icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

karolinafm
2. led 2015

@amazankova u nás to bylo po 6ti hodinách, ale u každého mimča se to podle mého, může projevovat jinak... jednoduše vyzkoušej na pár dnů vysadit a pak třeba po týdnu zase kapičku kápnout. Pokud bude ten týden lepší, nebo úplně v pohodě a pak po podání opět příjde pláč, je to jasné. Nemusíš se vůbec bát, že by mimču tento "pokus" nějak uškodil 🙂

anehap
3. led 2015

@katyxq prosím tě, nemáš zkušenost, jak ten vit. D od Swansonu uchovávat? Musí být v lednici? Není problém v té přepravě(jestli nemusí být v chladnu). Díky moc 😉

katyxq
3. led 2015

@anehap v chladu být nemusí 😉

anehap
3. led 2015

@katyxq děkuji 🙂 a tenhle druh můžu dávat i 18-ti měsíční dcerce?

https://www.swansonvitamins.com/swanson-premium...

hojda
3. led 2015

@anehap Ty si ho budeš přímo objednávat, tady ho nikde nemohu sehnat a objednat jen mě se asi nevyplatí.

katyxq
3. led 2015

@anehap ten můžou i kojenci 🙂 - 18měsíční bych dávala 3 kapky/den

monji
10. led 2015

@nika_sp ahojky. můžu poprosit o info, jaký olej používáte? mám 6měs. dceru, ale Vigantol jí kapat nechci, došlo mi to až před týdnem, že jí nedělá dobře, přesně má stavy, které tady některé popisují. ale je zima, na sluníčku je minimálně, tak zas nechci ten přísun vitamínu D podcenit :-/ i když bych se divila, kdyby nebyl v mém mléce..? to by ta příroda byla tak hloupá? malá je plně kojená.. je ten olej skutečně vhodný i pro 6 měs. dítě? Děkuji

evulina77
10. led 2015

@hojda já bych se s objednávkou taky přidala, poštovné se může rozpočítata výjde to lépe. Pokud je to aktuální napište mi do IP. Díky

sariky
10. led 2015

Holky, co je spatnyho na vigantolu? Padlo tady slozeni, ale to je stejne jako u tech swanson kapek, ne? Nerypu, jen tomu nerozumim. Dekuji

hojda
10. led 2015

Ještě někdo by chtěla objednat ten Swanson?

katyxq
10. led 2015

@sariky jde o nosné médium
Swanson - olivový olej (podle chuti, barvy a vůně za studena lisovaný)
Vigantol - triacylglyceridy se tředně dlouhými řetězci = MCT olej neboli rafinovaný, frakcionovaný a chemicky upravený tuk (nejasný původ, vyrábí ho Merck - pro mě obecně nesympatický výrobce - cíleně, od někoho ho kupuje nebo jsou to zbytky z výrob?)

evulina77
10. led 2015

Dobrý nápad, hromadná objednávka by ušetřila na poštovném a vyšlo by nás to mnohem líp 😀

chita
10. led 2015

@hojda Já bych se přidala, ale chtěla bych to baby D3.

sariky
10. led 2015

@katyxq diky. Procetla jsem celou diskuzi, ale priznavam, ze ani tak nerozumim tomu, proc se automaticky chemicky nebi labiratorne vyrabeny tuk rovna spatny. Vzdyt preci i za studena lisovany olivovy olej muze byt zdravy skodlivy, pokud nese stopy ddt nebo nevim ceho.
Nehadam se, aby bylo jasno, jen nerozumim.

katyxq
10. led 2015

@sariky Já neříkám vyloženě špatný (i když příbalový leták Vigantolu je zajímavé čtení) - ale dobrý? To taky ne. Dávám přednost co nejméně průmyslově upraveným věcem, pokud to jde.

sariky
10. led 2015

@katyxq aha, jasny. Z meho pohledu je strasne tezky orientovat se v tom, co je nebo neni dobre. Uz je to dyl, ale nedala jsem dopustit na olivovy olej a pak se nekde docetla, ze ty nejlepsi oleje ze starych olivovych haju dodnes nesou stopy DDT z dob, kdy se to hojne pouzivalo. Ja vim, je to tezke a nic neni stoprocentni, ale nekdy si rikam, ze je lepsi nevedet....

martula02
10. led 2015

Taky bych se pripojila k objednavce 🙂

zmrz_lina
10. led 2015

@hojda já ano

polocpet
10. led 2015

@hojda ahoj, jabych se taky pridala k objednavce

latkovkybrno
10. led 2015

@hojda Ano, já, prosím do IP detaily (kolik a komu uhradit), děkuji 🙂

lana.r
10. led 2015

@hojda taky bych se ráda připojila k objednávce. Super nápad 😉 děkuji. Prosím o info, komu a kolik zaplatit 🙂 hezký den.

snailka
10. led 2015

@hojda ahoj, já bych taky chtěla objednat swanson 🙂

danca21
10. led 2015

@katyxq ahoj, prosim, muzes mi neco vysvetlit? V odkazu, co jste na zacatku davali https://www.swansonvitamins.com/swanson-premium...
je uvedeno, ze neni vhodny pro deti, ze jsou silne. Jsou to ty kapky, co se tu pouzivaji pro mimca a oni se je kryji nebo jsem koukala spatne? Dekuji 😉

katyxq
10. led 2015

@danca21 výrobce nemá ty kapky atestované pro děti (je to hodně drahé), plus v USA jsou velmi nízké doporučené dávky vit.D ... ale Vigantol má v jedné kapce přes 500IU vit. D3, Swanson dokonce méně (400IU)

vlciceee
13. led 2015

Ahoj, prosím, je ještě aktuální objednávka kapek z USA? Přidala bych se k Vám taky pro kojence 5 měsíců 🙂 Prosím napište mi celkovou cenu a bližší info, Děkuji 🙂

hojda
14. led 2015

@vlciceee
@snailka
@lana.r
@latkovkybrno
@polocpet
@zmrz_lina
@chita
@polocpet
@evulina77
@tanak
@e.vik
@danca21
@martula02 Tak už je nás 14 každá asi jednu lahvičku, že? Je někdo z Prahy, že by si je pak třeba mohl osobně vyzvednout? Zítra to zkusím objednat a dám vědět, jestli se mi to podařilo nebo ne.

tanak
14. led 2015

@hojda Já myslím že ano 😉

latkovkybrno
14. led 2015

@hojda ano, jednu lahvičku, z Prahy nejsem

Strana