Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?
Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.
@katyxq děkuji 🙂 a tenhle druh můžu dávat i 18-ti měsíční dcerce?
@nika_sp ahojky. můžu poprosit o info, jaký olej používáte? mám 6měs. dceru, ale Vigantol jí kapat nechci, došlo mi to až před týdnem, že jí nedělá dobře, přesně má stavy, které tady některé popisují. ale je zima, na sluníčku je minimálně, tak zas nechci ten přísun vitamínu D podcenit :-/ i když bych se divila, kdyby nebyl v mém mléce..? to by ta příroda byla tak hloupá? malá je plně kojená.. je ten olej skutečně vhodný i pro 6 měs. dítě? Děkuji
Holky, co je spatnyho na vigantolu? Padlo tady slozeni, ale to je stejne jako u tech swanson kapek, ne? Nerypu, jen tomu nerozumim. Dekuji
Ještě někdo by chtěla objednat ten Swanson?
@sariky jde o nosné médium
Swanson - olivový olej (podle chuti, barvy a vůně za studena lisovaný)
Vigantol - triacylglyceridy se tředně dlouhými řetězci = MCT olej neboli rafinovaný, frakcionovaný a chemicky upravený tuk (nejasný původ, vyrábí ho Merck - pro mě obecně nesympatický výrobce - cíleně, od někoho ho kupuje nebo jsou to zbytky z výrob?)
Dobrý nápad, hromadná objednávka by ušetřila na poštovném a vyšlo by nás to mnohem líp 😀
našla jsem tyhle https://www.swansonvitamins.com/natural-factors...
@katyxq diky. Procetla jsem celou diskuzi, ale priznavam, ze ani tak nerozumim tomu, proc se automaticky chemicky nebi labiratorne vyrabeny tuk rovna spatny. Vzdyt preci i za studena lisovany olivovy olej muze byt zdravy skodlivy, pokud nese stopy ddt nebo nevim ceho.
Nehadam se, aby bylo jasno, jen nerozumim.
@katyxq aha, jasny. Z meho pohledu je strasne tezky orientovat se v tom, co je nebo neni dobre. Uz je to dyl, ale nedala jsem dopustit na olivovy olej a pak se nekde docetla, ze ty nejlepsi oleje ze starych olivovych haju dodnes nesou stopy DDT z dob, kdy se to hojne pouzivalo. Ja vim, je to tezke a nic neni stoprocentni, ale nekdy si rikam, ze je lepsi nevedet....
Taky bych se pripojila k objednavce 🙂
@hojda Ano, já, prosím do IP detaily (kolik a komu uhradit), děkuji 🙂
@katyxq ahoj, prosim, muzes mi neco vysvetlit? V odkazu, co jste na zacatku davali https://www.swansonvitamins.com/swanson-premium...
je uvedeno, ze neni vhodny pro deti, ze jsou silne. Jsou to ty kapky, co se tu pouzivaji pro mimca a oni se je kryji nebo jsem koukala spatne? Dekuji 😉
Ahoj, prosím, je ještě aktuální objednávka kapek z USA? Přidala bych se k Vám taky pro kojence 5 měsíců 🙂 Prosím napište mi celkovou cenu a bližší info, Děkuji 🙂
@hojda ano, jednu lahvičku, z Prahy nejsem

@amazankova u nás to bylo po 6ti hodinách, ale u každého mimča se to podle mého, může projevovat jinak... jednoduše vyzkoušej na pár dnů vysadit a pak třeba po týdnu zase kapičku kápnout. Pokud bude ten týden lepší, nebo úplně v pohodě a pak po podání opět příjde pláč, je to jasné. Nemusíš se vůbec bát, že by mimču tento "pokus" nějak uškodil 🙂