icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

lucinka.s
24. led 2015

@katyxq a můžu tedy dávat ty swanson kapky miminku od narození? Kolik bys dala kapek, jednu?

katyxq
24. led 2015

@lucinka.s jo, od narození do půl roku 1 kapku, pak ro roku podle hmotnosti dítěte 1-2 kapky

lucinka.s
25. led 2015

@katyxq dekuji za odpoved.

monji
5. únor 2015

@nika_sp děkuji za odpověď. a konzultovala jste to s pediatrem? kolik kapek dáváte? chystám se ho objednat. a od kolika let je vhodný? v příbalovém letku je nějaké varování v případě těhotných a kojících žen a v případě dětí.. myslíte, že můžu pro půlroční dceru? moc díky za info.

syfa
5. únor 2015

já také dávám vitD od swansonu , malé je něco přes půl roku , dávám jednu kapku denně

jankamaminka1985
Odpověď byla odstraněná
helcakonar
9. únor 2015

Mám 5 měsíční holčičku a také po vysazení Vigantolu přestali koliky. Znáte někdo náhradu od Jamieson kapky Baby -D, našla jsem na to reklamu v časopise Maminka teď z únoru? Děkuji

senoritapetra
13. únor 2015

Holky, budete některá objednávat ty kapky Swanson, prosím??

nissi
19. únor 2015

Ahoj holky, a co tohle? http://www.prozdravi.cz/tekuty-vitamin-d-30-ml....
@katyxq Nebyla by to možná alternativa za ten těžko dostupný Swanson? Malá se chudina kroutí...

katyxq
19. únor 2015

@nissi to by taky šlo - ale dávat dvojnásobek než Swansonu, tedy 2 kapky denně (Swanson má 400IU vit. D v jedné kapce, Vigantol cca 500 a tenhle Marnys jen 200)

nissi
19. únor 2015

@katyxq Super, díky. Nikde jsem se právě nedočetla dávkování a množství mě jaksi nenapadlo sledovat 😅 Objednám si tedy rovnou dvě, když to mám kapat celý rok.

brcalnice
24. únor 2015

@anina32 každý je jinak citlivý... mojí starší dceři vůbec nevadil, ale ted zažíváme peklo... moc mě samotnou překvapilo, co má Vigantol za nežádoucí účinky.. to máte jako se všemi léky, někdo na ně reaguje, někdo vůbec :(

helcakonar
25. únor 2015

Objednala jsem si v lékárně kapky Baby-D od Jamieson, asi 250 Kč. Žádný pláč jako po Vigantolu, obsahuje kukuřičný olej, a 400 IU vitaminu.

nissi
25. únor 2015

Já nakonec ze Slovenska objednala Swanson kapičky. Dnes první dávka, uvidíme dál...

brcalnice
27. únor 2015

@helcakonar taky jsem si je objednala.. mudra sice házela xicht, že to je JEN doplněk stravy a žádný LÉK, ale seru na ní.. ona s námi večer není a jeslti to bude mít efekt.. ...On je totiž problém, že jak malou bolí bříško, tak pak nechce jíst a je schopna mít přes den pauzu i 8h a pak se mudra diví, že nepřibírá a chce dokrmy... NA CO?? až jí přestane bolet bříško, tak jíst bude, což se ted děje a jsme týden bez Vigantolu...

senoritapetra
25. bře 2015

Krásný den 🙂 Podávám info všem maminkám, které v diskuzích sháněly či shání kapky Swanson (místo Vigantolu), tak momentálně jich mají poměrně dost na skladě: http://www.swanson.cz/vitamin-d-3-liquid 🙂

lelenik
25. bře 2015

@mysonek
Je v pohode,keď ti ho dieťa dobre znáša... moje napr. NIE.Od kedy dávame Vigantol má neskutočný problém s vetrami a zapeká ho... Prestal spinkať,lebo ho bolí bruško...takže poprosím-nehádžte všetkých do jedného vreca. Niektoré deti prosto schytajú vedľajšie nežiadúce účinky a žiadna matka z toho nie je nadšená-viď príbalový leták... a čo sa týka toho detského zdravia- to je predsa každej matke najprednejšie -TAK BUDTE UŽ KONEČNE TROCHU OHĽADUPLNÝ A NEYNEVAŽUJTE DRUHĆH, len preto lebo vám nepritakávajú...

lelenik
25. bře 2015

@senoritapetra
môžem sa opýtať,či je v letáku info o novorodencoch??Môj má zajtra 2mesiace a mám pocit,že všetko čo som doposiaľ vypátrala bolo pre deti od 6mesiacov. Ďakujem .-)

senoritapetra
25. bře 2015

@lelenik Ono je tam všeobecně, že takovéto vitamínové doplňky nejsou přímo vhodné pro malé děti, jelikož nejsou třeba testované (jako Vigantol, který je vlastně lék), je to napsané na všech alternativach, Swanson je jen nemají testované, ale je to bezpečné a mnohem lepší než Vigantol, hlavně na přírodní bázi 🙂 Malý má taky 2 měsíce, neboj se toho 🙂

catry
25. bře 2015

Holky, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a nepřestávám se divit... Nejmladší má taky po Vigantolu bolesti bříška, tak mu ho samozřejmě nedávám. Včera jsem to řekla dr a ta se strašně divila, že se s ničím takových ještě nesetkala (má cca 30-ti letou praxi), tak jsem si říkala, že jsem asi divná, že ho možná bolely zuby a že to tedy zkusím znovu nasadit... No a jak vás tady tak čtu, vidím, že "divných" je nás teda víc, tak jsem se uklidnila a ujistila, že mu ho dávat nebudu a raději koupím déčko od jiného výrobce... Nechápu, proč pediatři nedoporučí jinou firmu a každému strkají jen vigantol... 🙄

nissi
25. bře 2015

Tak my už Swanson bereme 3 týdny. A luxus. Žádné bolení se nekoná.

katyxq
25. bře 2015

@catry protože s atesty pro miminka na trhu nic jiného než Vigantol není (prostě monopol)

catry
25. bře 2015

@katyxq http://www.lekarna-bella.cz/zbozi/3012144/vitam... a tohle je ok, co se týká složení (nevím, co to je frakcionovaný olej, tak se ptám)?

katyxq
25. bře 2015

@catry frakcionovaný - rozdělený na frakce ... tedy už fyzikálně/chemicky upravený, podobně jako MCT olej z Vigantolu

susana26
25. bře 2015

..zajímavé čtení, to jsem vůbec nevěděla, že může způsobovat nějaké obtíže, nám tedy vigantol nic nezpůsoboval - dcera je abnormálně klidné dítě 🙂

anehap
25. bře 2015

@katyxq prosím tě, jakým způsobem je dobré vit. D podávat? Během kojení jsem přidávala do svého mléka, ale nevím, co je nejlepší potom u větších dětí? Do čehokoli na pití? 😉 Díky

katyxq
25. bře 2015

@anehap třeba na lžičce, nebo do jídla, je to fuk

jaanina86
31. bře 2015

už to tu někde bylo, ale nikdo nereagoval, tak se zeptám znovu - co si myslíte o tomhle? http://www.lekarna.cz/tekuty-vitamin-d-30ml/
co myslíš, @katyxq ? Ty mi tu vždycky dobře poradíš 😉

katyxq
31. bře 2015

@jaanina86 jo, vypadá dobře - jen je v kapce polovina vit. D (jestli jsem dobře našla, tak 200 IU) než ve Swansonu/Vigantolu, tak podle toho dávkovat

punky
31. bře 2015

@senoritapetra jsem nevahala a objednala dekuju za tip 🙂

Strana