme předpokládali že je to jen ta dětská seborea (synovi je 3,5 mesice). I lékař to potvrdil. Ale začalo se to rozšiřovat, nejdříve na tváře, pak flíček vedle pupíku, pruh mezi pupíkem a pindíkem, potom na jednom rameni, pak na bok. K lékaři jdeme až za týden a začíná mě to trochu strašit. Diky za radu.

K doktorovi jed co nejdřív, a podle mě abkm, takže přísná eliminační dieta, ale to ti samozřejmě vysvětlí dr. Jed hned jestli tam ještě je nebo zítra
Taky bych šla k dr.co nejdřív. Myslím že ho to musí dost svědit. Držím palce, ať to dobře pořešíte🍀
Neřekla bych že ho to svědí, není neklidný, neotírá se o nic, neškrábe se. A zhoršovalo se to postupně několik týdnů. Naposledy jsme byli u lékaře před 14 dny a nepřišlo mu to divné.
Seborea a atopický exem.Jste objednaný na kožní?
Atopák, kvasinka.. určitě začít eliminační dietou
tak k doktorovi aspoň zavolej, že se mu to rozšířilo - případně pošli fotky, ale toto je už spíše fakt na kožní
S timhle primo na kozni, nemocnice, mozna hospitalizace, pokud se takto rychle zhorsuje. Prisna eliminacni dieta nebo mleko Neocate. To je silny atopak, bude to chtit i kozni ster.
A rozhodne nekoupat v beznych pripravcich, vse jen bez parfemace, bacha na praci prasky, nepouzivat avivaz, promazavat nejlip treba Cutilanem, napise dr.
A rozhodne necekat tyden, jela bych jeste dnes
Taky bych se přikláněla k potravinové alergii. Je kojený nebo na umělém?
Tak tohle když není divné pediatrovi, tak to je velmi zvláštní. Vrať se tam a trvej na tom, aby se to nějak řešilo.
Takto začal mému dítěti atop. Řešila bych na kožním, pokusila bych se tam vnutit přednostně, klidně bych to celé do telefonu zveličila ( i když na tomto není co zveličovat), udělala bych ze sebe hysterku, jen aby nás vzali hned.
Takhle ale přes 14 dny nevypadal ne ? Bobek malý, a ty jed na dětské
Ahojky, jejda, určitě do dětské kožní ambulance! My tady nemůžeme stanovovat DG, můžeme jen hádat, co to může být a ještě se můžeme mýlit. Na rady zde bych nespoléhala, zejména u malých dětí by to bylo ošemetné a nezodpovědné. Lékař nebo lékařka na kožním ti to vysvětlí a může předepsat nějaké léky nebo masti! Držte se 🍀
Atopák se seboreou a nedivila bych se, kdyby ta tvář už byla pozitivní na stafylokoka. Určitě lékař, nechat udělat stěry a začít se pídit po spouštěči AE. U miminek to zpravidla bývá potravinová alergie či reakce na kosmetiku/drogerii. Určitě je vhodné mít non toxic domácnost a pokud kojíš, tak rovnou přejít na bezmléčnou a protikvasinkovou dietu, tím prckovi ublížit nemůžeš, ba naopak.
Ahojky , no teda chudicek malinkej ,já to nemyslím zlé ,ale na co chceš ještě čekat týden ??? Mě tohle teda přijde jako akutní stav to řešit a rozhodně nečekat týden až se to ještě zhorší . My jsme měli seboru u kluka ,ale jen ve vlaskach a rozhodně to takhle strašně nevypadalo 🥺.co Vám ten doktor doporučil tedy za mastičku ? No já na tvém místě ,bych určitě šla zítra k doktorovi pokud jsi tam už dneska nebyla.
Alergie jak vysita. Bobinek maly. Co nejdrive k lekari poradit se ale pokud kojis vysad orechy mleko vejce apod.
A proti svedeni kapky fenistil davkovani podle vahy aspon na noc at se trochu vyslis. Lekar asi bude predepisovat nastepena kojenecka mleka . Drzim pesti pevne nervy!

To je hrozný, proč nejdeš k doktorovi okamžitě? 😳