icon

Srůst poševního vchodu u holčiček, máte zkušenost?

dzejnany
22. lis 2016

Achojík, včera večer jsem u malé zjistila (2,4 let), že má srostlý poševní vchod, na netu jsem našla že se to nazývá synechie. Máte s tím někdo zkušenost? Jsem z toho celkem rozhozená, protože je to špatnou hygienou a nejsem si vědoma, že bysme něco zanedbali. Každý večer myjeme, cca 3x do týdně umývám olejíčkem.

Strana
z3
dzejnany
autor
25. lis 2016

elu zkus jestli dovolí, ale mimo téma, že já jsem byla v takovém věku 6 let taky na gyndě, snad že jsem neudržela moč či co, zjistili mi tam náhodou, že má silnější panenskou blánu než bych měla mít, což mi asi hodně pomohlo v mém sexuálním životě, protože v 16 letech jsem byla v narkoze na přepálení panenské blány, myslím, že budu hlídat malou co nejdélej to půjde, jak se říká do 5 let, at pak chuděra někdy nezjistí něco pozdě a neztrapní se před klukem.

obyvatelka
25. lis 2016

holky a jak často přes den tu prcinu mažete a čím?

barumat
25. lis 2016

@obyvatelka Já mažu při každém přebalení, prostě dokud bude v pleně, budu mazat. Mažu jakýmkoliv krémem proti opruzeninám, kromě sudocremu a zeleného babylove v pixle. Ty mají takovou hutně pudrovou konzistenci a vysušují.

soyevita
25. lis 2016

Dcera měla synechii ,když už byla bez plenek.Takže z plenky to být vůbec nemusí.Po rozruseni jsme mazaly buď vazelinou,nebo slunečnicovým olejem

dzejnany
autor
9. pro 2016

Holky, takže abych nějak ukončila tento můj příspěvek. Dnes jsme byli na dětské gynekologii na zákroku. Byla tam milá doktorka a dvě sestry. Malou doktorka položila na stůl a krásně si s ní povídala, já byla u hlavy. Doktorka s ní furt mluvila a mezitím do ruky vzala takový háček podobný háčku na háčkování a rychle přejela po blance. Malá jen hékla. Pak spíš plakala jak ji tam dávala mastičku a dala jsem ji pro jistotu plínu (malá má jinak plíny jen na noc). Jinak fakt rychlost, asi jsem si víc klepala já než malá. Ted má plenku i přes den, protože si cinkla do kalhotek a strašně plakala, že ji to bolí. Jinak čůrání hotový porod, když zakřičí čůrat, tak s ní běžím na nočník a držím ji za obě ruce, hodně u toho pláče. Jinak doktorka říkala, že neví proč se to děje u holčiček, a když jsem se zeptala co dávat na prcku tak řekla jen pořádně vymývat vodou (mastička v případě opruzení). Říkám žádný olejíček a mastičku? A doktorka na mě, vy si tam taky něco pipláte? Takže jen vodou umývat a jednou za týden roztáhnout nožky a překontrolovat dírku. Kdyby se to prej stalo znova, máme se objednat a dojít znova. toš tak holky, mějte se 🙂

mamcalenca
17. říj 2019

Tak patříme taky do diskuze, dcerce budou dva a od narození s tím bojujeme, narodila se s blankou přes pysky, kterou jsem protrhla sama, potom jsem oddalovala,čistila atd. pořád se mi to nezdálo a tento týden když jsem oddalovala, říkala auíí, tak jsem šla s podezřením k mudrovi, a měli jsme to. Oddělil místní gyndař, ve kterém mám důvěru, prý to neměla moc, ale plakala. Není to ani z plín ani ze špatné hygieny, prostě se to prý děje jako s tím občas mají problém klucí,potřebuje to jen hlídat a řešit včas.

sarkakh
7. lis 2019

Mate nekdo zkusenost ze to odeslo vekem?

radecka1
7. lis 2019

@sarkakh ano, zlepší se to s věkem (5-6 let), protože dojde k vylučování hormonů, které tomu zabraňují, viz. článek:
https://www.maminka.cz/clanek/synechia-vulvae-z...

Strana
z3